Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

CIA snajka KGB!

Nataša B. Odalović   
petak, 25. april 2008.

Ovaj predizborni vašar liči na ono što je od Srbije ostalo kada je izmiksovano u ekspres loncu, a sve ispod sača (!): Guča, Exit i Ravna gora pobediti mora. I šta je tu različito, pitate, u odnosu na bilo koje prethodne izbore u Srbiji. 

 
Politički život

Finansiranje političkih stranaka i vanrednih parlamentarnih izbora

Ružica Cvetković   
petak, 25. april 2008.

Javnost pomno prati šta političke stranke nude biračima i kakve programe nude, ali se ujedno postavlja pitanje cene izbora, kako i na koji način se izbori finansiraju i iz kojih se sredstava obezbeđuju sredstva.

 
Politički život

Izborna (i socijalna) hronika Strasne nedelje

Milan Milošević   
četvrtak, 24. april 2008.

Od RIK-a odobrene još dve kandidatske liste, pa ih sada ima 11. Stranke su počele da iznose ekonomske i socijalne programe. Da li "višak tranzicije" počinje da se zove humani kapital.

 
Politički život

Čeka li nas prošlost

Branko Milanović   
utorak, 22. april 2008.

Dolazak SRS-a na vlast odmah će voditi ka preispitivanju ulaganja u Srbiju. Prva i normalna reakcija svakog investitora biće da čeka kakva se ekonomska politika sprema, da li se odnosi sa Evropom još više kvare.

 
Politički život

Ja to drugovi nisam čit'o

Danica Popović   
ponedeljak, 21. april 2008.

Srbija je sada potpuno podeljena oko pitanja treba li potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a da pri tome na prste mogu da izbrojim ljude koji su ovaj dokument ikada pročitali (ko nije, a hoće to da učini, imate ga na sajtu Kancelarije za evropske integracije).

 
Politički život

Američka Nacionalna zadužbina za demokratiju podriva Srbiju

Slađan Nikolić   
ponedeljak, 21. april 2008.

NED je, inače, krovna organizacija koja aktivnosti sprovodi putem takođe neprofitnih organizacija (podružnica) kao što su NDI, IRI, CIPE (Centar za privatno poduzetništvo) i ACILS (Američki centar za međunarodnu radničku solidarnost).

 
Politički život

Malo sutra – ili „kratko uputstvo za glasače“

Đorđe Vukadinović   
subota, 19. april 2008.
Razumem, dakle, sve one razočarane i generalno ogorčene na politiku i političare, ali moram reći da bojkot nije rešenje – kao što, takođe, ne vredi snevati ni o nekoj „skroz novoj“, „poštenoj“, pravoj“ itd. političkoj opciji za koju bi konačno vredelo glasati puna srca.
 
Politički život

„Želimo isto što i Holandija“

Oliver Dulić   
ponedeljak, 14. april 2008.

Jasno mi je zbog čega holandski političari insistiraju na svom stavu. Oni osećaju moralnu obavezu zbog Srebrenice. Ali mislim da je možda, možda sasvim moguće da se pokaže malo strpljenja.

 
Politički život

Demokratski izbori

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 14. april 2008.

Idealna kampanja bi se tako sastojala isključivo od plaćenih termina, zapravo reklama koje su snimile stranke sa tačno izabranim, ponekad očigledno manipulativnim porukama. Kao i svaka usmerena manipulacija ona želi uslove u kojima je što manji efekat šuma.

 
Politički život

Uputstvo

Miodrag Žarković   
nedelja, 13. april 2008.

Bliži se 11. maj, a vi ne znate za koga da glasate. Nijedna partija ne odgovara vam u potpunosti. Očajni ste! Nemojte da budete. Evo svojevrsnog uputstva za korišćenje izbora.

 
Politički život

Pozicioniranje političkih stranaka

Pavle Popović   
petak, 25. april 2008.

Kakva je priroda predizbornih i mogućih postizbornih koalicija s obzirom na stavove stranaka po pojedinim važnim državnim i društvenim pitanjima? Da li se radi o koalicijama koje treba da obezbede većinu u parlamentu bez obzira na programske razlike?

 
Politički život

Juriš na Vojvodinu

Slađan Nikolić   
četvrtak, 24. april 2008.

Za novinsku agenciju Beta, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kao i televiziju B92, privođenje Gruhonjića bio je događaj dana. Sve njih sponzorišu “Nacionalne zadužbine za demokratiju” – NED (National Endowment for Democracy).

 
Politički život

Nepodnošljiva lakoća pridruživanja

Maja Kovačević   
četvrtak, 24. april 2008.

U žaru političke kampanje, sa središnjim pitanjem da li potpisati ili ne Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ovom sporazumu se pripisuju svojstva koja on uopšte nema. Tako čujemo da će nam potpisivanje ovog sporazuma omogućiti pristup „značajnim razvojnim fondovima”.

 
Politički život

NVO: Širi dalje

Zoran Grbić   
ponedeljak, 21. april 2008.

Dakle, Nataša Kandić, Sonja Biserko, Sonja Liht, Biljana Kovačević-Vučo i ostale (zanimljivo, čelnici NVO-a su većinom žene) plasiraju laži o Kosovu. Nataša Kandić ode na proglašenje lažne države svesna da je vlasti neće hapsiti jer bi time od nje napravili lažnu žrtvu.

 
Politički život

Majski izbori, velika šansa za srpski nacionalni spas

Dušan Opačić   
ponedeljak, 21. april 2008.

U dosadašnjoj praksi, lako je uočiti jednu činjenicu – da je sa radikalima jako teško napraviti dogovor, ali ako se taj dogovor postigne – oni ga do poslednjeg momenta principijelno poštuju.

 
Politički život

Prodaja vere za obećanje večere

Danilo Tvrdišić   
subota, 19. april 2008.

Tih godina imali smo priliku da gledamo komunističke komesare koji su nas redovno obaveštavali i ubeđivali koje uslove još treba da ispunimo da bismo ušli u to obećano „besklasno društvo“. Danas, umesto komunističkih, mi svakodnevno gledamo briselske komesare sa svojim „humanim“ uslovima.

 
Politički život

Glas protiv pregovora sa EU

Branko Milanović   
četvrtak, 17. april 2008.

Moj negativan stav nije posledica mišljenja da članstvo u Uniji nije ekonomski probitačno. Naprotiv, smatram da se Unija pokazala kao izvanredno uspešan „motor razvoja” za sve manje razvijene zemlje Evrope koje su se u nju učlanile. 

 
Politički život

Ministar-propovednik u kampanji straha

Branko Radun   
ponedeljak, 14. april 2008.

Osim izrazito negativnog stava dela javnosti prema ministru Dinkiću, retko se mogla čuti stručnija i argumentovanija rasprava o efektima njegove dominacije u ekonomsko-finansijskoj sferi poslednjih osam godina (sa kraćim prekidom). 

 
Politički život

Izborna renta i verodostojnost politike

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 13. april 2008.

Dojučerašnji koalicioni partneri su već u prvoj nedelji kampanje porušili sve mostove i gotovo je nemoguće očekivati da bi DSS i DS mogli opet da formiraju vladu. To poglavlje je za duže vreme ili verovatno definitivno zatvoreno.

 
Politički život

Dinkić – budući suvlasnik srpskog dela gasovoda?

Dragomir Anđelković   
petak, 11. april 2008.

Zar je realno očekivati da će uporan čovek, kao što je Dinkić, posle svega učinjenog, odustati od sabotiranja sporazuma? Zar bi on pred izbore „dizao prašinu“, zar bi mesecima podrivao vladu - da bi se posle 11. maja pomirio sa sudbinom i pružio ruku ruskim partnerima?

 
<< Prva < Prethodna 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Sledeća > Poslednja >>

Strana 110 od 112
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner