Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Postoji li u Srbiji ljudsko i demokratsko pravo da se čuje i druga strana?

Boško Obradović   
ponedeljak, 18. septembar 2017.

Imamo dokazane slučajeve nasilja od strane predstavnika SNS u Beogradu, Subotici i Kostolcu, Srbijom haraju kriminalne ekipe SNS koje prebijaju opozicionare na svim lokalnim izborima u Srbiji, za šta niko do sada nije odgovorao, a jedno izmišljeno nasilje Dveri predmet je čitave medijske pompe protiv nas 

 
Politički život

Odgovor na optužbe Aleksandra Vučića

Marko Jakšić   
četvrtak, 14. septembar 2017.

Poštovani građani Srbije,

Razlog da Vam se na ovaj način obratim jeste spominjanje mog imena od strane predsednika Republike Aleksandra Vučića u svom nastupu pred javnim glasilima Republike Srbije.

 
Politički život

I dalje se zalažem za zajednički nastup opozicije na beogradskim izborima – cenim Šapića, ali je on otškrinuo vrata za saradnju sa SNS

Sanda Rašković Ivić   
subota, 02. septembar 2017.

Podržavam osnivanje partije gospodina Jeremića. Poput Pokreta za spas Srbije čiji sam deo,politika Vuka Jeremića je nacionalno desno, socijalno levo, a ekonomski odlučno protiv liberalnog koncepta rasprodaje zemlje i svođenja Srbije na koloniju, što je, po meni jednako opasno kao i predaja KiM u ruke šovinista i uzurparora u Prištini.

 
Politički život

Kako to da su sve granice na Balkanu sakrosanktne - izuzev granica Srbije

Mirjana Radojičić   
nedelja, 20. avgust 2017.

  Među idejama plasiranim ovih dana u srpski javni prostor kao odgovor na inicijativu sa vrha države da se pokrene unutrašnji dijalog o načinima konačnog rešavanja kosmetskog pitanja, jedna je naišla na posebno zanimljiv odjek.

 
Politički život

DSS između opozicije i kolaboracije

Vukosav Tomašević   
sreda, 16. avgust 2017.

U situaciji kada se članstvo osipa, organizacija na terenu raspada, stranka prvi put u četvrtvekovnoj istoriji nema izabrane centralne organe, kada se rejting meri u promilima, a definiše sintagmom „statistička greška“, ovakav pristup i davanje legitimiteta Vučićevoj politici još su jedan autogol „novog DSS“

 
Politički život

Razgraničenje sa Albancima je jedino trajno rešenje za KiM - tzv. „severno Kosovo“ je aneksirani deo centralne Srbije, Srbima na jugu ZSO, a za manastire eksteritorijalnost po modelu sa Svete Gore

Ivica Dačić   
utorak, 15. avgust 2017.

Ideja razgraničenja na ono što je srpsko i albansko, i normalizacija naših odnosa, obezbeđenje srpske pravoslavne baštine stvaranjem samostalnih manastirskih zajednica po atoskom modelu u Grčkoj, Zajednica srpskih opština za Srbe na jugu, finansijska nadoknada za uzurpiranu privatnu i državnu imovinu.

 
Politički život

Razjašnjena misterija Vučićevog „unutrašnjeg dijaloga“

Emil Vlajki   
četvrtak, 03. avgust 2017.

Nakon mog zadnjeg obraćanja auditoriumu preko NSPM-a gdje sam tvrdio da je od 'novo-vučićevih' vremena, ergo (dakle) od sada, u Srbiji sve zacrtano za slijedećih par decenija i da se, ipso facto (samim tim) nema više što, ni o čemu, pisati, stigle su mi brojne reakcije stotine čitalaca kako na spomenutom sajtu tako i na mom privatnom mejlu.

 
Politički život

Nikada vas neće primiti u EU, ali NATO-u ste itekako potrebni

Jelena Guskova   
ponedeljak, 31. jul 2017.

Vaša vlast ima kratak rok, koji je postavio Vašington. Ona vrlo brzo treba da reši to pitanje, da bi posle toga odmah prešla na pitanje približavanju Nato. Oni vas nikad neće primiti u sastav EU, ali u NATO ste potrebni. Zbog toga vlast ne zna šta da radi

 
Politički život

"Unutrašnji monolog" - ili kako Aleksandar Vučić zamišlja dijalog o Kosovu

Nikola Tanasić   
sreda, 26. jul 2017.

Dakle, o čemu će se voditi „unutrašnji dijalog“? Nikako o državnoj politici prema Kosmetu! Naprotiv, taj dijalog treba da bude neka vrsta „kolektivne psihoterapije“, u kojoj se od Srba u Srbiji – kao onomad od Srba u Crnoj Gori – zahteva da „prelome mozak“ kako bi mogli da postanu „realni“, kako bismo (briselske) „dogovore počeli da gledamo kao pobede“, i kako bismo se, pre svega i nadasve – „odrekli mitova“

 
Politički život

Zašto negiram "genocid u Srebrenici"

Marija Janjušević   
subota, 15. jul 2017.

Daleko u pozadini medijskih i NVO promocija Srebrenice, porodice žrtava svih nacionalnosti traže mir, pravdu i spokoj za svoje voljene, za ubijene, silovane, mučene. A bilo ih je svuda na prostoru bivše Jugoslavije. 

 
Politički život

Politička zoologija - opozicione krtice i kako ih prepoznati

Janko Veselinović   
nedelja, 17. septembar 2017.

Osim što je Aleksandar Vučić zaposeo vlast, s golemom mukom u stomaku primećujem da je "zaposeo" bogami i poneke u opoziciji, pa osim onih koji ga otvoreno i glasno podržavaju i zalažu se da što duže politički poživi, Vučić uživa i prikrivenu podršku "političkih krtica".

 
Politički život

Nemački kredit SFRJ nije i ne može biti isplata odštete žrtvama nacizma

Dušan Kovačev   
nedelja, 03. septembar 2017.

Teško Srbima i Grcima pod nemačkim komesarima EU. Na grčkoj finansijskoj krizi su nemački bankari od nesrećnog naroda iscedili preko milijardu dolara Srbi kao i Grci postaju sirotinja, a u našim sopstvenim zemljama su se odomaćili zelenaši koji prisvajaju profite i isplate nadutih dugova. 

 
Politički život

Uzroci moći Aleksandra Vučića - SNS i Vučić imaju totalnu vlast zbog toga što prihvataju i promovišu kolonijalni položaj Srbije

Miroslav Samardžić   
četvrtak, 24. avgust 2017.

Zadatak političke analize je da otkriva sistemske uzroke političkih pojava, a ne samo da se zadržava na trenutnim odnosima snaga između političkih aktera, psihološkim karakteristikama moćnih pojedinaca i sl...

 
Politički život

Fraktura mozga i unutrašnji dijalog

Danijel Cvjetićanin   
subota, 19. avgust 2017.

„Promena mentalnog sklopa, unutrašnji dijalog, prelom mozga...“, sintagme su koje dominiraju rečnikom lidera političkih stranaka u Srbiji. Već odavno odviknuta da se čudi, javnost se ipak pita šta bi ovo moglo da znači? 

 
Politički život

"Poštenjačina" na čelu političke mafije

Boško Obradović   
utorak, 15. avgust 2017.

Posebnu senku na Vučićevo lično poštenje baca prazna priča o tome da on i njegova porodica žive od plate premijera ili predsednika države koja ne prelazi 100.000 dinara, kad od tih para ne mogu da se finansiraju samo školarine njegove dece u privatnim školama. 

 
Politički život

"Olujne" marginalije ili o izdaji i vođenju države

Emil Vlajki   
subota, 05. avgust 2017.

2005. je. U Hagu sam, u zatvorskoj ćeliji sa Miloševićem kao njegov savjetnik za medijska i politička pitanja. Evociramo događaje od prije deset godina. Govori mi kako je bio razočaran kada mirovne trupe OUN koje su bile između Srba i Hrvata nisu spriječile 'Oluju'

 
Politički život

O ljubitelji dijaloga, o naprednjaci, licemeri...

Boško Obradović   
četvrtak, 03. avgust 2017.

Da biste došli na vlast morali ste da obećate i da ispunite potpisivanje antiustavnih tzv. briselskih sporazuma kojim je uspostavljena granica sa KiM, a srpske državne institucije policije i sudstva ukinute na jednom delu naše državne teritorije. Da biste opstali na vlasti sada ste dobili novi zadatak: otvaranje tzv. unutrašnjeg dijaloga u Srbiji u pravcu priznanja nezavisnosti Kosova.

 
Politički život

Poziv na dijalog ili poziv u pomoć

Branislav Ristivojević   
petak, 28. jul 2017.

Od svoje bahatosti i arogancije nije uspeo da shvati da se na takve sastanke uvek ide u društvu prevodioca, šefa kabineta, savetnika, pomoćnika i sličnih jer jedino tako moćnici ne mogu da ti uruče pretnju, ucenu, iznudu ili ultimatum. 

 
Politički život

Priznanje Kosova kao logičan sledeći potez ove lažno nacionalne i lažno proruske vlasti

Anja Filmonova   
sreda, 19. jul 2017.

Srpski predsednik Aleksandar Vučić otvara unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji iz nekog "racionalnog" principa, principa čiju osnovu čini neophodnost da se "prizna realnost situacije na terenu".

 
Politički život

Kongresna biblioteka SAD brani srpski jezik - a mi?

Nikola Tanasić   
utorak, 11. jul 2017.

Kongresna biblioteka u Vašingtonu se sasvim slučajno našla na braniku srpskog jezika, ne zato što je naklonjena srpskom narodu, niti zato što ima interes da čuva integritet srpskog kulturnog i jezičkog prostranstva, nego zato što se nekoliko službenika ove institucije služilo elementarnim zdravim razumom i – radilo svoj posao.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 85
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li podržavate izbor Ane Brnabić za premijera Srbije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner