Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

“Slavimo Beograd” uz “leks specijalis”, ili kako je premijer doskočio “eliti”

Vojislav M. Stanojčić   
četvrtak, 12. mart 2015.

U svom otvorenom pismu izvršnoj vlasti arhitekte potpisnici upozoravaju na štetu koju grad Beograd može imati i navode niz prekršaja zakona, a sve u interesu jednog stranog investitora . Nije poštovan ni Ustav a ni više međunarodnih povelja, dok je na brzinu izmenjen i Generalni urbanistički plan.

 
Komentar dana

U kojoj meri su SAD odgovorne za ubistvo 21 pravoslavnog kopta u Libiji?

Goran Vujević   
sreda, 18. februar 2015.

Vojno-industrijskom kompleksu SAD su potrebni neprijatelji koji će „naterati“ Ameriku da se vojno angažuje u svetu. Američki neprijatelj broj 1 bila je Al Kaida nakon rušenja zgrada Svetskog trgovinskog centra. Međutim, ne samo da je rušenje zgrada STC-a i udar otetog aviona u Pentagon pod velom sumnje već je i čitav rat protiv AL Kaide pod sumnjom.

 
Komentar dana

Kako je „Blic“ izmislio gasovod ispod Atlantika

NSPM   
ponedeljak, 09. februar 2015.

Autor članka dostavlja i tabelu u skladu sa kojom Rusija plaća „jednu od najvećih cena za ruski gas u Evropi“, ali ne objašnjava kako će Srbija uštedeti od uvoza američkog TNG, za koji sama priznaje da je „komprimovan, pa time i skuplji“.

 
Komentar dana

Iz arhive NSPM - Čarobni breg ili Poslednji krug u Davosu

Nikola Tanasić   
četvrtak, 22. januar 2015.

Kriza. Čarobna reč našeg vremena. Došla je niotkuda, poremetila vrtoglave krivulje rasta i saplela „gospodu sa brda“ na korak od obećavanog i mukotrpno građenog „boljeg sutra“. I stoga se alpski forum odvija u donekle turobnoj atmosferi.

 
Komentar dana

Da li izbor Kolinde Grabar Kitanović predstavlja pretnju za Srbe?

Slobodan Jovanović   
utorak, 13. januar 2015.

Vlast u Srbiji je indiferentna prema nacionalnim interesima Srba za razliku od Hrvatske koja je u EU ali ipak štiti svoje nacionalne interese. Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da će se boriti za hrvatske nacionalne interese jer je: „ ovo Hrvatska, a ne regija".

 
Komentar dana

Srbija na pragu 2015 – sve veći vožd u sve manjoj zemlji

Emil Vlajki   
četvrtak, 25. decembar 2014.

Inače, „nema više nedodirljivih“, neprekidno ponavlja vožd, sadašnji Predsjednik vlade, prvi među jednakima, a koga vlast, kako on tvrdi, uopće ne zanima. I stvarno, čitava Srbija je to mogla jasno vidjeti da kada je dotični, u više navrata, prolazio kroz špalire ljudi, ovi su ga neprekidno dodirivali, njega i njegove ministre.

 
Komentar dana

Poslednja kosovska igra žmurke, ili neposredna korist od intervjua predsednika Nikolića

Vojislav M. Stanojčić   
četvrtak, 18. decembar 2014.

Malo-pomalo i i onaj deo veoma slabo obaveštene srpske javnosti počeo je da shvata šta se, zapravo, događa, odnosno, da se od naše zemlje ne zahteva ništa novo, već samo da počne da ispunjava obaveze prema Briselskom sporazumu, a koje su našim građanima dosad bile potpuno nepoznate i zaključane iza sedam brava.

 
Komentar dana

Zašto predsednik države mora preko medija da najavljuje predsedniku vlade da treba da razgovaraju o Kosovu i EU

Emil Vlajki   
utorak, 09. decembar 2014.

Nikolić i Vučić su izuzetno bliski suradnici barem dvije decenije. Kao takvi, zašto jedan predsjednik države mora, PREKO MEDIJA, najavljivati svom predsjedniku vlade da bi trebalo da razgovaraju o tako krucijalnom pitanju? Zar se nisu mogli sastati u miru i tu stvar prethodno raspraviti?

 
Komentar dana

Muke po Vučiću

Emil Vlajki   
četvrtak, 04. decembar 2014.

Ni Rusima se Vučićeva taktika nije svidjela: „Što nas briga što ne uvodiš sankcije protiv nas, jer, u protivnom, tako jedino sebi možeš škoditi. Nama je važno da ti priznaš da je, od sada, Krim legalno u sastavu Rusije, a ne Ukrajine.“

 
Komentar dana

Notarijanstvo kao sistem višestepene pljačke - režim, tašta i maska

Svetlana Nikolić   
utorak, 25. novembar 2014.

Zabrinjavajuće su tvrdnje ministra pravde da notarima treba više verovati nego sudovima, kao i nastojanja dezavuisanja uloge suda i stvaranje nekakvog nadsuda u vidu javnih beležnika, ukazuju u komori, uz zaključak sve je urađeno preko noći, bez mnogo znanja i bez dobre namere

 
Komentar dana

Toni Bler ponovo u Beogradu ili kako u Srbiji ratni zločin brzo zastareva

Vojislav M. Stanojčić   
petak, 27. februar 2015.

Možda je samo ova pomoć psihijatra još potrebnija onim građanima Srbije koji – ako su istraživanja verodostojna i nenameštena – pružaju veliku podršku sadašnjim političarima na vlasti.

 
Komentar dana

O Volceru, Bleru i Kembelu, ili kako Srbija zaboravlja svoje neprijatelje

Vojislav M. Stanojčić   
ponedeljak, 16. februar 2015.

Izvestan broj stranaca iz zemalja članica NATO-a, takođe je angažovan na stalnim i povremenim poslovima u Vladi, ministarstvima, službama i agencijama, Vojsci i Policiji Srbije, čak i Narodnoj banci.

 
Komentar dana

Rusko-tursko partnerstvo i Balkan

Radoman Jović   
utorak, 27. januar 2015.

Koga je na Zapadu briga što „miniranjem“ Južnog toka Srbija gubi finansijske benefite i gasno-energentrsku sigurnost. Treba je dodatnim priticima i ucenama naterati da potpuno „digne ruke“ od Rusije i tako u celini ugrozi svoju ekonomiju. Ako se Srbija, sa takvim svestranim tradicionalnim odnosima sa Rusijom „slomi“, šta preostaje drugim zemljama.

 
Komentar dana

U Hrvatskoj ništa novo - nova predsednica po meri Stejt departmenta

Vojislav M. Stanojčić   
utorak, 13. januar 2015.

Dok je bila ambasador u SAD, zadesila ju je i jedna “afera”. Nepoznata osoba poslala je na adrese hrvatskog ministarstva spoljnih poslova i više novinskih redakcija video zapise sa kojih se vidi kako njen suprug službenim automobilom vozi decu u školu. Prijava je, razumljivo, dovela do brzog reagovanja nadležnih organa: smenjeno je lice koje je podatke prosledilo.

 
Komentar dana

Premijerove udvorice i njegova prazna obećanja

Vojislav M. Stanojčić   
utorak, 30. decembar 2014.

Premijerova konferencija za medije u subotu, 27. decembra, nije predstavljala nikakvu prekretnicu u njegovom načinu obraćanja javnosti. Još jednom se sastojala se od praznih petparačkih fraza o tajkunima od kojih je Srpska narodna stranka oslobodila Srbiju, izvukla zemlju iz čeljusti razbojnika i vratila je građanima.

 
Komentar dana

Rusija pred novom pretnjom - Ukrajina ulazi u NATO?

Vladimir Jevtić   
sreda, 24. decembar 2014.

Ukoliko Ukrajina uđe u NATO, što i jeste cilj zapadnih sila i NATO pakta, Rusija gubi neophodnu stratešku dubinu teritorije. Ona će biti opkoljena NATO državama i strateški naći će se u teškoj poziciji. 

 
Komentar dana

Privatni izvršitelji u privatizovanoj državi

Svetlana Nikolić   
petak, 12. decembar 2014.

Cifru od 4.000 dinara, poverilac, javno komunalno preduzeće, uplaćuje izvšiocu kao avans da bi se pokrenuo postupak  naplate, nezavisno od ishoda, da li je predmet možda u zastari, ili je  dužnik  nezaposleno lice, pa u tom slučaju naplata nesprovodiva, i dug većinom nenaplativ.

 
Komentar dana

Aleksandar Vulin - pink levičar

Marinko M. Vučinić   
petak, 05. decembar 2014.

On je postao suštinska i ogoljena metafora bahatosti, osionosti, arogancije, populizma, socijalne demagogije i nepoštovanja osnovnih principa pravne države što se inače može često prepoznavati u delovanju vladajuće koalicije.

 
Komentar dana

Rezolucija EP o Šešelju kao još jedan argument protiv ulaska Srbije u EU

Vojislav M. Stanojčić   
utorak, 02. decembar 2014.

I pored mantre vlasti u Srbiji da je zemlja na evropskom putu od koga neće odustati i sa koga neće skrenuti, rastojanje između Beograda i Brisela, nikako se ne smanjuje. To, međutim, nije razlog za Evropsku uniju da ne postavlja pitanje kada će se i Srbija priključiti sankcijama uvedenim Rusiji.

 
Komentar dana

Da li će ministar Vulin podneti ostavku

Vojislav M. Stanojčić   
ponedeljak, 17. novembar 2014.

I dok se premijer još nije izjasnio o mišljenju i predlogu ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, oglasio se šef srpske diplomatije, nesalomivi Ivica Dačić. On je, kako se i moglo očekivati, izjavio da Srbija neće menjati svoje prioritete.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner