петак, 14. јун 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Рубрике > Политички живот > Писмо "Заступнику Покрета за одбрану КиМ" Милошу Ковићу - Не може се борити за очување Косова и бити председник политичког савета онога у шта се ДСС претворио
Политички живот

Писмо "Заступнику Покрета за одбрану КиМ" Милошу Ковићу - Не може се борити за очување Косова и бити председник политичког савета онога у шта се ДСС претворио

PDF Штампа Ел. пошта
Драгана Трифковић   
субота, 25. јул 2020.

Поштовани г. Ковићу,

Апсолутно се слажем са вама да за Покрет за одбрану Косова и Метохије није добро да се међусобно нападамо и вређамо, међутим са нападима и увредама сте почели ви и Часлав Копривица.

Ви сте злоупотребили нашу заједничку одлуку са конститутивног сабора, да не износимо став о предстојећим изборима, на шта смо ми реаговали.

Затим сте релативизовали своју изјаву и пребацили одговорност на нас, оптужујући нас да политизујемо ствари. То на самом почетку није било коректно са ваше стране.

Оно што је даље уследило, потврдило је још једном у пракси Катоново правило.

На писмо г. Марка Јакшића у коме је навео да је разочаран одлуком Председништва Покрета за одбрану Косова и Метохије да се не усвоји предлог Срба са КиМ о подношењу кривичне пријаве против председника Србије Александра Вучића, реаговали сте нападом на њега. Изразили сте негодовање што г. Јакшић није осетио потребу да вам се извини (?!) и пожалили сте се да је његов „чудни“ текст био окидач за ружну кампању против Покрета и против вас лично.

Усудили сте се да нападнете човека који је симбол отпора Срба на КиМ и који је био на првој линији фронта у одбрани Косова, док су се ваше активности по том питању, сводиле на ниво туристичког водича.

Оптужили сте Србе са КиМ да вама лично упућују ултиматуме, што нема никакве везе са логиком, јер сте ви прихватили да будете правни заступник Покрета, али бежите од одговорности. То је главни разлог због ког Покрет за одбрану Косова и Метохије не може да преда кривичну пријаву против Александра Вучића.

Пошто су вас чланови замолили да нам предочите каквим активностима се Покрет бави и какви су планови за наше даље деловање, ви сте нам послали информативно писмо у ком сте акценат ставили на „интернет“ активности Покрета. Обавестили сте нас да се на сајту покрета могу наћи вести о Косову и Метохији, као и ауторски текстови, који су иначе доступни и на многим другим сајтовима.

Информисали сте нас о фејсбук и инстаграм профилу Покрета и „мимовима“ са родољубивим порукама. У вези са даљим плановима, предочили сте нам да се спремамо да започнемо циклус „онлајн“ трибина о КиМ, преко „зум“ или „скајп“ платформи, као и да се припремамо за формирање мреже повереништава.

Информација о плановима за формирање мреже повереништава је посебно изненадила многе чланове, јер је таква структура неопходна за формирање политичке странке, али не и за функционисање Покрета за одбрану Косова и Метохије.

На крају сте нас обавестили да се: „Спремамо и за рад на образложењу и утемељењу онога што је главни циљ Покрета – реинтеграција КиМ у правни поредак Републике Србије“.

О „реинтеграцији“ Косова и Метохије је говорио и Милош Јовановић, председник ДСС, на заједничкој конференцији коју сте на брзину организовали када су се у јавности појавиле информације да сте ви и Копривица „тајно“ изашли из ДСС. Као разлог изласка сте навели жељу да се посветите раду Покрета за одбрану Косова и Метохије, а на конференцији за штампу се ни једном речју нисте оградили од политике ДСС.

Збуњује чињеница да сте недавно демантовали наводе о вашем удаљавању од Метле, односно ДСС, а затим сте нас обавестили да сте „тајно“ изашли из ДСС. Никада пре тога нисам чула да неко „тајно“ напушта јавну функцију

Још више збуњује чињеница да сте недавно демантовали наводе о вашем удаљавању од Метле, односно ДСС, а затим сте нас обавестили да сте „тајно“ изашли из ДСС, што сте на крају и потврдили на КЗН. Тиме сте демантовали сами себе. Никада пре тога нисам чула да неко „тајно“ напушта јавну функцију.

У сваком случају, оно што је суштина, то је да ни у једној реченици у свом информативном писму нисте споменули „одбрану“ Косова и Метохије, а сам назив Покрета сугерише да је то наш циљ.

Господин Марко Јакшић је у свом писму такође навео да претпоставља да је Покрет за одбрану Косова и Метохије формиран како би спречио Александра Вучића да потпише свеобухватни споразум са Приштином и тиме преда Косово и Метохију Албанцима.

Након тога сам се обратила члановима Покрета и изнела пар запажања. Између осталог, навела сам да: „Сматрам да се процес признавања косовске независности ближи крају и да би Покрет за одбрану Косова и Метохије морао да делује брзо, ефикасно, директно и циљано, јер ћемо у супротном потрошити време на кораке који суштински неће утицати на одлуке Александра Вучића који, ван уставних овлашћења, води тајне преговоре о признавању Косова. Морамо да будемо свесни чињенице да се боримо против мафијашког режима и да наше интернет активности или формирање општинских огранака, неће никако спречити Александра Вучића у намерама да одвоји КиМ од Србије“.

Затим је на сцену ступио ваш пријатељ Часлав Копривица и у изливу беса, за који не могу да утврдим чиме је изазван, обратио ми се на један врло непристојан, циничан и дрзак начин, желећи да ме омаловажи.

Повод за напад на мене, била су запажања које сам упутила Покрету за одбрану Косова и Метохије у вези са актуелном ситуацијом. Први пут сам доживела да ми се неко обрати на тако надобудан и примитиван начин, комбинујући сопствени примитивизам са академским речником.

Из његових речи упућених мени је избијала нетрпељивост, мизантропија и мизогинија (још једном да поновим).

Ви сте га у томе подржали и пребацили сте поново фокус на другу тему, утврђујући ко је на основу академских звања позван да коментарише које теме.

У његовим речима нисте нашли ништа лоше, али то ме није ни мало изненадило.

Такође нисте видели ништа лоше ни у ДСС, када сте прихватили да будете председник Политичког савета те странке, иако сте претходно били упућени у шта се ДСС претворио.

Да не дужим даље, ви сматрате да немам право гласа у Покрету, осим ако на дневни ред не дође хортикултура.

Ја сматрам да немам шта да тражим у Покрету који ће се борити против предаје Косова и Метохије, интернет активностима и формирањем општинских огранака и то у завршној фази тајних преговора које води Александар Вучић.

Очекивала сам да ће Покрет објединити напоре свих нас, а да ће основни критеријум бити спремност сваког појединца на борбу као и резултати његовог рада,а не академско звање. Такође, очекивала сам да ће се Покрет бавити одбраном Косова и Метохије на много озбиљнији начин.

Када смо код резултата рада, обавестићу вас само укратко о томе:

- Да сам у марту 2018. године говорила на конференцији коју је организовала Академија при председнику РФ, на тему „Косово као централна тема српско-руских односа“

https://stanjestvari.com/2018/03/26/kosovo-kao-tema-srpsko-ruskih-odnosa/

- Да сам у јулу 2018. године организовала посету делегације Срба са КиМ Русији, где су имали могућност да изнесу своје виђење ситуације на КиМ и разговарају на највишем нивоу са представницима РФ

https://bit.ly/30KYfMr

- Да сам у новембру 2018. године организовала конференцију о Косову и Метохији у Европском Парламенту, са које смо упутили апел свим европским посланицима

https://bit.ly/30IlSFG

https://bit.ly/2CFf0Rs

https://bit.ly/3hyVPaz

Додаћу још и то да ме од 2016. године прогоне медији на албанском језику, који на сваких пар месеци објављују текстове (како на Косову и Метохији, тако и у Албанији) и емитују емисије o мени.

https://bit.ly/2OQXFr8

https://bit.ly/2OX4tDr

https://bit.ly/2D58pzo

Све наводе које сам изнела, могу да вам потврде Срби са Косова и Метохије.

На крају, о томе колико сте ви г. Ковићу помогли Србима са КиМ, нећу да вас питам, јер ми све говори реченица г. Јакшића кога изузетно ценим: „Имајући све ово у виду обавештавам Вас да више не желим да будем члан овог Покрета без обзира што у њему седи велики број часних људи, јер ми Ви лично не уливате поверење“.

Због тога се бојим да ће Покрет за одбрану Косова и Метохије, док сте ви на његовом челу, наставити да се бави испитивањем нових информационих технологија, стилским изразом докумената, као и биографијама оних који вам се успротиве, свиме, само не одбраном Косова и Метохије.

Молим вас да ме избришете са списка чланова Покрета за одбрану Косова и Метохије, као и са списка оснивача Покрета.

Срдачан поздрав, Драгана Трифковић

Видети још: Марко Јакшић: Писмо заступнику Покрета за одбрану КиМ Милошу Ковићу - Ви сте председник политичког савета странке коју сам ја напустио због колаборације са актуелним издајничким режимом

Часлав Копривица: Одговор Марку Јакшићу - Милош Ковић, Слободан Јанковић, Слободан Владушић и моја маленкост иступили смо из Политичког савета ДСС 


Упутнице:

https://bit.ly/30KaA3z

https://www.danas.rs/politika/izbori-2020/spor-oko-neizlaska-na-izbore/

https://pokretzaodbranukosovaimetohije.rs/

https://bit.ly/2WTWdZu

https://bit.ly/2Bs4SL0

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/poslednje-slovo-o-dss.html

https://bit.ly/2Bug5ed

https://stanjestvari.com/2018/03/26/kosovo-kao-tema-srpsko-ruskih-odnosa/

https://bit.ly/2ZZR6IU

https://bit.ly/3jy2Eet

https://bit.ly/30KYxmv

https://www.youtube.com/watch?v=1rhUzGnprqI

https://stanjestvari.com/2017/01/28/dragana-trifkovic-ruski-spijuni/

https://www.youtube.com/watch?v=xgQY7sKrZbA&feature=emb_title

https://bit.ly/3jH0BVc

 

Од истог аутора

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер