Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Smrtonosna opomena, ili šta zna jedan londonski student o Srebrenici, a ne zna o Bratuncu

Vojislav M. Stanojčić   
četvrtak, 23. jul 2015.

U znak saosećanja sa njihovim porodicama, trebalo bi da ih se svakog 11. jula sećamo, isto onako kao što se sećamo žrtava iz Drugog svetskog rata. Istina, Evropski parlament usvojio je 2009. godine rezoluciju o Srebrenici, ali je Ujedinjeno kraljevstvo jedina država koja ju je dosad zvanično prihvatila.

 
Komentar dana

Trojka za Grčku ili zašto Vučić mrzi Ciprasa

Branko Pavlović   
četvrtak, 09. jul 2015.

Grčka je pokazala da je jedini put direktna konfrontacija sa Trojkom. I da u tome ima itekako manevarskog prtostora za vešte politčke poteze. I da se samo tako stiču simpatije drugih na Zapadu.

 
Komentar dana

Da li je u Briselu moguć bilo kakav suštinski dogovor?

Aleksandar Mihailović   
utorak, 30. jun 2015.

Sve više dolazi do izražaja da su pregovori u Briselu najobičnija farsa i rijaliti poput „Parova“, ali i da se godinama samo gubi vreme, troše resursi i udaljava od suštine problema, dok su u drugom planu oni najbolniji i najrazorniji, zdravstveni i ekološki problemi kao posledica zasipanja KiM plutonijumom.

 
Komentar dana

Rasizam i satanizacija Srba kao stalna inspiracija zapadnih političara, novinara i diplomata

Vojislav M. Stanojčić   
sreda, 17. jun 2015.

Ovakvi stavovi, javno izrečeni, kao što se i moglo očekivati, nisu izazvali nikakvo reagovanje raznoraznih svetskih organizacija i pojedinaca zaduženih za toleranciju i razumevanje među narodima. “Sudije” nisu autorima “svirale” čak ni prekršaj, a kamoli da su im pokazale“žuti ili crveni karton.

 
Komentar dana

Tiranin u Tirani – ili kako Vučićeva medijska mašinerija od poltronstva pravi junačko delo

Igor Marković   
sreda, 27. maj 2015.

Nema veze što je motiv posete krajnje bedan i svedoči o nepostojanju suvereniteta i što poseta neće imati nikakvih pozitivnih posledica za Srbiju, bitno je da se proda magla!

 
Komentar dana

Ruža Tomašić “hrvatski Šešelj u suknji", ili kako bivša kaskaderka "doprinosi" pomirenju u regionu

Vojislav M. Stanojčić   
subota, 16. maj 2015.

Prelomni trenutak bio je nesumnjivo susret sa Franjom Tuđmanom. Prilikom njegovog boravka u Vankuveru, ona je, pošto je prethodno završila tečaj za zaštitu vladinih funkcionera, određena da bude član njegovog obezbeđenja.

 
Komentar dana

Muke po Tomi

Tomislav Stanković   
subota, 02. maj 2015.

Ako toj odluci dodamo onu kojom je organizovao vojnu paradu u čast predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Tomislav Nikolić bar za jedno mesto iznad je na već pomenutom, malobrojnom spisku šta god se sa tom njegovom odlukom desilo.

 
Komentar dana

Unutrašnja logika rata, ili zašto zapad mora da proizvodi konflikte

Branko Pavlović   
sreda, 22. april 2015.

Problem je, u prvoj ravni, u tome što je vrh upravljačkog sloja na zapadu izborio za sebe apsolutnu neodgovornost za bilo kakve posledice, pa i one u kojima je dokazano da su kriminalci, a u dubljem smislu u tome što se na ovim osnovama više ne može obezbeđivati razvoj zapadnih društava, što ceo problem prebacuje na politički teren.

 
Komentar dana

Batina iz Haškog suda umesto šargarepe iz EU

Vojislav M. Stanojčić   
subota, 04. april 2015.

Izgleda, ipak, da  je najveće neposredne koristi od najnovije odluke Haškog suda imao ministar Aleksandar Vulin, i to zahvaljujući svojoj izuzetnoj pronicljivosti, a koju je premijer smesta zapazio i pohvalio.

 
Komentar dana

Toni Bler ponovo u Beogradu ili kako u Srbiji ratni zločin brzo zastareva

Vojislav M. Stanojčić   
petak, 27. februar 2015.

Možda je samo ova pomoć psihijatra još potrebnija onim građanima Srbije koji – ako su istraživanja verodostojna i nenameštena – pružaju veliku podršku sadašnjim političarima na vlasti.

 
Komentar dana

Nole – jedna (ne)sportska priča

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 20. jul 2015.

U takvoj atmosferi Novak izlazi na travnati teren Vimbldona, na teren na kome je svaka travka visoka 8mm. Kad je trava u pitanju zapad zna da bude vrlo precizan i pažljiv. Kada su u pitanju ljudi i narodi, tada je manje pažljiv.

 
Komentar dana

„Evropski humanizam“, ili migranti kao neželjeni gosti Evropske unije i engleska “bolećivost”

Vojislav M. Stanojčić   
četvrtak, 09. jul 2015.

Pojedine članice Evropske unije uverene su da će najefikasnije zaustaviti dolazak izbeglica ako na svojim granicama postave nepremostive prepreke ili ograde i tako onemoguće ulazak azilanata. Slično razmišljaju i naši severni susedi, Mađari.

 
Komentar dana

Putokaz sa Novog Zelanda

Radovan Tvrdišić   
utorak, 23. jun 2015.

Zaštitom  viših interesa sačuvaćemo i svoj lični interes. Samo tako ćemo odbraniti Srbiju. 

 
Komentar dana

"Turističko putovanje“ srpskog premijera u SAD?!

Konstantin Kačalin   
petak, 12. jun 2015.

U Beogradu se sada trude da o tome ne govore. Suviše mnogo nada je vladajuća elita polagala u pregovore u Vašingtonu, ali rezultata nema. U bliže vreme, teško da će se pojaviti višemilionski ugovori i najnovije tehnologije. 

 
Komentar dana

Više od nebrige – treba li stranci da nam biraju vladu i pišu ustav

Slobodan Orlović   
utorak, 19. maj 2015.

Konačno, da li je moguće da isti narod u srednjem veku stvara Zakonopravilo, jevanđelja, Dušanov zakonik, a da sada ne može sam da usvoji zakon o kulturi. Izgleda da je tako jer ministar slavodobitno objavi da je „finalni predlog“ tog zakona „odobren u Briselu“.

 
Komentar dana

Ako radi posao kako valja, zaštitnik građana ne može da bude omiljen kod vlasti

Darko Simović   
utorak, 12. maj 2015.

Budući da parlament nema politički kapacitet da kontroliše rad Vlade, jer je pretvoren u lakrdijašku pozorišnu scenu za obračun sa karikaturalnim ostacima opozicije, preostalo je jedino da Zaštitnik građana, kao nezavisna institucija izvan sistema vlasti ukazuje na propuste u radu državne uprave.

 
Komentar dana

Hoće li biti referenduma o „Beogradu na vodi“, ili spomenik jedne megalomanije

Vojislav M. Stanojčić   
utorak, 28. april 2015.

Policijske snage razdvajale su ove dve grupe. U tu svrhu korišćeni su i zaustavljeni tramvaji u Karađorđevoj ulici, koji su ujedno služili i da se potpisnici i gosti toga svečanog čina poštede od ružne i neprilične slike građana koji negoduju.

 
Komentar dana

Kako "naprednjaci" porede reformu pravosuđa i bombardovanje Srbije 1999.

Vojislav M. Stanojčić   
ponedeljak, 20. april 2015.

Nije ništa neobično da se poslanicima opozicije ponude besplatne usluge psihijatra, a da oni reaguju još gorim izrazima i rečima. Nema sumnje da naprednjaci tako nešto i priželjkuju, jer se onda tema rasprave zaboravi, a skupštinsko zasedanje iskoristi za obnavljanje starih uvreda.

 
Komentar dana

“Slavimo Beograd” uz “leks specijalis”, ili kako je premijer doskočio “eliti”

Vojislav M. Stanojčić   
četvrtak, 12. mart 2015.

U svom otvorenom pismu izvršnoj vlasti arhitekte potpisnici upozoravaju na štetu koju grad Beograd može imati i navode niz prekršaja zakona, a sve u interesu jednog stranog investitora . Nije poštovan ni Ustav a ni više međunarodnih povelja, dok je na brzinu izmenjen i Generalni urbanistički plan.

 
Komentar dana

U kojoj meri su SAD odgovorne za ubistvo 21 pravoslavnog kopta u Libiji?

Goran Vujević   
sreda, 18. februar 2015.

Vojno-industrijskom kompleksu SAD su potrebni neprijatelji koji će „naterati“ Ameriku da se vojno angažuje u svetu. Američki neprijatelj broj 1 bila je Al Kaida nakon rušenja zgrada Svetskog trgovinskog centra. Međutim, ne samo da je rušenje zgrada STC-a i udar otetog aviona u Pentagon pod velom sumnje već je i čitav rat protiv AL Kaide pod sumnjom.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner