Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Ako ne bude dogovora o jednom zajedničkom protivkandidatu, Vučić će pobediti u prvom krugu

Saša Radulović   
sreda, 22. februar 2017.

Mora da bude jedan izborni štab, jedna strategija, jedna kampanja. Samo tako će birači poverovati da je pobeda moguća i izaći na izbore, povećaće se izlaznost i biće drugog kruga. U drugom krugu Vučić je pobediv.

 
Politički život

Zašto sam za Vučića

Emil Vlajki   
nedelja, 19. februar 2017.
Aco je najsposobniji srpski političar. On je osoba koja zna racionalno razmišljati i koja će, sasvim sigurno, ako joj se pruži prilika, pokazati svoje staro, radikalsko (pašićevsko) lice.
 
Politički život

Svetosavska beseda

Vuk Jeremić   
subota, 28. januar 2017.
Onaj koji je mirio rođenu braću, zavađenu u borbi za vlast, verovatno bi nam poručio da nema veće vrednosti od narodnog jedinstva. Sveti Sava ne bi danas mogao da razume podele na prvu i drugu, nacionalnu i građansku Srbiju.
 
Politički život

Još malo o šarenom vozu

Marko Jakšić   
utorak, 24. januar 2017.

 Aktuelna vlast pokazuje sindrom „nejakog Uroša“ koja je sve adute koji su Srbi imali u ovih pet godina bacila u vodu. Ugasili su srpske inistitucuje, uspostavili klasičnu granicu između Srbije i Kosova i Metohije i gaze sopstveni Ustav 

 
Politički život

Vučić - predsednik Srbije!

Emil Vlajki   
četvrtak, 19. januar 2017.

 Sve je, po svemu sudeći, laž, velika nestvarna iluzija, nerealna utopija, kako bi rekao njemački filozof Bloh. Zapad mrzi Srbe i Ruse u paketu. Komadanje Srbije će se nastaviti , a obavezujuće smjernice MMF-a će i u Srbiji razorno djelovati kao i posvuda drugdje u svijetu.

 
Politički život

U Ruse, i u svoje kljuse

Branislav Ristivojević   
utorak, 03. januar 2017.

Da li se Vučić klati dva glavna geopolitička pola? Da, i da bi se što duže klatio oteže i kilavi sa predajom KiM, koju je, inače, obećao zapadu. Sve ovo radi, ne da ne bi predao KiM, već da bi produžio svoj politički život

 
Politički život

Sve klasične ideološke dileme postaju bespredmetne pred autoritarnom patologijom režima - prava opozicija treba da se ujedini

Sanda Rašković Ivić   
nedelja, 18. decembar 2016.

Za početak treba da se odlučno borimo za fer i poštene izbore. Režimska mašinerija zloupotrebljavajući sve državne resurse jedina je fabrika koja radi 24 časa dnevno svaki dan. Zato opozicija treba da se ujedini i pomogne Srbiji da ponovo postane pristojna zemlja, da pronađe sebe!

 
Politički život

Naprednjaci nas pljačkaju gore nego Turci

Boško Obradović   
sreda, 07. decembar 2016.
Vaš vladajući režim, g. Vučiću, sve više počinje da liči na polumafijaški režim Mila Đukanovića. Ja tu vidim i veliku koaliciju, odnosno veliku četvorku: Čeda, Beba, Milo i Vi.
 
Politički život

Predsednički izbori i (ne)mogućnost istorijskih i društvenih promena

Marinko Vučinić   
nedelja, 04. decembar 2016.

 

Predstojeći predsednički izbori su i istorijska prilika da se reafirmiše snaga moralnog principa i uzora u politici, ali i profesionalnog integriteta u našem društvu u kome su temeljno razorene pre svega temeljne moralne i civilizacijske vrednosti

 
Politički život

Dačićeva patriotska bravura u UN – trenutni hir, ili korak ka Andrićevom vencu?

Aleksandar B. Đikić   
četvrtak, 24. novembar 2016.

U slučaju da se autogolovi koje vlada u poslednje vreme postiže nastave, može se desiti da usled njihovog mnoštva, poslovično „pileće pamćenje“ našeg naroda ne bude dovoljan saveznik SNS-a i njenog kandidata, ma ko to bio.   

 
Politički život

Da li su strah i sumnja u sebe naveli Vučića na ovaj autogol?

Aleksandar Mihailović   
ponedeljak, 20. februar 2017.
Ostaje nejasno, na koji način se preko Predsednika države koji ima samo protokolarne dužnosti vraćaju na vlast oni koji su uništili zemlju, i ko su oni u likovima predsedničkih kandidata, da li tu spadaju i Nikolić i Šešelj?
 
Politički život

Nova briselska farsa

Emil Vlajki   
subota, 04. februar 2017.

Koga li to na Zapadu istina zanima? Zapad kreira istinu bombama, ucenama, demonizacijom i otkidanjem teritorija. Uzgred rečeno, srpska vlast bi trebalo da se upita, zašto Albance, sa svojim provokativnim ponašanjem, ne zanima „regionalna sigurnost“ ni mir?.

 
Politički život

Predizborni migovi i mitovi

Dragana Trifković   
petak, 27. januar 2017.

S jedne strane imamo vlast, privatnu (Vučićevu) opoziciju i dvorske analitičare koji preuveličavaju značaj nabavke polovnog naoružanja, a sa druge strane deo pro-NATO opozicije, analitičare i medije koje kontroliše direktno zapad, i koji na sve moguće načine pokušavaju da diskredituju ovaj dogovor.  

 
Politički život

Kandidati "građanske opozicije" ili građana

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 22. januar 2017.

I prvi nagoveštaji kandidature Vuka Jeremića nam ukazuju da se  i on oslonio pre svega na etablirane političke aktere i raspoložive  stranačke strukture koje takođe pripadaju onim političkim snagama koje su dugo bile deo političke vlasti na raznim nivoima. Oni sigurno ne mogu obezbediti Vuku Jeremiću tako potrebni otklon od prokažene stranačke politike

 
Politički život

Pravni aspekti projekta "Beograda na vodi" - Ideje arapske, pare naše

Radmilo Marković   
četvrtak, 12. januar 2017.

Tačno godinu dana nakon potpisivanja ugovora (minus jedan dan), u toku izborne noći, maskirani napadači su teškom mehanizacijom porušili ceo jedan kvart u Savamali, uz prateće vezivanje i kidnapovanje ljudi koji su se tu zatekli.  

 
Politički život

Aleksandar Vučić i privatni sektor – jedna analogija

Gordić Petar   
petak, 30. decembar 2016.

Koga je briga što radiš mesec dana bez slobodnog dana, što nemaš zdravstvenu knjižicu, što pokrivaš nekoliko radnih mesta, što ti “zakidaju” dane odmora, to više nije briga ni nas koji u svemu tome učestvujemo i koji sve to trpimo

 
Politički život

“Pozivam te da se borimo za naš SNS i našu Srbiju – zajedno možemo sve!”

Aleksandar Vučić   
sreda, 14. decembar 2016.

Na moju inicijativu organi SNS formirali su Službu za članstvo, čiji je osnovni zadatak briga o članovima. Služba za članstvo ima zadatak da napravi socijalnu kartu svakog člana, da znamo potrebe i potencijale, znanje i iskustva svakoga od nas.

 
Politički život

Šuška se, šuška... da ćemo opet na izbore

Aleksandar Mihailović   
utorak, 06. decembar 2016.

 Sama činjenica da se šuška, da se vidi dim i proverava reakcija javnosti, da oni na vlasti to ne negiraju, opoziciju dovodi na pogrešan kolosek, da su u centru pažnje, te samoj sebi podiže cenu jer se pozicija trese od „straha“, ne od smeha. 

 
Politički život

Ubrzanom izdajom na Kosovu, Aleksandar Vučić pokušava da se dodvori globalističkim krugovima ne bi li mu dopustili još jednu izbornu krađu

Marko Jakšić   
četvrtak, 01. decembar 2016.

 Postavlja se pitanje, koji je razlog što diktatorski režim iz Beograda ubrzano potpisuje sporazume sa separatističkim vlastima u Prištini. Glavni razlog su predstojeći predsednički izbori, a ne recimo ulazak u Evropsku uniju koji je tako dalek i čiji je opstanak u budućnosti problematičan.

 
Politički život

Poslednje slovo o DSS

Dragana Trifković   
sreda, 23. novembar 2016.

 Sukob u stranci je počeo da se razbuktava onog momenta kada je novi predsednik DSS Sanda Rašković Ivić iskočila iz planiranih okvira pomenute interesne grupacije. Do rascepa u DSS nije došlo zbog navodnog neslaganja oko zajedničkog kandidata opozicije za predstojeće predsedničke izbore, jer se o tome nije ni govorilo na Predsedništvu stranke. 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 82
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će Donald Tramp popraviti odnose sa Rusijom?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner