Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Vučićeve dileme ili nemoć – da li će Vučić postati Vuk

Emil Vlajki   
sreda, 17. maj 2017.

Vrijeme je da Vučić promijeni ploču i da od vučića postane vuk. U svakom njegovom javnom nastupu, njegova se nemoć sve više očituje. Njegovi „prijatelji“ su ga napustili, Njemačka na prvom mjestu koja jasno odobrava velikoalbanski ekspanzionizam. 

 
Komentar dana

„Protest protiv diktature“ i režimsko spinovanje

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 10. april 2017.

Onoliko koliko moja skromna pamet doseže, mogu reći da sam gotovo apsolutno siguran da ove proteste nije niko unapred organizovao. A pogotovo iza njih ne stoji niko „spolja“ – barem ne od početka i ne kao inicijator. 

 
Komentar dana

Skupština mora da radi - predsednički izbori ne mogu biti izgovor za blokadu

Slobodan Orlović   
utorak, 14. mart 2017.

Sada imamo slučaj da Skupština ne zaseda a morala bi. Ustav je tu jasan – Skupština redovno zaseda šest meseci godišnje, a može i više (vanredna zasedanja ili sednica na državni praznik, na primer). U redovnim, mirnodopskim prilikama manje ne sme. Prolećno tromesečno zasedanje otpočelo je, kako Ustav i nalaže, prvog radnog dana u martu (čl. 106). Pa prekinuto.

 
Komentar dana

"Ko ne može da vlada sobom, ne može ni državom"

Branislav Ristivojević   
utorak, 28. februar 2017.

Ono što je ovde ključno pitanje je: zašto je do ovakve rafalne „projektilske“ vatre, koja ukazuje na odsustvo kontrole, došlo? Ako preobratimo Platonove misli iz naslova odgovor se nameće. Da li navedena lista incidenata vlasti govori o tome da čovek koji se trudi da ostavi utisak da personifikacija i oživotvorenje iste ima muku da obuzda nagao i eksplozivan temperament?

 
Komentar dana

"Kontramiting" stvara jaz između vojske, policije i Vlade Srbije

Aleksandar Mihailović   
petak, 10. februar 2017.

Ko je uopšte i sa kojim motivima odobrio kontramiting i da li je svestan svog neodgovornog ponašanja i mogućih posledica

 
Komentar dana

Iz arhive NSPM - Doručak kod cara Persije

Nikola Tanasić   
četvrtak, 02. februar 2017.

Svi predstavnici svadljivih naroda zaboravljaju međusobnu netrpeljivost kako bi mogli učestvovati u paradi američke pomiriteljske moći. Pod jednim krovom predstavnici Srbije i Kosovije, desnih i levih. Vuk i jagnje. Vuk i Ivica.

 
Komentar dana

Pljačka ikona u Hrvatskoj i dalje traje

Milojko Budimir   
sreda, 18. januar 2017.

Ova poslednja krađa iz zagrebačke pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg koja se nalazi u centru Zagreba, samo pokazuje koliko bi tek bile ugrožene one ikone koje bi se vratile u ona mesta i parohijske crkve koja su ostale gotovo bez Srba.  

 
Komentar dana

Televizija BN se otvoreno stavila u funkciju velikobošnjačke propagande i širi defetizam po pitanju sudbine RS

Nikola Malbaški   
sreda, 11. januar 2017.

 BN televizija "dušebrižnički" preti srpskom narodu u BiH da će "dobiti sankcije" ako se ne bude pokoravala volji Bošnjaka, a da je Dodikova ideja o izdvajanju RS i zajednice sa Federcijom BiH  "nerazumna i neuračunljiva".

 
Komentar dana

Zašto je malim i neutralnim zemljama, poput Srbije, potrebna jaka armija

Vladimir Jevtić   
utorak, 03. januar 2017.

Srbija je neutralna zemlja i ne pripada ni jednom bloku i zato je važno da se naš glas čuje u međunarodnoj politici, a da bi se naš glas čuo potrebno je da ima potporu. Potporu u jakoj armiji. Samo zemlje koje imaju jaku vojsku predstavljaju značajne igrače na međunarodnoj političkoj sceni.

 
Komentar dana

Protest sindikata vojske i policije i "spontani" kontramiting SNS

Aleksandar Mihailović   
nedelja, 25. decembar 2016.

Sramno je i bezočno za narod i državu da se protest vojske kritikuje i demonizuje od strane vlasti, dok su profesionalni vojnici plaćeni manje od pomoćnog osoblja u javnim preduzećima i kafe kuvarica u skupštinskom restoranu.

 
Komentar dana

Od Vlade na dar

Slobodan Orlović   
petak, 12. maj 2017.

Kako nazvati poklanjanje državnog, narodnog novca nekima od građana a ne i onim drugim ili svima koji su u istim ili još gorim ekonomskim problemima?

 
Komentar dana

Tragična figura našeg doba

Emil Vlajki   
subota, 25. mart 2017.

„Ne želim voditi unaprijed izgubljene bitke“. Drugim riječima: „Bolje rob, nego grob“. Netko bi rekao da nastavlja nedićevsku tradiciju podložnosti jačem radi spašavanja naroda. Ali se on pouzdaje u Hegela: „Sluga će kad-tad postati gospodar.“
 
Komentar dana

Hladni rat se seli u Banja Luku

Emil Vlajki   
ponedeljak, 06. mart 2017.
 Naša tvrdnja da se hladni rat premješta u Banja Luci nije nikakav tabloidni senzacionalizam. Ministar sigurnosti iz Savjeta ministara BiH tvrdi kako je Banja Luka, simbolizirana predsjedničkom palačom RS i samim Predsjednikom, postala glavni centar terorizma u Bosni i Hercegovini.
 
Komentar dana

Erdoganizacija Srbije

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 23. februar 2017.

Da li smo spremni da dozvolimo uspostavljanje otvorenog autoritarnog sistema vladavine koji veoma lako može da ispolji i svoju totalitarnu prirodu. Od odgovora na ovo pitanje zavisiće i sudbina demokratije i odbrana našeg  ljudskog dostojanstva, moralnog integriteta i nacionalnih interesa srpske države. 

 
Komentar dana

Zaboravi 383 – Samo da rata ne bude!

Aleksandar B. Đikić   
petak, 03. februar 2017.

Hoćemo li se kod Arapa zadužiti da bismo ratovali? I ono najvažnije, Kosovom upravlja NATO. NATO nije izviđačka organizacija. To je ozbiljna vojna i politička sila. Ni Hašim Tači, a bojim se ni Aleksandar Vučić ne mogu da pokrenu nikakve akcije bez odobrenja NATO.

 
Komentar dana

Srbija - zemlja koja obećava

Dejan Ristivojević   
sreda, 01. februar 2017.

Pitanje koje se ovde postavlja jeste i da li je vlast u Srbiji svesno žrtvovala svoje građane radi postizanja dobrih rezultata na papiru (prema merilima MMF i SB)? Da li je to opravdano ili je, pak, pokazatelj da je Srbija samo jedna od kolonija u kojoj se jeftino vade resursi (u ovom slučaju ljudski), bušotina koja će na kraju biti samo zatrpana i zaboravljena. 

 
Komentar dana

Ko to više liči na NDH - RS ili bošnjačka BiH?

Nenad Pivaš   
subota, 14. januar 2017.

Međutim, ukoliko se pogleda malo ispod površine, videće da nije Republika Srpska, već upravo Bosna i Hercegovina, ta koja u mnogo čemu podseća na NDH! Prvo, i NDH i BiH su se zasnivale na savezu Muslimana (danas Bošnjaka) i Hrvata protiv Srba i polazili su od pretpostavke da Drina po svaku cenu mora biti granica

 
Komentar dana

Božić u Zagrebu - Vučić zloupotrebljava Srbe u Hrvatskoj zarad sticanja jeftinih, političkih poena

Janko Veselinović   
petak, 06. januar 2017.

Smatram da je Aleksandar Vučić svojim gestom izgubio kredibilitet, ne samo kod Srba iz Hrvatske, već i kod građana Srbije, jer ih ponovo gura u rat, a za samo četiri godine ponovo smo otvorili sukobe sa svim narodima na prostoru bivše Jugoslavije.

 
Komentar dana

Ustavni sud nije bio dobar "čuvar Ustava" - male su šanse da će ubuduće biti bolji

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 26. decembar 2016.

Uliva li novi sastav Ustavnog suda poverenje da će, kao nezavisan i samostalan organ, štititi Ustav od velikih političkih udara koji, sve su prilike, slede u državi (prenos dela suverenosti na EU i NATO, konačna desuverenizacija na KiM, na primer). 

 
Komentar dana

Gorki ukus Plenkovićevog "izvinjavanja"

Marinko M. Vučinić   
sreda, 21. decembar 2016.

Dokle ćemo mi pristajati da svoje  nacionalne i državne interese žrtvujemo za sitne i dnevno politikantske interese tražeći  izvinjenje tamo gde ga nema i verovatno,  kako nas  dosadašnja istorija uči, neće nikada ni biti. 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 50
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da su protekli predsednički izbori bili fer i demokratski?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner