Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Evropa dobila džihadsku državu?

Vašington Tajms   
četvrtak, 21. februar 2008.

Budući da su terorizam i međunarodni kriminal dve najveće brige Amerike u ovom regionu, nezavisnost Kosova sigurno ne može povoljno uticati ni na jednu od njih. Ostaci stare terorističke organizacije OVK, koja se bavila trgovinom drogom i oružjem, i dalje su aktivni.

 
Kosovo i Metohija

Neko je rekao nezavisnost?

Bogdana Koljević   
sreda, 20. februar 2008.

Ono što je sada prilično izvesno je da je srpska politika prema Kosovu prethodnih meseci, kao i tokom pregovaračkog procesa, demonstrirala jedinstvo, odlučnost, konstruktivnost i principijelnost ostajanja u granicama međunarodnog prava.

 
Kosovo i Metohija

Čija je istorijska (ne)odgovornost?

Boško Obradović   
utorak, 19. februar 2008.

Čak i najveći mogući protesti Srba širom sveta verovatno ne bi mogli da spreče proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije i priznavanja te nezavisnosti od strane velikog broja država. Ali, da li bi bilo isto da je do tih protesta u proteklih 15 dana ipak došlo?

 
Kosovo i Metohija

Sledi veliko cenjkanje

Tim DŽuda   
sreda, 24. januar 2007.

Ahtisari je u Strazburu rekao da njegov dokument za cilj ima "da obezbedi multietničko Kosovo na kojem će biti zaštićena prava svih, posebno kosovskih Srba". Da li se iz toga može zaključiti nešto o tome šta sadrži Ahtisarijev predlog?

 
Kosovo i Metohija

Proevropljani, reforma i Tadić

Agim Popoci   
četvrtak, 21. februar 2008.

U Srbiji imamo potpuno drugačiju situaciju. Imamo Evropu koja nikad nije izdala Srbiju, Tadića, kojeg Evropa smatra proevropski orijentisanim, kao i 50% srpskih građana koji su se javno izjasnili protiv Evrope.

 
Kosovo i Metohija

Pitanje KiM kao razdelnica između mladosti i starosti

Goran Đorđević   
utorak, 19. februar 2008.

Upravo je u tome i zadatak srpske mladosti. Da, kroz nikad prekinutu borbu za očuvanje države, nemirenje sa porazima, izbori svoju budućnost, ali ujedno i pruži primer starima, ukoliko su oni u stanju da nakon svega prihvate postojanje apsolutnih vredosti.

 
Kosovo i Metohija

Martijev plan

Vasilije D. Mišković   
utorak, 06. februar 2007.

Čini se da je Ahtisari svoje rešenje statusa Kosova napisao i pre nego što su otpočeli pregovori u Beču. Sami pregovori bili su „pozorište“ namenjeno međunarodnoj javnosti, radi lakšeg proguravanja nametnutog rešenja, a kozmetički ustupci kosovskim Srbima treba da posluže kao šargarepa.

 
<< Prva < Prethodna 21 22 23 24 25 26 Sledeća > Poslednja >>

Strana 26 od 26
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner