Početna strana > Debate
Debate
Kosovo i Metohija

Severom Kosova upravljaju kriminalci koje se predstavljaju kao aktivisti SNS-a, njihov zadatak je da zastraše i odstrane svakog ko smeta Vučiću

Slaviša Ristić   
četvrtak, 04. maj 2017.

Ova i ovakva Srbija i ovakva vlast sa Vučićem na čelu nam neće pomoći, i ljudi su toga svesni, čak i oni koji su glasali za njega. Razlika je samo u tome što je Kosovo okupirano spolja, a Srbija iznutra.

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Da li je "Bošnjakistan" budućnost Srpske - i kome to odgovara?

Nenad Kecmanović   
sreda, 12. april 2017.
Opasna bošnjačka namjera prema komšijama „sa kojima žele da grade jedinstvenu državu“, ostala je u sjenci svesrpske radosti zbog neuspjeha Izetbegovićeve obnove tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid na sudu pravde u Hagu. A odašiljući tužbu u Hag u ime BiH, on je, baš kao i njegov babo Alija, bahato prekršio princip tronacionalne ravnopravnosti na kome počiva dejtonska BiH. Lekciju koju je Srbima dao Alija 1992, Bakir je 2017. samo osvježio.
 
Srbija među ustavima

Usvajanje simbola AP. Vojvodine kao rezultat - u ovom trenutku jedino mogućeg - kompromisa

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 05. septembar 2016.

 Stoga, na novoj političkoj većini u Pokrajini (Srpska napredna stranka i drugi) je da učini ono što prethodna nije – da sprovede postojeći Statut i uvede u upotrebu tradicionalne simbole.

 
Crkva i politika

Vaskršnja poslanica Srpske Pravoslavne Crkve

Patrijarh Irinej   
petak, 14. april 2017.

Očinski pozivamo sve one koji su se iz nekog razloga odvojili od Jedne, Svete, Saborne i Apostolske Crkve da se vrate u njeno okrilje. Strašan je greh raskola i jeresi. Po svetim Ocima, ni mučenička krv ga ne može oprati. Oprostimo jedni drugima radi Vaskrsenja i ponovo postanimo braća u svetoj Crkvi, jedinoj Lađi spasenja!

 
Kosovo i Metohija

Kosovo – mesto gde je Aleksandar Vučić dobio „najskuplje" i "najjeftinije" glasove

Sanja Sovrlić   
petak, 07. april 2017.

Glasovi koje je Aleksandar Vučić dobio od Srba sa Kosova (ukoliko je do njih došlo na legalan način) su najskupljii i najjeftiniji u isto vreme. Najskuplji jer govore da Srbi sa Kosova ne žele da izgube vezu sa Srbijom, koja je sve tanja nakon Briselskog sporazuma. Iz istog razloga su i najjeftiniji – najlakše je uceniti onoga ko ima malo da može ostati i bez toga.

 
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Izmene Krivičnog zakonika ili implementiranje britanske rezolucije o Srebrenici u srpsko zakonodavstvo

Dejan Mirović   
subota, 26. novembar 2016.

Na taj način je srpska vlast na čelu sa premijerom, faktički implementirala tekst britanske rezolucije o „genocidu u Srebrenici“ u srpsko zakonodavstvo

 
Srbija među ustavima

Promena preambule Ustava - čin konačne predaje KiM

Bojan Bojanić   
ponedeljak, 25. maj 2015.

Uobičajeno je da ustavotvorac u „uvodu u ustav“ iznosi motive koji su doveli do njegovog donošenja, ciljeve koji se žele postići, navodi tradicionalne i istorijske vrednosti i osobenosti zemlje, a ima i preambula u kojima svoje mesto nalaze „goruća“ i još uvek otvorena poltička pitanja od najvećeg značaja.

 
Crkva i politika

Aktuelnost isihazma

Gelijan Prohorov   
subota, 15. april 2017.

«Ćelijska» isihastička literatura ne gubi i mislim da nikada neće izgubiti svoj značaj zato što ona predstavlja i «ogledalo» samosaznanja čoveka, i praktične psihološke pouke, koje poučavaju o tome, šta su strasti, kakvih ih ima, kako se razvijaju i zbog čega se i kako s njima treba boriti. Strasti autori tih poučnika nabrajaju osam: stomakougađanje, blud, srebroljublje, gnev, tugu, ili beznađe, uninije, sujetu i gordost

 
Kosovo i Metohija

Srbi sa Kosova nisu politički mazohisti - već žrtve velike izborne krađe

Narodni pokret Srba sa KiM   
nedelja, 12. mart 2017.
Birački spiskovi na Kosovu i Metohiji nisu menjani od 1996. godine i u njima postoji veliki broj Albanaca koji odavno nisu tu, a oni koji jesu ne izlaze na izbore. Njihovo prisustvo na biračkim spiskovima je dobra podloga za manipulaciju.
 
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Šta bi trebalo znati pre razgovora o broju stradalih u Jasenovcu - O metodologiji i brojevima

Veljko Đurić Mišina   
četvrtak, 04. avgust 2016.

Istoriografija još nije raščistila dilemu po pitanju 22. aprila 1945. godine: da li je pokušaj proboja zatočenika bio planiran od uprave logora kako bi imali povod za totalno uništenje logoraša.

 
Kuda ide Srbija

Zašto su Srbi omraženi

Emil Vlajki   
četvrtak, 27. april 2017.

Sve u svemu, za Zapad, kada srpske manjine u dijaspori traže svoja prava, onda je to barbarstvo. A kada manjine u Srbiji žele da se emancipiraju (na primjer, mađarske, muslimanske, albanske, a sutra možda rumunjske i bugarske), onda je to njihovo „demokratsko“  i „ljudsko“ pravo.

 
Srbija i Crna Gora

Milivoj Katnić je pod direktnom kontrolom zapadnih obaveštajnih struktura i kriminalne bande koju vode Đukanović, Subotić, Dahlan i Beba Popović

Andrija Mandić   
petak, 17. mart 2017.

 To što se Katnić odlučio da služi najvećoj crnogorskoj kukavici, Milu Đukanoviću, koji bi u nevolji sličnoj onoj koja je zadesila Svetozara Marovića počeo da zapomaže i plače, tražeći milost kao što je nekad puzao pred Momirom Bulatovićem, problem je SDT-a

 
Srbija i NATO

(Ne)skrivena okupacija - Srpski vojnici opet sa SAD i NATO

Vladimir Kršljanin   
subota, 27. avgust 2016.

 

O ovome ne možete pročitati ni reč ni na sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ni u srpskim novinama. Ali 100 srpskih vojnika će od danas do 15. septembra učestvovati na 7. vojnim manevrima iz serije „Zajednička rešenost“

 
Kuda ide Srbija

Srbija u postzapadnom svetu

Vladimir Kršljanin   
subota, 08. april 2017.
Veoma je među Srbima voljen i poštovan Sveti Vladika Nikolaj, ali se vlastodršci na njegovo učenje ne obaziru. Sve što je on, zatočen u logoru Dahau rekao o Zapadu i o Evropi, za nas jednako i još više važi sada, posle svega što smo od Zapada i EU doživeli krajem 20. i početkom 21. veka.
 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Srpski političari u RS i Srbija - Vučićev paternalizam i kult (s)ličnosti

Slobodan Durmanović   
četvrtak, 30. mart 2017.

Naravno, srpski političari u RS nisu Vučićeva politička deca, uprkos povremenom infantilnom ponašanju, te, svakako, bolje shvataju od Vučića kakve su moguće varijacije na "evropskom putu BiH" izvodljive za RS, a kakve ne.

 
Srbija i Crna Gora

Crna Gora pred izborima

Vladimir Dobrosavljević   
subota, 15. oktobar 2016.

Crna Gora je jedina zemlja u Evropi, u kojoj se još od kraja Hladnog rata i pada Berlinskog zida nije promenila vlast, koja svoje korene vuče iz jedne od autoritarnih ideologija, koja je sticajem okolnosti, bila na pobedničkoj strani tokom Drugog svetskog rata. Takođe, ni ranije u istoriji, pre formiranja državne zajednice Južnih Slovena, tokom postojanja formalnog višestranačija u ovoj zemlji, nikada nije došlo do smene vlasti na parlamentarnim izborima

 
Svet nakon 11. septembra

Pitanje od 65 miliona dolara

Timoti Garton Eš   
četvrtak, 16. decembar 2004.

Šta biste više voleli da imate u susedstvu, demokratiju ili diktaturu? Demokratiju, zar ne? Ukoliko se zaista radi o izvornoj liberal-demokratiji, onda je ona bolja i za ljude koji žive u njoj i za susede.

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Antipravo kvazidržavnika - Izetbegović i Softić "nastavljaju borbu"

Goran Marković   
ponedeljak, 27. mart 2017.
Izetbegovićev zahtjev za reviziju presude u sporu koji je Bosna i Hercegovina vodila protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde odbačen je. Bakir Izetbegović i Sakib Softić najavljuju nastavak borbe, tvrdeći da nije sve gotovo. Šta bi to konkretno trebalo da znači, niko pouzdano ne zna. 
 
Srbija i Crna Gora

Izbori u Crnoj Gori 2016. ili Vučić i Đukanović protiv opozicije

Pavle Vuletić   
četvrtak, 06. oktobar 2016.
Isti oni mediji koji u Srbiji predstavljaju Vučića kao prikrivenog rusofila koji se bori protiv NATO pakta i zapadnih ambasadora, u Crnoj Gori žestoko napadaju Rusiju i proruske stranke i pojedince, i vode kampanju za ulazak u NATO. Ovaj apsurd se može objasniti samo činjenicom da Đukanović i Vučić imaju iste interese, prijatelje i saradnike.
 
Srbija i NATO

"Puzajuća integracija" ili argumenti protiv NATO

Nikola Tanasić   
subota, 26. mart 2016.

 Naspram tog nepokolebljivog i praktično plebiscitarnog otpora srpskih građana prema ovoj militarističkoj organizaciji stoji paradoks –Srbija se puzajući približava tački kada će proglasiti pretenzije da se učlani u Pakt.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 107

Anketa

Da li mislite da su protekli predsednički izbori bili fer i demokratski?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner