Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Premošćavanje velike podele

Skot Tejlor   
utorak, 22. april 2008.

Da bi opisali neuspeh međunarodne zajednice u pružanju bezbednog okruženja nealbancima na Kosovu, oni ukazuju na činjenicu da se dogodilo više od 1.000 otmica Srba i drugih manjina od 1999. Od tog broja, pronađena su samo 253 tela, i ni jedna jedina osoba nije okrivljena za ove zločine.

 
Kosovo i Metohija

Američka Nacionalna zadužbina za demokratiju podriva Srbiju

Slađan Nikolić   
ponedeljak, 21. april 2008.

NED je, inače, krovna organizacija koja aktivnosti sprovodi putem takođe neprofitnih organizacija (podružnica) kao što su NDI, IRI, CIPE (Centar za privatno poduzetništvo) i ACILS (Američki centar za međunarodnu radničku solidarnost).

 
Kosovo i Metohija

Haradinaj izazvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije

Slađan Nikolić   
četvrtak, 17. april 2008.

U izjavi za jagodinsku televiziju “Palma plus” od 12. aprila šiptarski krvnik Ramuš Haradinaj rekao je: “ Nisam kriv za ono što je pisalo u optužnici protiv mene, niti za ono za šta me optužuje javnost u Srbiji.” 

 
Kosovo i Metohija

Unmik mora da ostane na Kosovu zbog Albanaca

Dušan Proroković   
utorak, 15. april 2008.

Jedna od takvih neophodnih mera jesu tužbe pred međunarodnim sudovima ili pred domaćim sudovima koje bi pokretali građani određenih država. Javljali su nam se i ljudi i organizacije iz mnogo država koji su želeli da preduzmu takav korak.

 
Kosovo i Metohija

Tekst "Ustava Kosova"

NSPM   
petak, 11. april 2008.

Mi, građani Kosova,

Odlučni u stvaranju slobodnog, demokratskog i dobronamernog Kosova, koje će biti domovina svih svojih građana...
 
Kosovo i Metohija

Strategija višestrukih udara

Hajdin Abazi   
ponedeljak, 07. april 2008.

Takozvani srpski ministar za Kosovo, Slobodan Samardž, razotkrio je velikosrpsko lice i pokazao je da Beograd radi na strategiji podele Kosova. To je, štaviše, bio i scenario koji se odvijao iza kulisa u severnom delu Kosova.

 
Kosovo i Metohija

Srpski stav o Kosovu za narednih petsto godina

Vilijam Montgomeri   
subota, 05. april 2008.

Bez obzira na to ko pobedi na izborima u Srbiji 11. maja, sukob na Kosovu potrajaće godinama i za sve to vreme region neće biti potpuno stabilan, a vatre nacionalizma stalno će dobijati novo gorivo.

 
Kosovo i Metohija

Izvolite, jurišajte na Kosovo

Dragoljub Mićunović   
petak, 28. mart 2008.

Nikakav „zavet predaka”, nikakve obaveza za potomstvo ne mogu da opravdaju to što će čovek protraćiti svoj život onako kako „traže preci”. Mi nemamo pravo ni zbog čega da ljudima ugrožavamo normalan, siguran, bolji život.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo i strateška agenda Vašingtona

F. Vilijam Engdal   
petak, 28. mart 2008.

Objavljivanje kosovske nezavisnosti dočekano je brzim diplomatskim priznavanjem od Vašingtona i pojedinih zemalja EU, uključujući i Nemačku. Ta nezavisnost i njeno priznavanje otvoreno krše rezolucije UN vezane za Kosovo i izvrgavaju ruglu celokupni sistem međunarodnog prava.

 
Kosovo i Metohija

Vazdušna podrška UČK

Biljana Mitrinović   
ponedeljak, 24. mart 2008.

Srpske snage bezbednosti povukle su se sa Kosova u junu 1999. godine, posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma. Umesto „multietničke demokratije”, NATO i UNMIK doneli su Kosovu albansku vlast i etničko čišćenje Srba, procvat kriminala i korupcije.

 
Kosovo i Metohija

Sprečiti Srbe svim sredstvima

Gani Mehmetaj   
ponedeljak, 21. april 2008.

Srpski zvaničnici su agresivni i kategorični u svom stavu, ali znaju i da "podviju rep" kada naiđu na veliku silu. To je toliko puta do sada dokazano! Poznato je da znaju da budu bezočni ukoliko uvide da nema ko da ih sprečava u nekoj njihovoj nameri.

 
Kosovo i Metohija

Naši ''prijatelji'' na Kosovu

DŽozef Fara (Joseph Farah)   
nedelja, 20. april 2008.

Srbija nije predstavljala apsolutno nikakvu pretnju Sjedinjenim Državama. Srbija nije posedovala nikakvo oružje za masovno uništenje. Srbija nije podržavala međunarodni terorizam. Srbija nije imala zle namere prema SAD.

 
Kosovo i Metohija

Je li Kosovo bliže proglašenoj slobodi ili anarhiji i neizbežnom ratu?

Mehdi Huseni   
četvrtak, 17. april 2008.

Da nisu bili dozvoljeni izbori, kao i da nije bilo desetogodišnje saradnje sa Srbijom, severni deo Mitrovice danas ne bi imao status kao „grčki Kipar“, već bi, kao i svi ostali delovi Kosova, bio pod nadležnošću i administracijom UNMIK-a i fiktivne Vlade Kosova.

 
Kosovo i Metohija

EU će tražiti da priznamo Kosovo

Miloš Jovanović   
ponedeljak, 14. april 2008.

Bojim se da je prva, kako ste rekli „platforma“ - i Kosovo i Evropa - samo prazna fraza koja se oglušuje o realnost i previđa činjenicu da EU direktno učestvuje u secesiji Kosova i Metohije.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo: Neevropski odgovor na evropski problem

Radmila Nakarada   
sreda, 09. april 2008.

Odnos EU i SAD prema nezavisnosti Kosova i Metohiji je potvrda da se smelost neodgovornosti proširuje. Evropi preti opasnost da još jednom ponese ogromnu istorijsku odgovornost ukoliko se odluči da umesto racionalnih argumenata sledi fatalne iluzije.

 
Kosovo i Metohija

NATO sprema „blic krig“

Skot Tejlor   
subota, 05. april 2008.
U sledećih nekoliko nedelja veštački će biti isprovocirano novo nasilje, jače nego 17. marta, granice oko Kosovske Mitrovice će biti zatvorene, srpski lideri pohapšeni, Srbima će biti oduzeto oružje, a grad predat Albancima iz KPS-a.
 
Kosovo i Metohija

Kosovo živi pesak

Vili Vimer   
nedelja, 30. mart 2008.

Time što su SAD i pojedine članice EU priznale Kosovo nije dobijeno ništa osim novog "severnog Kipra". U ovom slučaju mnogo toga građeno je na političkom živom pesku i, pravno gledano, nezavisno Kosovo je mrtvorođenče.

 
Kosovo i Metohija

Nešto što se zove život

Miloš Petrović   
petak, 28. mart 2008.

Dok Mićunović govori o „nama” i o boljitku „našeg” života, očigledno je da on pod tim ne podrazumeva čitavo naše društvo. To „mi” svakako ne uključuje naše sunarodnike na Kosmetu – čija nas „jedina moguća sudbina” navodno drži za taoce – već se definiše naspram njih.

 
Kosovo i Metohija

Bušova neuspela politika prema Kosovu

Robert M. Hajden   
sreda, 26. mart 2008.

Problem nije u tome što se „srpski nacionalisti“ odupiru „Zapadu“, kako to kažu oni američki novinari koji slave prvi amandman tako što imitiraju Stejt Dipartment, već u tome što je Bušova administracija pokušala da nametne vojno rešenje političkom problemu, kršeći povelju UN.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo temelj nove vlade

Vojislav Koštunica   
ponedeljak, 24. mart 2008.

To su jasni principi naše politike: Kosovo je Srbija, ulazak celovite Srbije u EU, stalni ekonomski razvoj i bolji život građana. I, naravno, bespoštedna borba protiv korupcije i kriminala.

 
<< Prva < Prethodna 21 22 23 24 Sledeća > Poslednja >>

Strana 22 od 24
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner