Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Odgovor Miroju Jovanoviću i NSPM

Dveri   
ponedeljak, 03. septembar 2012.

Naš Pokret je definitivno napravio pometnju na političkoj sceni i danas mnogima spolja i iznutra smeta naše postojanje jer kvari političku zabavu i dogovorene šeme i kombinacije. I to je normalno.

 
Polemike

“Nobel“, crv sumnje i...patka?

Vasilije Kleftakis   
četvrtak, 30. avgust 2012.

Sledeće logično pitanje je: Kako je moguće da jedan ozbiljan dnevni list, kao što je beogradska “Politika“, bez temeljne provere ponuđenih podataka srlja u objavljivanje članka sa takvim podacima? 

 
Polemike

Neosnovane optužbe povjesničara Marija Jareba

Vladimir Marković   
subota, 25. avgust 2012.

Da sam stvarno bio „agent (provokator), odnosno saradnik jugoslavenske Službe državne sigurnosti /SDB/“, o tome bi, mislim, ma gde, unutar te službe, pre svega, morali postojati neki pismeni-zvanični-materijalni-nedvosmisleni tragovi, odnosno dokazi.

 
Polemike

Pogrešno čitanje ili zlonamerno podmetanje

Milan Ristović   
utorak, 31. jul 2012.

Smatram, da nema svrhe, a bilo bi i krajnje neukusno, da upućujem autora teksta na sve ono što sam u svojim knjigama i člancima, pisao i o istoriji Balkana, Srbije i KiM. Još manje, da se pozivam na svoj lični odnos prema ovom delu Srbije.

 
Polemike

Neuspela kosovizacija Srbije, ili još kraće Ostoji Simetiću

Aleksandar Dikić   
utorak, 12. jun 2012.

Možda neko od novoisplivalih „ortodoksnih talibana“ ima ideju da Srbiju stavi u vremenski frižider kako bi time zamrznuo postojeće konflikte i sprečio eventualne poraze, ali to više liči na napuptanje terena od strane ekipe koja je u rasulu i gubi sa nekoliko golova razlike.

 
Polemike

Kratko o Vuku Jeremiću

Ostoja Simetić   
ponedeljak, 11. jun 2012.

Ovde nemam nameru da sa Vukadinovićem polemišem, tim pre što mislim da je on tada bio potpuno uveren u svoje reči, već samo da iskažem moj utisak, koji sam mu i tada objasnio rečima da sam ja isključiv čovek. 

 
Polemike

O jednom filozofskom samoubistvu

Mario Kalik   
četvrtak, 07. jun 2012.

Boreći se protiv vetrenjača, teza koje nisu moje, već prosto izmišljene u njegovoj uobrazilji, Blagojević smehotresno zuji i unezvereno lupa po mojim argumentima ko muva bez glave. Iskreno, možda je bolje bilo da je ćutao i pustio nas da živimo u iluziji da je nekakav filozofski znalac, nego što je ovako javno progovorio i otklonio svaku sumnju.

 
Polemike

O naučnoj kritici i ideološkom kukumavčenju

Bojan Blagojević   
četvrtak, 07. jun 2012.

On je bez ikakvog argumenta jednoj populaciji rekao "vi ljudi ste bolesnici, i vas treba lečiti, pa i protiv vaše volje". Kako je ta tvrdnja izraz bilo kakve filozofske ili naučne sumnje? Samo tako što ćete maskirati sopstvenu ideologiju.

 
Polemike

Otvoreno pismo Zagorki Golubović

Milan Purić   
četvrtak, 31. maj 2012.

A kako neko u zemlji gde je 85 odsto građana nezadovoljno ili krajnje nezadovoljno može verovati Vašem favoritu Tadiću i onima što i dalje pričaju da zemlja ide u dobrom pravcu?

 
Polemike

Otvoreno pismo Đorđu Vukadinoviću

Ljubomir Protić   
utorak, 22. maj 2012.

Poštovani g. Vukadinoviću, bio bih slobodan da ukažem na neke nedostatke, nelogičnosti, pa i apsurde koji se pojavljuju u Vašem tekstu, uz napomenu da se sve što sleduje ne odnosi na cenjenog kolegu Antonića niti na istraživački tim NSPM.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 31
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner