Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Presuda Ristivojeviću - napad na kritičko mišljenje

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 29. oktobar 2018.

Možda je danas vladajući stav (mainstream) da su naše i porodice roditelja nam, sa međusobnim odnosima svojih članova, konzervativni ostatak patrijahalnih vremena, a da brak, porodica i uopšte zajednica roditelja i dece treba da bude sasvim drugačija – „transparentnija“ i modernistička.

 
Komentar dana

Izraelski nož u leđa Rusiji i (ne)očekivano mlaka reakcija Moskve

Vladimir Jevtić   
subota, 22. septembar 2018.

Iznad Sredozemnog mora blizu obale sirijskog grada Latakije oboren je Ruski izviđački avion „Il Iljušin 20“ pri čemu je stradala njegova kompletna posada koja čini 15 članova osoblja i članova posade. Čitav dan su iz mora vađeni ostaci ljudskih tela. Kako je došlo do obaranja?

 
Komentar dana

U poslednjih 30 godina Albanci imaju daleko veći pad nataliteta od Srba – vlast i mediji namerno plaše građane pričama o „albanskoj demografskoj bombi“

Luka Šarović   
nedelja, 26. avgust 2018.

Statistika pokazuje da su Albanci imali daleko veći pad nataliteta od Srba u poslednjih 30 godina. Niko na Balkanu danas nije ni blizu stope rađanja od 2,1 koliko je potrebno za prostu reprodukciju stanovništva bez migracija.

 
Komentar dana

"Svi ste dobrovoljci" ili šta je to principijelno loše sa novim Zakonom o transplantaciji organa?

Nikola Tanasić   
nedelja, 22. jul 2018.

Odluka o sudbini tela čoveka posle smrti mora biti isključivo njegova, a ako je on nije jasno izrazio - njegove porodice. Mešanje države u to na bilo kom nivou je nedopustivo i nemoralno. A vrlo moguće - i potencijalno opasno.

 
Komentar dana

Vučić i „braća“ - Bugari i Nemci

Marinko M. Vučinić   
subota, 30. jun 2018.

U svom već dokazanom konvertitskom zanosu, nazivajući ih "našom braćom", Aleksandar Vučić namerno prenebregava elementarne istorijske činjenice koje su pratile naše često tragične odnose s Nemcima i Bugarima. Ali, ostaje nada da srpski narod još uvek može da prepozna ko su mu pravi i iskreni savezni i bratski narodi.

 
Komentar dana

Povlačenje iz Sirije - puki američki blef

Vladimir Jevtić   
petak, 04. maj 2018.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp najavio je skorašnje povlačenje američkih snaga iz Sirije. Već smo saznali da Trampova „tviter diplomatija“ ne odgovara realnosti na terenu.

 
Komentar dana

Vučićevi dometi - ili zašto bi čak i Bedžet Pacoli bio uspešniji na njegovom mestu

Branko Pavlović   
ponedeljak, 16. april 2018.

Ovim tekstom dokazujem da je na platformi na kojoj Aleksandar Vučić rešava pitanje Kosova i Metohije, mnogo korisnije angažovati Bedžeta Pacolija. Znatno bolje bismo prošli, nego kada Vučić pregovara.

 
Komentar dana

Hapšenje Đurića kao još jedno poniženje države Srbije - a Vučićeva reakcija neadekvatna i sumnjiva

„Otadžbina“   
petak, 30. mart 2018.

 Rusi su to, čini se, lepo shvatili pa su, bez obzira na deklerativnu podršku Aleksandru Vučiću, kroz reči dobro poznatog Sergeja Železnjaka decidirano Beogradu stavili do znanja:Potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma sa Prištinom je gubitak teriotorije i nije nikakav kompromis, nego nacionalna izdaja.

 
Komentar dana

Kroatizacija Bunjevaca i Šokaca

Slobodan Orlović   
utorak, 13. mart 2018.

U javnosti je neko vreme otvorena polemika o tome treba li Skupština AP Vojvodine da poništi akt nasilne asimilacije Bunjevaca i Šokaca u Hrvate iz davne 1945. godine ili, pak, ne treba. S jedne strane su predstavnici Bunjevaca kojima je ovaj akt ugrozio nacionalnu egzistenciju i osnovno ljudsko pravo, a sa druge su predstavnici vojvođanskih Hrvata koji tvrde da akt pravno ne važi, da je „rezultat želje samih Bunjevaca“ (kanda su sami sebe ukinuli)

 

 
Komentar dana

"Velikosrpska agresija", "jasenovački mit", "križni put" i druge jezičko-političke obmane bez jasnog odgovora

Miloš Stojanović   
nedelja, 11. februar 2018.

Kao mladić zapazio sam kod profesora istorije, Hrvata iz Hercegovine, Elezovića, posebnu strast dok je govorio o „velikosrpskoj ideji“, lukavoj izmišljotini Kalajevske ere „KK“ monarhije, kasnije zdušno prihvaćene od komunista koji su je neštemice koristili zajedno sa još jednom kovanicom iz toga vremena – „velikosrpska buržoazija“. 

 
Komentar dana

Tači opet ponizio Vučića - od njegovog "podizanja borbene gotovosti" više se ni vrapci ne boje

"Otadžbina"   
nedelja, 30. septembar 2018.

 Predsednik Srbije je u više navrata do sad govorio da neće dozvoliti upad ROSU policije na sever Kosova i Metohije a on se juče desio. Hašim Tači je u pratnji ROSU policije stigao na jezero Gazivode. Istini za volju treba priznati da je i prilikom posete Aleksandra Vučića severu Kosova i Metohije ROSU policija bila u njegovoj pratnji. Očito je da „loš pas navodi vuka na tor“

 
Komentar dana

Zašto je oboren ruski avion Il-20 u Siriji?

Leonid Nersisjan   
četvrtak, 20. septembar 2018.

Kada je ruski izviđački avion Il-20 nestao sa radara, i prestao da bude na vezi, pojavilo se nekoliko verzija događaja – lansiranje protivavionske rakete sa francuskog broda, napad izraelskog lovca F-16, „prijateljska vatra“ sirijske PVO ili tehnički uzrok.

 
Komentar dana

Srbija u Rezoluciji 1244, ili gde sve naš veliki pravnik Vučić greši

Branko Pavlović   
petak, 27. jul 2018.

Čuli ste, ma kako da ste se krili od lika i glasa predsednika Vučića, kako je njegova borba za suverenitet Srbije dodatno, dodatno, dodatno.... teška i zbog toga što se u Rezoluciji  1244 SB UN  navodi samo SRJ, a nigde nema Srbije.

 
Komentar dana

Stvarnost i mit Rezolucije 1244 - i zašto je najbolje pregovore o "konačnom statusu" odložiti za neko povoljnije vreme

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 09. jul 2018.

 Da bude jasno, Rezolucija 1244 već 20 godina formalno važi, što znači da nije ukinuta ili zamenjena nekom kasnijom rezolucijom. Ipak, Zapad je sasvim ignoriše ne samo iz političkih interesa nego i zbog, možda još važnije, pravnog stava Međunarodnog suda pravde (Advisory Opinion ICJ, 997/2010)

 

 
Komentar dana

Poređenjem Dejtonskog sa izdajničkim Briselskim sporazumom Vučićev režim Srbima vređa zdrav razum i prodaje "rog za sveću"

"Otadžbina"   
četvrtak, 14. jun 2018.

Predsednik Srbije pokušava da Dejtonski sporazum stavi u istu ravan sa njegovim izdajničkim Briselskim sporazumom. To se kosi sa zdravom logikom jer su Srbi Dejtonskim sporazumom dobili 49 % teritorije BiH ili 26,000 kvadratnih kilometara dok je Briselskim sporazumom Srbija Albancima predala 16% svoje teritorije

 

 
Komentar dana

Tendencioznim pitanjima i naručenim istraživanjima javnog mnjenja Vučić priprema teren za priznanje nezavisnosti Kosova

„Otadžbina“   
četvrtak, 26. april 2018.

Iz aviona se vidi da je vlast naručilac ove ankete. Razlog je sondiranje terena za odvajanje KiM od Srbije. Više se Srbiji čak i ne nudi ulazak u EU za davanje južne pokrajine, već prepuštanje ove teritorije treba da bude kompenzacija za instaliranje Aleksandra Vučića na vladarski tron.

 
Komentar dana

„Totalni idiot“ ili „1.800 dana na mom srcu leži rana“

Milanko Šekler   
četvrtak, 05. april 2018.

„Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija“, istakao je predsednik Srbije 23. marta 2018. godine na RTS-u.

 
Komentar dana

Kninska „Zora“ nije lovačko društvo iz humorističke serije Radoša Bajića

Milojko Budimir   
petak, 16. mart 2018.

SKD “Zora”sa predsednikom Nikolom Cerovcem, nastavilo je da aktivno deluje u izbeglištvu na očuvanju kulturnog identiteta izbeglih i prognanih Srba, kulturno i duhovno snažeći duh naroda u nadi da će se jednog dana vratiti u svoj zavičaj. 

 
Komentar dana

Anti-antifašistička ofanziva na Zrenjanin

Miroslav Samardžić   
sreda, 28. februar 2018.

Nova srpska buržoazija potiskuje antifašizam kako bi se obeshrabrio otpor postojećem nepravednom sistemu.

 
Komentar dana

Šta prognani Srbi iz Hrvatske očekuju od Vučićeve posete Zagrebu?

Milojko Budimir   
sreda, 07. februar 2018.

Izbegli i prognani Srbi iz Hrvatske u predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, očekuju da će to biti početak rešavanja brojnih problema sa kojima se susreću od vremena kada su bili primorani da spašavajući gole živote napuste svoja vekovna ognjišta.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 3 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner