Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Mičel u Beogradu ili crno-bele zablude

Branko Pavlović   
sreda, 21. mart 2018.

Problem tzv. Kosova se može „rešiti“ samo i isključivo u diktaturi. A i tada je pitanje da li je to, po formi izdajničko, a po sadržini samouništenje, ostvarivo. Kada bi postojale makar elementarne osnove demokratije u našem javnom prostoru, nikakvo „rešenje“ ne bi bilo moguće, a zagovornici bi bili pohapšeni.

 

 
Politički život

Ostavke i kraj jedne političke epohe

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 11. mart 2018.

 U mnoštvu stavova koji prate analizu lokalnih izbora u Beogradu posebno se ističe ocena da su oni pokazali potpunu nemoć i veliki krah etabliranih političkih stranaka. A posebno je istican politički i izborni debakl Demokratske stranke koja prvi put nakon uvođenja višestranačkog sistema nije uspela da uđe u Gradsku skupštinu Beograda. Mogli smo čuti od predstavnika ove koalicije koju je predvodila Demokratska stranka da se u stvari pokušava stvoriti politička scena u kojoj neće biti mesta za političke stranke bez kojih je nemoguće da funkcioniše stabilan demokratski sistem

 

 
Politički život

Dosta „kmečanja“ - pređite na efikasna dela kada je reč o natalitetu

Marija Janjušević   
nedelja, 25. februar 2018.

Srbija ne sme da dozvoli da 2018. bude treća godina zaredom u kojoj se ponavlja jeziva činjenica da se rodilo najmanje beba u poslednjih 100 godina.

 
Politički život

Srpski zvaničnici su spremni na razmenu teritorije s Kosovom

Tim DŽuda   
utorak, 20. februar 2018.

Govoreći o poteškoćama pri iscrtavanju granica na Balkanu, novinar lista „Ekonomist“ Tim DŽuda, primećuje da se, ukoliko bi Srbija i "Kosovo" ušli u razmenu delova teritorije, proces tu nikako ne bi zaustavio.

 
Politički život

Vučićevi Himalaji, Alpi i Kilimandžaro

Branko Pavlović   
utorak, 13. februar 2018.

 Šta su „Himalaji“, šta o 2025. kaže EU u svojim dokumentima što nije predstavljeno našoj javnosti i značaj „Apela za odbranu KiM“ su teme ovog teksta. Srbija na putu „2025“, koji inače ne vodi nikuda, ali o tome drugi put, mora da zaključi sporazume sa svim susedima i to tako da susedi izričito potpišu da više nemaju bilo kakvih spornih pitanja. Ne samo graničnih pitanja, nego nikakvih

 

 
Politički život

"Ludnica, šta je ovo?! Ili, kad se pravosudne palikuće predstavljaju kao vatrogasci

Branko Pavlović   
sreda, 31. januar 2018.

Čitajući predloge amandmana u pogledu pravosuđa setio sam se legendarnog sportskog komentatora Mladena Delića i njegovog čuvenog „Da li je to moguće, ludnica, šta je ovo“

 
Politički život

Nastavak američkog prekrajanja Balkana

Dragana Trifković   
sreda, 24. januar 2018.

Aleksandar Vučić je izjavio da je zadovoljan predloženom platformom Atlantskog saveta i da bi bilo dobro kada bi se to pretočilo u realnu politiku SAD. Međutim to nije sve što SAD pripremaju za Balkan. Za naredni period planirano je uspostavljanje još jače kontrole nad medijima i formiranje „Medijskog centra za borbu protiv ruskih dezinformacija“ u Srbiji

 
Politički život

Šta su sve poslanici SNS-a i Srpske liste govorili i pisali o Oliveru Ivanoviću – uključujući i monstruozni spot TV Pink

NSPM   
utorak, 16. januar 2018.

Od nekadašnjih Ivanovićevih dušmana danas smo saznali da je on bio „divan čovek“, „pošten“, „jedan od najvećih među nama“, „veliki borac za Kosovo i Metohiju“, „čovek koji se zalagao za mir“. No, za života Olivera Ivanovića, govorilo se daleko drugačijim tonom.

 
Politički život

"Stožeromanija" i nedostatak verodostojnosti

Marinko M. Vučinić   
petak, 05. januar 2018.

Teško je osporiti potrebu i težnju za ukrupnjavanjem opozicionih snaga, ali do toga se očigledno ne može doći ako svaka stranka (ili strančica) i stranački lider i liderčić smatraju da upravo oni predstavljaju jedini moguć stožerni i objedinjavajući faktor u opozicionom bloku bez obzira na svoju objektivnu političku snagu.

 
Politički život

Protivim se prodaji PKB i Aerodroma – treba da gradimo obdaništa, a ne šoping centre

Dragan Đilas   
ponedeljak, 01. januar 2018.

Ja nisam čovek koji podržava privatizacije, ja sam za to da država postavi pravi menadžment u javna preduzeća i da ona prave pare. Ja nisam za to se proda aerodrom, nisam za to da se proda PKB. Ja sam za to da deca imaju besplatne udžbenike u školama, da vrtići sad mogu da budu besplatni, da pomognemo najstarijima, da uradimo nešto za mlađe.

 
Politički život

Otvoreno pismo ambasadoru Norveške - zašto hvalospevi Vučiću kad SNS krši sve evropske i demokratske vrednosti?

Dragan Đilas   
utorak, 13. mart 2018.

Otvoreno pismo kandidata za gradonačelnika Beograda Arnesu Sanesu Bjornstadu, ambasadoru Norveške, povodom intervjua u vikend izdanju Danasa.

 
Politički život

U potrazi za ne-Vučićem, ili kako je naša politička sudbina zapečaćena na duži rok

Zoran Ćirjaković   
subota, 10. mart 2018.

Prošli su izbori, pa se valjda ponovo može govoriti o stanju stvari. Još kevće poneki NUNS-ov pas, ali to je lavež krezubih, kakofonija koja sve što može jeste da iritira vođu, koga se ne zna ko više voli – da li „neevropski Srbi“ ili „civilizovana Evropa“?

 
Politički život

"Demanti" i priključenija - klevećući Dveri, Jovanovićev "novi DSS" ničim nije demantovao sopstvenu kolaboraciju sa režimom

Vukosav Tomašević   
petak, 23. februar 2018.

Beogradski izbori otvorili su (ne)očekivano ozbiljan sukob na srpskoj desnici. "Desna skretanja" započela su pre nekoliko dana, saopštenjem Dveri, potkrepljenim insajderskim fotografijama, da je u Gradski odbor DSS stigao izborni materijal za kampanju Miloša Jovanovića "Novo lice Beograda" sa natpisom "OO SNS ZEMUN".

 
Politički život

Rusija će prihvatiti bilo koje rešenje koje dogovore Beograd i Priština - bez dogovora besmisleno govoriti o mestu Kosova u UN

Sergej Lavrov   
ponedeljak, 19. februar 2018.

 Na kraju krajeva, privilegije i imuniteti koje mi tražimo za četiri saradnika Rusije nisu ništa više od onoga što već imaju vojnici baze SAD Bondstil, i ne više od tih privilegija koje imaju vojnici zemalja NATO kada održavaju veliki broj vežbi na teritoriji Srbije, što ste pravilno rekli.

 
Politički život

15 ideja za Beograd kakav zaslužujemo

Dragan Đilas   
četvrtak, 08. februar 2018.

 150 evra subvencije za stanarine ili stambene kredite za mlade bračne parove koji nemaju nekretnine na svoje ime i čiji roditelji nemaju više od jedne nekretnine u vlasništvu u okvirnom trajanju od 5 godina

 
Politički život

Sekularnost i "bogomdana" politika Aleksandra Vučića

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 25. januar 2018.

Ako se izjava Mitropolita Amfilohija karakteriše kao politizacija i mešanje predstavnika SPC u  državne poslove kako se onda može  označiti izjava Patrijarha Irineja da „Blagodarimo Gospodu što nem je podario čoveka koji se lavovski bori za srpski narod a posebno za mučeničko i stradalno Kosovo i Metohiju".

 

 
Politički život

Zašto „Novo udruženje penzionera Srbije" daje podršku Draganu Đilasu i zbog čega se našao na udaru botova

Aleksandar Mihailović   
ponedeljak, 22. januar 2018.

 Novo udruženje penzionera Srbije (NUPS) ocenjuje da bi „reforma“ penzionog sistema Srbije, ukoliko bi bila sprovedena na način kako je najavio predsednik PUPS-a i ministar bez portfelja Milan Krkobavić, bila pogubna za penzionere u Srbiji i da bi još više pogoršala njihov i ovako katastrofalan položaj.  

 
Politički život

"Poglej se kakav si ti" - ili zašto Vučić gubi beogradske izbore

Branko Pavlović   
sreda, 10. januar 2018.

DŽabe nama Vučićeva menažerija objašnjava kako opozicija ne valja. Ma nemoj te, vi ćete da mi objasnite ko su i šta su oni. Pa sve mi to znamo i bez vas i još i više od vas. Ali i takvi nikakvi su mnogo bolji od vas. I zato ćete da izgubite izbore u Beogradu

 

 
Politički život

Srpsko pravosuđe - ko je odgovoran, ili zašto se slažem sa izjavom "građanina Vučevića"?

Srđan Nogo   
utorak, 02. januar 2018.

 Kao narodni poslanik koji je često na sednicama narodne skupštine ukazivao na velike probleme srpskog pravosuđa, imam potrebu da se uključim u javnu debatu o stanju u pravosuđu koju je pokrenula izjava Miloša Vučevića (doduše ovu temu je započeo Aleksandar Vučić u ponedeljak tokom gostovanja na TV Pink), gradonačelnika Novog Sada i potredsednika vladajužeg SNS-a.

 
Politički život

Ova količina rijaliti šoua apsolutno je ugrozila naciju - mislim da je pobuna sada neizvodiva

Milena Dravić   
nedelja, 31. decembar 2017.

“Sa svojim komšijama sam devedestih spontano išla na demonstracije. Nisam išla sa svojim staležom, sa svojim udruženjem, ni sa pozorištem. Bilo je to spontano, jednostavno nešto se desilo. Možda će nešto iznenada da se desi i danas, nešto što ne mogu ni da pretpostavim.”

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 94
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner