Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Pravni aspekti projekta "Beograda na vodi" - Ideje arapske, pare naše

Radmilo Marković   
četvrtak, 12. januar 2017.

Tačno godinu dana nakon potpisivanja ugovora (minus jedan dan), u toku izborne noći, maskirani napadači su teškom mehanizacijom porušili ceo jedan kvart u Savamali, uz prateće vezivanje i kidnapovanje ljudi koji su se tu zatekli.  

 
Politički život

Aleksandar Vučić i privatni sektor – jedna analogija

Gordić Petar   
petak, 30. decembar 2016.

Koga je briga što radiš mesec dana bez slobodnog dana, što nemaš zdravstvenu knjižicu, što pokrivaš nekoliko radnih mesta, što ti “zakidaju” dane odmora, to više nije briga ni nas koji u svemu tome učestvujemo i koji sve to trpimo

 
Politički život

“Pozivam te da se borimo za naš SNS i našu Srbiju – zajedno možemo sve!”

Aleksandar Vučić   
sreda, 14. decembar 2016.

Na moju inicijativu organi SNS formirali su Službu za članstvo, čiji je osnovni zadatak briga o članovima. Služba za članstvo ima zadatak da napravi socijalnu kartu svakog člana, da znamo potrebe i potencijale, znanje i iskustva svakoga od nas.

 
Politički život

Šuška se, šuška... da ćemo opet na izbore

Aleksandar Mihailović   
utorak, 06. decembar 2016.

 Sama činjenica da se šuška, da se vidi dim i proverava reakcija javnosti, da oni na vlasti to ne negiraju, opoziciju dovodi na pogrešan kolosek, da su u centru pažnje, te samoj sebi podiže cenu jer se pozicija trese od „straha“, ne od smeha. 

 
Politički život

Ubrzanom izdajom na Kosovu, Aleksandar Vučić pokušava da se dodvori globalističkim krugovima ne bi li mu dopustili još jednu izbornu krađu

Marko Jakšić   
četvrtak, 01. decembar 2016.

 Postavlja se pitanje, koji je razlog što diktatorski režim iz Beograda ubrzano potpisuje sporazume sa separatističkim vlastima u Prištini. Glavni razlog su predstojeći predsednički izbori, a ne recimo ulazak u Evropsku uniju koji je tako dalek i čiji je opstanak u budućnosti problematičan.

 
Politički život

Poslednje slovo o DSS

Dragana Trifković   
sreda, 23. novembar 2016.

 Sukob u stranci je počeo da se razbuktava onog momenta kada je novi predsednik DSS Sanda Rašković Ivić iskočila iz planiranih okvira pomenute interesne grupacije. Do rascepa u DSS nije došlo zbog navodnog neslaganja oko zajedničkog kandidata opozicije za predstojeće predsedničke izbore, jer se o tome nije ni govorilo na Predsedništvu stranke. 

 
Politički život

Buridanov magarac ili veštačko neopredeljivanje kao zla kob srpske politike

Branislav Ristivojević   
sreda, 09. novembar 2016.

 Nije slučajno ovakav spisak besmislenih uravnotežavanja spoljne politike Srbije američki ambasador nazvao terminiologijom koja se koristi za označavanje duševnih bolesti. Niti je Vučić Tito, niti je sadašnja Srbija bivša SFRJ, niti su okolnosti u svetskoj politici iste kao za vreme Hladnog rata.

 
Politički život

Još jedna operacija zaluđivanja javnosti Bebe Popovića?

Slobodan Antonić   
utorak, 01. novembar 2016.

 Malo ko će od te publike, nažalost, da primeti da u Podgorici imamo atentatore bez oružja, a u Beogradu oružje bez atentatora. Odveć neobično. No šta se stvarno dešava, otkrićemo vrlo brzo. Podgorici su teroristi bili potrebni zbog izbora. Čemu bi samo, pitam se, trebalo da posluže atentatori u Jajincima?

 
Politički život

Udar srpskih i crnogorskih vlasti i medija na Rusiju

Dragana Trifković   
subota, 29. oktobar 2016.

 Poznata je činjenica da se preko 80% Srba protivi saradnji sa NATO, ali da je vlast Aleksandra Vučića napravila iskorak i podigla nivo saradnje Srbije i NATO na najviši mogući.

 
Politički život

Sudski veštaci – stručna pomoć sudovima ili pokriće za nezakonite presude

Srđan Nogo   
sreda, 26. oktobar 2016.

Propadanje i pljačkanje Srbije u prethodnom periodu, nije bilo moguće izvršiti bez saučesnika u pravosuđu. Pravosuđe deli sudbinu ostatka Srbije – okupirane zemlje uništenog sistema. Da bi izgradili sistem moramo da se oslobodimo okupacije i uvedemo odgovornost. 

 
Politički život

U Ruse, i u svoje kljuse

Branislav Ristivojević   
utorak, 03. januar 2017.

Da li se Vučić klati dva glavna geopolitička pola? Da, i da bi se što duže klatio oteže i kilavi sa predajom KiM, koju je, inače, obećao zapadu. Sve ovo radi, ne da ne bi predao KiM, već da bi produžio svoj politički život

 
Politički život

Sve klasične ideološke dileme postaju bespredmetne pred autoritarnom patologijom režima - prava opozicija treba da se ujedini

Sanda Rašković Ivić   
nedelja, 18. decembar 2016.

Za početak treba da se odlučno borimo za fer i poštene izbore. Režimska mašinerija zloupotrebljavajući sve državne resurse jedina je fabrika koja radi 24 časa dnevno svaki dan. Zato opozicija treba da se ujedini i pomogne Srbiji da ponovo postane pristojna zemlja, da pronađe sebe!

 
Politički život

Naprednjaci nas pljačkaju gore nego Turci

Boško Obradović   
sreda, 07. decembar 2016.
Vaš vladajući režim, g. Vučiću, sve više počinje da liči na polumafijaški režim Mila Đukanovića. Ja tu vidim i veliku koaliciju, odnosno veliku četvorku: Čeda, Beba, Milo i Vi.
 
Politički život

Predsednički izbori i (ne)mogućnost istorijskih i društvenih promena

Marinko Vučinić   
nedelja, 04. decembar 2016.

 

Predstojeći predsednički izbori su i istorijska prilika da se reafirmiše snaga moralnog principa i uzora u politici, ali i profesionalnog integriteta u našem društvu u kome su temeljno razorene pre svega temeljne moralne i civilizacijske vrednosti

 
Politički život

Dačićeva patriotska bravura u UN – trenutni hir, ili korak ka Andrićevom vencu?

Aleksandar B. Đikić   
četvrtak, 24. novembar 2016.

U slučaju da se autogolovi koje vlada u poslednje vreme postiže nastave, može se desiti da usled njihovog mnoštva, poslovično „pileće pamćenje“ našeg naroda ne bude dovoljan saveznik SNS-a i njenog kandidata, ma ko to bio.   

 
Politički život

Rečnik “politički korektnog” genocida ili verbalni delikt ponovo među Srbljima

Branislav Ristivojević   
ponedeljak, 21. novembar 2016.
Ukoliko slobodnomislećim ljudima u Srbiji ostane mogućnost da koriste pojam genocida onako kako hoće, da o njemu raspravljaju, pričaju, debatuju, argumentuju ili razmatraju, da u njega sumnjaju ili veruju i da ga u skladu sa sopstvenim stavovima o njemu preispituju ili ne preispituju, ne bi bilo moguće da se Srbiji natovari tu moralna osuda.
 
Politički život

Prava Srba u Crnoj Gori i naprednjački režim - Đukanović kao Vučićev "demokratski uzor"

Marinko Vučinić   
subota, 05. novembar 2016.

Postoji zemlja u kojoj jedan političar gazduje skori tri decenije. Zemlja u kojoj je na parlamentarnim izborima nemoguće postalo stvarnost. Zemlja u kojoj sa živima glasaju i mrtvi, sa prisutnima odsutni. Tako i ovaj put. Mrtvi su ispunjavali svoju građansku dužnost birajući uglavnom - Gazdu. 

 
Politički život

Pismo Evropskom parlamentu - Trepča je vlasništvo akcionara, pravnih i fizičkih lica iz Srbije

Saša Radulović   
nedelja, 30. oktobar 2016.

 Da li iko ima pravo da konfiskuje nečiju imovinu, samo zato što je ona u vlasništvu pravnih i fizičkih lica koja pripadaju drugoj naciji?

 
Politički život

Srbija među šljivama, špijunima i poglavljima (II)

Aleksandar Mihailović   
sreda, 26. oktobar 2016.

 Sama činjenica da smo toliko obaveštajno zanimljivi i ispresecani špijunima iz preko 50 država, da na tim poslovima radi najmanje oko 3.000 sitnijih i krupnijih špijuna, je signal za ozbiljnu analizu i akciju, kao i preduzimanje hitnih i efikasnih kontraobaveštajnih mera

 
Politički život

DSS u službi Aleksandra Velikog i Siniše Malog

Lazar Đurović   
utorak, 25. oktobar 2016.

Hajka na „nepodobne“ je nastavljena koliko istog dana a meta je bio Đorđe Vukadinović, te je bivšoj predsednici Sandi Rašković-Ivić dat urgentan zadatak od strane predsedništva da se Đorđe izbaci iz poslaničkog kluba

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 82
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Baner

Anketa

Da li mislite da će Donald Tramp popraviti odnose sa Rusijom?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner