Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Prvi, drugi i poslednji krug

Milanko Šekler   
utorak, 28. mart 2017.

 Iako gospodina Belog ne poznajem, siguran sam, da bi taj lik iz bajke, nakon eventualne pobede, znao da se vrati odakle je i došao, donoseći Srbiji, tako potrebno duhovno otrežnjenje i izlečenje

 
Politički život

Za bolju Srbiju – zato što želimo da Srbija nastavi da napreduje i da se menja

Apel 650 javnih ličnosti   
nedelja, 26. mart 2017.

Zato što želimo da Srbija nastavi da napreduje i da se menja

Zato što želimo da Srbija nastavi da napreduje i da se menja.

 
Politički život

Predsednički izbori u Srbiji, za koga glasati?

Dragana Trifković   
utorak, 21. mart 2017.

Recimo kandidat Vuk Jeremić zastupa takođe politiku evropskih integracija, vojne neutralnosti, očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, dovođenja stranih investitora, saradnje i sa zapadom i sa istokom, ali je u dosadašnjem političkom delovanju (kao i sadašnja vlast) pokazao da ne sprovodi ono što govori

 
Politički život

Beli, belji, najbelji, patriotski listići - ili zašto bojkot nije rešenje

Aleksandar B. Đikić   
nedelja, 19. mart 2017.

Da je ovo srećna zemlja i da imamo ozbiljnu politiku, mladi Mladenovčanin bi bio veoma interesnatan u šou biznisu, ali mi smo toliko propali da je dečko svojom apsurdnom pojavom već dobrano uzburkao ustajalu žabokrečinu, potpuno poremetivši računice „ozbiljnih političara“u pogledu izlaznosti, a ko zna šta sve do kraja može da se desi.

 
Politički život

Opozicija i prihvatanje neravnopravnih izbornih pravila igre

Marinko M. Vučinić   
utorak, 07. mart 2017.

Dve decenije nakon uvođenja višestranačkog sistema prisustvujemo izrazito retrogradnom procesu u kome se jasno prepoznaje autoritarni obris naprednjačkog režima. Zato se i opravdano javlja dilema, zašto sadašnja opozicija ne pokreće pitanje  ravnopravnih izbornih uslova koji danas očigledno ne postoje. O tome ima sijaset ubedljivih svedočanstava,a savremena politička dešavanja samo su ponavljanje antidemokratske društvene prakse koja je dominirala osamdesetih godina.

 
Politički život

Ako ne bude dogovora o jednom zajedničkom protivkandidatu, Vučić će pobediti u prvom krugu

Saša Radulović   
sreda, 22. februar 2017.

Mora da bude jedan izborni štab, jedna strategija, jedna kampanja. Samo tako će birači poverovati da je pobeda moguća i izaći na izbore, povećaće se izlaznost i biće drugog kruga. U drugom krugu Vučić je pobediv.

 
Politički život

Zašto sam za Vučića

Emil Vlajki   
nedelja, 19. februar 2017.
Aco je najsposobniji srpski političar. On je osoba koja zna racionalno razmišljati i koja će, sasvim sigurno, ako joj se pruži prilika, pokazati svoje staro, radikalsko (pašićevsko) lice.
 
Politički život

Svetosavska beseda

Vuk Jeremić   
subota, 28. januar 2017.
Onaj koji je mirio rođenu braću, zavađenu u borbi za vlast, verovatno bi nam poručio da nema veće vrednosti od narodnog jedinstva. Sveti Sava ne bi danas mogao da razume podele na prvu i drugu, nacionalnu i građansku Srbiju.
 
Politički život

Još malo o šarenom vozu

Marko Jakšić   
utorak, 24. januar 2017.

 Aktuelna vlast pokazuje sindrom „nejakog Uroša“ koja je sve adute koji su Srbi imali u ovih pet godina bacila u vodu. Ugasili su srpske inistitucuje, uspostavili klasičnu granicu između Srbije i Kosova i Metohije i gaze sopstveni Ustav 

 
Politički život

Vučić - predsednik Srbije!

Emil Vlajki   
četvrtak, 19. januar 2017.

 Sve je, po svemu sudeći, laž, velika nestvarna iluzija, nerealna utopija, kako bi rekao njemački filozof Bloh. Zapad mrzi Srbe i Ruse u paketu. Komadanje Srbije će se nastaviti , a obavezujuće smjernice MMF-a će i u Srbiji razorno djelovati kao i posvuda drugdje u svijetu.

 
Politički život

Pristajanje na svaku verziju i obećanje boljeg života

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 27. mart 2017.

Vrhovna zakonodavna vlast je u potpunosti dezavuisana tako što je parlamentarni rad odložen na određeno vreme dok se ne završe izbori i uspostavi otvoreni autoritarni naprednjački poredak. Radi se o lako uočljivom srazu između ova dva državna sistema, jednog  skrivenog i drugog koji prepoznajemo u svakodnevnom političkom i društvenom životu. 

 
Politički život

Mali dokazi velikog sunovrata, ili kako Srbija nestaje pred našim očima

Lazar Đurović   
petak, 24. mart 2017.

 Mogu li ovi izbori da promene nešto ili bar da otvore proces izlečenja bolesnog organizma zvanog Srbija? Bez hirurškog reza i odstranjenja onoga što je maligno, šanse neće biti. Izbori su prilika da se krene i napravi prvi u nizu koraka, a dug je put do oporavka.

 
Politički život

Jedna čudna kandidatura

Marko Jakšić   
ponedeljak, 20. mart 2017.

Politički program koji iznosi Aleksandar Popović je po sistemu „ni ribe ni devojke“, „niti smrdi nit’ miriše“, „ni voda, ni vino“ sa glavnim ciljem da kritika prema postojećem režimu bude blagotvoriteljna. On se karateriše, njegovim sopstvenim rečima kazano, da se on ne bori za promenu vlasti, već željom za promenom politike. Ako je tako, a tako jeste, zašto se Aleksandar Popović uopšte kandidova? Pa upravo zbog tih 1%.

 
Politički život

U čemu je magija fenomena Preletačevića Belog?

Branislav Ristivojević   
ponedeljak, 13. mart 2017.

Strah na naše oči nestaje, kopni i oslobođeni duhovi se preobražavaju u oličenja hrabrosti. Nešto što skoro nismo videli na licima napaćenog i izmučenog naroda. I što je još važnije, on je još jedini koji može da na političkoj sceni razreši najčuveniji Gordijev čvor - aktiviranje okorelih apstinenata.

 
Politički život

Neophodno objedinjavanje svih istinski opozicionih snaga – nadam se da će Vučić uskoro biti samo ružna prošlost

Slaviša Ristić   
nedelja, 26. februar 2017.

Što se Aleksandra Vučića tiče verujem da će u vremenu koje je pred nama on postati ružna prošlost u sećanjima Srba i da će naći svoje mesto na smetlištu istorije,  uz molbu gospodu Bogu da njegova izdaja, bude poslednja izdaja na Kosovu i Metohiji. 

 
Politički život

Da li su strah i sumnja u sebe naveli Vučića na ovaj autogol?

Aleksandar Mihailović   
ponedeljak, 20. februar 2017.
Ostaje nejasno, na koji način se preko Predsednika države koji ima samo protokolarne dužnosti vraćaju na vlast oni koji su uništili zemlju, i ko su oni u likovima predsedničkih kandidata, da li tu spadaju i Nikolić i Šešelj?
 
Politički život

Nova briselska farsa

Emil Vlajki   
subota, 04. februar 2017.

Koga li to na Zapadu istina zanima? Zapad kreira istinu bombama, ucenama, demonizacijom i otkidanjem teritorija. Uzgred rečeno, srpska vlast bi trebalo da se upita, zašto Albance, sa svojim provokativnim ponašanjem, ne zanima „regionalna sigurnost“ ni mir?.

 
Politički život

Predizborni migovi i mitovi

Dragana Trifković   
petak, 27. januar 2017.

S jedne strane imamo vlast, privatnu (Vučićevu) opoziciju i dvorske analitičare koji preuveličavaju značaj nabavke polovnog naoružanja, a sa druge strane deo pro-NATO opozicije, analitičare i medije koje kontroliše direktno zapad, i koji na sve moguće načine pokušavaju da diskredituju ovaj dogovor.  

 
Politički život

Kandidati "građanske opozicije" ili građana

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 22. januar 2017.

I prvi nagoveštaji kandidature Vuka Jeremića nam ukazuju da se  i on oslonio pre svega na etablirane političke aktere i raspoložive  stranačke strukture koje takođe pripadaju onim političkim snagama koje su dugo bile deo političke vlasti na raznim nivoima. Oni sigurno ne mogu obezbediti Vuku Jeremiću tako potrebni otklon od prokažene stranačke politike

 
Politički život

Pravni aspekti projekta "Beograda na vodi" - Ideje arapske, pare naše

Radmilo Marković   
četvrtak, 12. januar 2017.

Tačno godinu dana nakon potpisivanja ugovora (minus jedan dan), u toku izborne noći, maskirani napadači su teškom mehanizacijom porušili ceo jedan kvart u Savamali, uz prateće vezivanje i kidnapovanje ljudi koji su se tu zatekli.  

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 83
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će na predstojećim predsedničkim izborima biti drugog kruga?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner