Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Ubistvo Justicije, istine i pravde u Haškom tribunalu
Komentar dana

Ubistvo Justicije, istine i pravde u Haškom tribunalu

PDF Štampa El. pošta
Aleksandar Mihailović   
petak, 22. decembar 2017.

Zavesa je svečano spuštena u Hagu, a svetski zvaničnici su hvalospevima tom ne/sudu održali opelo istini i pravdi koje su sahranjene zajedno sa žrtvama zločina i zločinaca koji su formirali ovaj tzv.sud da bi sebe i svoje plaćenike egzekutore oprali, svalili krivicu na žrtve i za istoriju ostavili laži, neistine i novo seme mržnje i zla.

Kada je sud u Hagu formiran isticano je da je cilj istog da se dođe do istine, pravde za žrtve i da se stvore uslovi za izgrađivanje suživota na prostorima bivše Jugoslavije, jer, bez te istine i pravde išlo bi se u nove podele i tenzije.

 Na svečanom zatvaranju suda, koji će egzistirati još neko vreme dok se ne završe postupci po žalbama i preuzimanja arhivske građe, na tone dokumenata koji trebaju da posluže nauci, istraživanjima, proučavanjima i za istoriju pravosuđa i svih zaunteresovanih, pre svega zaraćenih i opsednutih mržnjom koja je donela na stotine hiljada žrtava, na hiljade milijardi evra štete i posledice koje će trpeti i brojne naredne generacije. O dometima i „zaslugama“ suda na tom planu se govorilo u superlativima, u čemu je prednjačio GS UN Gutereš.

 Međutim, haški sud se pretvorio u kazamat za istinu, pravdu i za stvaranje lažne istorije. Iznevereno je sve što je proklamovano, a brojna kukavičja jaja su ostavljena u arhivama koje će preuzeti zaraćene države.

Ta lažna dokumentacija, oslobođena od dokaza protiv pravih zločinaca i njihovih plaćenika, egzekutora i izvršilaca, o čemu je pisala i bivša glavna tužiteljka Karla del Ponte, i priznala da je uništavala dokaze za zločine protiv Srba, ne kaže i po čijem naređenju, ali se zna, onih koji su formirali ovaj nesud i plaćali osoblje koje će realizovati drugi deo paklenog plana za uništavanje SFRJ, SRJ i Srbije posebno. Najbolje za istoriju je da se na nju ne čeka, da se još sada izdvoje prave činjenice i dokazi koje imamo i da se sve ono što je fabrikovano, lažno, frizirano i konstruisano stavi u posebni deo kao dokaz zločina prema istini, pravdi, ubijanja Justicije i pljuvanja po žrtvama. Nesme se dozvoliti da se mladi i buduća pokolenja vaspitavaju na lažima i neistini, što će stvoriti nove nesloge, tenzije, sukobe i možda ratove.

 Zavesa je svečano spuštena u Hagu, a svetski zvaničnici su hvalospevima tom ne/sudu održali opelo istini i pravdi koje su sahranjene zajedno sa žrtvama zločina i zločinaca koji su formirali ovaj tzv.sud da bi sebe i svoje plaćenike egzekutore oprali, svalili krivicu na žrtve i za istoriju ostavili laži, neistine i novo seme mržnje i zla.

 Haški ne/sud će ostati upamćen i kao mesto novih zločina nad onima koje ne bi mogli da osude i pored svih laži i fabrikovanih dokaza i lažnih svedoka, a na način da im je uskraćivano lečenje ili su pogrešno lečeni. Slika istog je samoubistvo Praljka u sudnici. Nezapamćeno je u istoriji pravosuđa bilo gde da je sud puštao na privremenu slobodu okorele zločince da bi ubijali svedoke svojih zlodela, a zabranjivao lečenja teško obolelih u pravim bolnicama i državama koje su davale garancije za to.

Spuštena je zavesa ali su najveći zločinci ostali na slobodi i istorijskoj pozornici, neki su nagrađeni funkcijama i položajima, te su ostavljeni da uz lažnu sudsku dokumentaciju svedoče o navodnim zločinima svojih žrtava i da grade lažnu istoriju. Sudijama, tužiocima i zločincima će dolaziti u košmarne snove posebno  žrtve koje su pretvorene u rezervne delove a da ni jedan zločinac nije ni osuđen ni procesuiran.

 Ostaće nekažnjeni zločini i za nezakonito i mimo znanja i odobrenja SB UN genocidno rušenje, ubijanje, trovanje Srbije i genocidno sankcionisanje iste, sve na bazi laži i prevara, koje su i priznate ali vinovnici su ostali van domašaja pravde, kao i oni koji su ubili JU i razdržavotvorili srpski narod, a matičnu državu mu komadaju i pljačkaju, neki su dobili i Nobelove nagrade za mir i ogromne pare.

Pukovnik u penziji

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner