Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Odgovor Bobanu Stojanoviću

Nebojša Bakarec   
utorak, 08. oktobar 2013.

Neophodno je uspostaviti mere u cilju obezbeđenja intelektualne, moralne i emocionalne bezbednosti dece i maloletnika, uključujući i zabranu vršenja bilo kakvih radnji usmerenih na promociju homoseksualnosti ka njima.

 
Polemike

I deca mogu biti gej

Boban Stojanović   
nedelja, 06. oktobar 2013.

U onom trenutku u kome su deca oko mene spoznavala da su heteroseksualna, ja sam spoznao da to nisam. Dečaci su mi se oduvek više dopadali, ali me to nikada niko nije pitao. Polaskom u prvi razred i prvim velikim sazrevanjem, bio sam neizmerno srećan što je jedan dečak iz predškolskog došao u moje odeljenje.

 
Polemike

Polemika Vladimira Kecmanovića i Nenada Prokića - Koliko su nas koštali Princip i Obilić?

Politika   
ponedeljak, 16. septembar 2013.

Gavrilo Princip jeste skupo koštao Srbiju i srpski narod. Kao što je rimske robove skupo koštao Spartak, a Čehe atentatori na nacističkog protektora Hajdriha... Kao što su Srbiju skupo koštale demonstracije i puč 1941, Miloša Obilića da ne pominjemo...

 
Polemike

Parada ponosa kao demonstracija korišćenja ljudskih prava - odgovor Vukadinoviću

Luka Z. Božović   
subota, 07. septembar 2013.

Kada je u pitanju cilj Parade ponosa, na njoj niko ne „promoviše“ prava seksualnih manjina. Da bi se nešto promovisalo, mora prvo da postoji, da se poštuje. Da budem ironičan, jedina prava koje pripadnici seksualnih manjina imaju je pravo da budu diskriminisani i pravo da od javnosti kriju ono što jesu.

 
Polemike

Mali i sredovečni vuk, ili kako se postaje "prvo pero" sarajevskih magazina

Nenad Kecmanović   
utorak, 23. jul 2013.

Vuk je, iako tada još mali, dobro shvatio da je njegova porodica tokom rata bila “zastrašivana i maltretirana baš kao srpska, unatoč dekarativnom zalaganju SDA vlasti za multietničnost”.  

 
Polemike

Neizbježna dvoličnost nacionalista

Vuk Bačanović   
utorak, 23. jul 2013.

Pa ipak, sa Kecmanovićem postoji drugi problem, a to je svakako namjerna nedorečenost i dvoličnost koja je suština svake nacionalističke politike, bila ona brutalno transparentna ili mimikrirana slatkorječivošću liberalne malograđanštine.

 
Polemike

Glasnikovi i Zavodovi honorarci – „Danasovi“ najamnici

Radoš Ljušić   
ponedeljak, 15. jul 2013.

Pozivam novinare „Danasa“ da dođu u posetu SG i dobiju sva dokumenta na osnovu kojih sam izneo podatke u oba odgovora slavodobitnim  honorarcima, kao i o objavljivanju knjige „Trijumf hrišćanstva“, ali i o svom radu u proteklih šest meseci.   

 
Polemike

O lažima i moćima – odgovor Radošu Ljušiću

Gojko Tešić   
ponedeljak, 15. jul 2013.

Kako on napisa, „Vučiću Aleksandre“, zaista otiđite u „Službeni glasnik“ i uverite se lično kako Vaš provereni kadar izuzetno uspešno uništava donedavno najznačajniju izdavačku instituciju Srbije.

 
Polemike

Teške reči Đorđa Vukadinovića

Milan Živković   
sreda, 10. april 2013.

Umesto Đ.V. sam ću sebi reći: „Pa nije parče Jadranskog mora isto što i Sveta srpska zemlja“. Nije. Kosovo je puno veće i značajnije od tog parčeta slane vode. Ali, kao što su Slovenija i Hrvatska insistirale da svaka od njih polaže pravo baš na tu površinu, tako i mi i kosovski Albanci tvrdimo da KiM pripada nama, tj. njima.

 
Polemike

O jednoj žrtvi đinđićevske mitologije

Mario Kalik   
četvrtak, 21. mart 2013.

Dikić se sam pobrinuo da njegov slučaj ne bude samo tragičan, već i pomalo komičan. Tako nam odmah na početku svoje sekrecije i sekiracije kaže da njegove reči „ne urezuje stihija emocija...već su one više istinoljubivi krik“. Nakon prethodno citiranih mesta, ovo prvo zvuči kao dobar vic.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 33
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner