Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

"Poglej se kakav si ti" - ili zašto Vučić gubi beogradske izbore

Branko Pavlović   
sreda, 10. januar 2018.

DŽabe nama Vučićeva menažerija objašnjava kako opozicija ne valja. Ma nemoj te, vi ćete da mi objasnite ko su i šta su oni. Pa sve mi to znamo i bez vas i još i više od vas. Ali i takvi nikakvi su mnogo bolji od vas. I zato ćete da izgubite izbore u Beogradu

 

 
Politički život

Srpsko pravosuđe - ko je odgovoran, ili zašto se slažem sa izjavom "građanina Vučevića"?

Srđan Nogo   
utorak, 02. januar 2018.

 Kao narodni poslanik koji je često na sednicama narodne skupštine ukazivao na velike probleme srpskog pravosuđa, imam potrebu da se uključim u javnu debatu o stanju u pravosuđu koju je pokrenula izjava Miloša Vučevića (doduše ovu temu je započeo Aleksandar Vučić u ponedeljak tokom gostovanja na TV Pink), gradonačelnika Novog Sada i potredsednika vladajužeg SNS-a.

 
Politički život

Ova količina rijaliti šoua apsolutno je ugrozila naciju - mislim da je pobuna sada neizvodiva

Milena Dravić   
nedelja, 31. decembar 2017.

“Sa svojim komšijama sam devedestih spontano išla na demonstracije. Nisam išla sa svojim staležom, sa svojim udruženjem, ni sa pozorištem. Bilo je to spontano, jednostavno nešto se desilo. Možda će nešto iznenada da se desi i danas, nešto što ne mogu ni da pretpostavim.”

 
Politički život

Srpski sportisti i "dijalog" o Kosovu i Metohiji - jedno "usamljeno mišljenje"

Lazar Đurović   
petak, 29. decembar 2017.

Meni je Kosovo u srcu i duši, u kući, usađeno kroz vaspitanje od malih nogu, budući da mi je otac na rođenju dao ime Lazar a mome bratu Miloš. Drugačije ne umem i ne mogu. Ne mogu protiv svoga vaspitanja, svoje porodice i svojih predaka, zahvaljujući kojima sam i rođen kao slobodan čovek.  

 
Politički život

Tiranija većine u Narodnoj skupštini

Marinko M. Vučinić   
utorak, 19. decembar 2017.

Tiranija većine je veoma često uvod u ostvarivanje sistema vladavine u kome će ostati samo tzv. demokratske kulise, a u društvu dolazi do suštinskog poništavanja osnovnih pretpostavki za funkcionisanje demokratskog i pluralističkog sistema.

 
Politički život

I danas mislim da je pogrešna odluka o promeni rezolucije o KiM s kojom smo 2010. godine išli u Generalnu skupštinu UN - imali smo većinu za originalni tekst

Vuk Jeremić   
utorak, 05. decembar 2017.

U našem konkretnom slučaju, pronađena je „kvaka“ tako što je sud zaključio da "akt o proglašenju nezavisnosti ne krši međunarodno pravo. Međutim, u isto vreme, sud je rekao i da to nije način kojim je moguće uspostaviti državnost, kao i podvukao ključnu važnost Rezolucije 1244 u tom kontekstu.

 
Politički život

O jugoslovenskom socijalizmu

Miroslav Samardžić   
petak, 24. novembar 2017.

 Većina autora koji su se bavili ekonomskom istorijom SFRJ uočavaju da je sistem bolovao od preterane decentralizacije. Pitanje je šta je bio glavni motiv najvažnijeg teoretičara SKJ Edvarda Kardelja. Neki misle da je njegovo insistiranje na samoupravljanju u stvari bio samo izgovor za postizanje drugih ciljeva, pre svega slabljenja savezne države i povećavanje ovlašćenja republika i pokrajina.

 
Politički život

Govor na sednici Saveta bezbednosti UN - Hrabra i odgovorna je odluka „Srpske liste" da uđe u „Vladu Kosova" na čijem je čelu Ramuš Haradinaj

Ivica Dačić   
utorak, 14. novembar 2017.

Govor prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja je posvećena radu UNMIK-a prenosimo u celosti:

 
Politički život

Protiv mene i Vlade se vodi kampanja mržnje 24 sata dnevno, pitao sam Vulina - "Gde baš nađe tetku?"

Aleksandar Vučić za Insajder   
subota, 04. novembar 2017.

Mislim da sam najveći deo obećanja ispunio. Malo sam toga obećavao. Glasove koje smo dobijali nismo dobijali na velikim temama, ni nacionalnim, niti bilo kojim drugim, nego pre svega na posvećenosti i radu.

 
Politički život

Donatori iz Mladenovca ili jedna tipična SNS priča

Tatjana Macura   
nedelja, 29. oktobar 2017.

Posle se pitamo kako baš u Mladenovcu da se pojavi Ljubiša Preletačević Beli? A gde bi drugde? On je na neki način, sublimacija svih ovih donatora – preletača i bilo je za očekivati da ga iznedri baš ova opština.

 
Politički život

"Stožeromanija" i nedostatak verodostojnosti

Marinko M. Vučinić   
petak, 05. januar 2018.

Teško je osporiti potrebu i težnju za ukrupnjavanjem opozicionih snaga, ali do toga se očigledno ne može doći ako svaka stranka (ili strančica) i stranački lider i liderčić smatraju da upravo oni predstavljaju jedini moguć stožerni i objedinjavajući faktor u opozicionom bloku bez obzira na svoju objektivnu političku snagu.

 
Politički život

Protivim se prodaji PKB i Aerodroma – treba da gradimo obdaništa, a ne šoping centre

Dragan Đilas   
ponedeljak, 01. januar 2018.

Ja nisam čovek koji podržava privatizacije, ja sam za to da država postavi pravi menadžment u javna preduzeća i da ona prave pare. Ja nisam za to se proda aerodrom, nisam za to da se proda PKB. Ja sam za to da deca imaju besplatne udžbenike u školama, da vrtići sad mogu da budu besplatni, da pomognemo najstarijima, da uradimo nešto za mlađe.

 
Politički život

Nemam običaj da govorim o protivnicima, ali nećemo dozvoliti povratak Beograda i Srbije u prošlost

Aleksandar Vučić   
nedelja, 31. decembar 2017.

Čujem to na svakom koraku - i kada šetam pa mi neki dobace "izdajniče", drugi viču "pederu", neki viknu "stoko radikalska". Ali, svi se negde nadaju i čekaju da Vučić to reši, da sva kola teškog tovara sruče meni na leđa i znajući da je to dobro, kažu kako je to katastrofa za naš nacionalni interes. No, bez obzira na to, istorijska stvar bi bila da postignemo dogovor sa Albancima i to bez sukoba

 
Politički život

Jasno i nejasno

Branko Pavlović   
utorak, 26. decembar 2017.

 Kod Vučića je sve jasno, naročito ono što je svima razboritima nejasno. Nebrojeno puta ste čuli stav da „Srbija treba da se pridruži Evropskoj uniji“. Koliko puta ste čuli razmatranje o tome „šta je to EU sutra“?  O tome govorim u ovom tekstu

 
Politički život

Otvoreno pismo radnika Laste Aleksandru Vučiću

Ilija Bakić   
petak, 08. decembar 2017.

Možda je gospodine predsedniče, najbolje da se radnicima Laste ukinu plate, i ja vam to bez ironije predlažem. I nemojte dozvoliti da narodni poslanik Radenković crveni kad ode u zemlje regiona. Nemojte da se taj siromašak, mukica i greotica crveni pred svojim kolegama u Sarajevu, Zagrebu, Podgorici, Tirani, Budimpešti. 

 
Politički život

Ratko Mladić i kolektivna krivica srpskog naroda

Marinko M. Vučinić   
sreda, 29. novembar 2017.

Ovakva reagovanja na presudu generalu Ratku Mladiću, ali i iznošenje „večitih i neporecivih istina“, neće biti nikakav preduslov pomirenja i skidanja ljage sa lica Srbije. Naprotiv, samo će dalje podgrevati neprihvatljive stavove o kolektivnoj krivici srpskog naroda.

 
Politički život

"Uspenje" Ane Brnabić i njenog preteče Lazara Krstića u operaciji "promene svesti" Srbije

Milanko Šekler   
četvrtak, 16. novembar 2017.

I sada, teške li ironije, ta ista Ana Brnabić objašnjava javnosti Srbije da smatra da bi vanredni parlamentarni izbori u Srbiji trebalo da se održe, kako bi se što pre sprovele izmene Ustava Srbije.

 
Politički život

Želimo da EU bude jaka, jedinstvena i nezavisna - proći će neko vreme i Ukrajina će imati vlast prijateljsku prema Rusiji i Srbiji

Aleksandar Čepurin za Sputnjik   
nedelja, 05. novembar 2017.

Polazim od toga da je on realni predstavnik banderovsko-ustaške vlasti. Prirodno, ne povezujem to ni sa Ukrajincima ni sa Ukrajinom, koja je bila i ostala prijateljska zemlja — preživećemo i taj Madan. Izjave pana Oleksandra posmatram iz komičnog ugla i ne smatram da ga treba shvatiti previše ozbiljno. Proći će neko vreme, i u Ukrajini će biti vlast prijateljska prema Rusiji i Srbiji, to je neizbežno. Tako je uvek bilo

 
Politički život

Šta sve Vučić ne zna i/ili ne želi da vidi

Branko Pavlović   
četvrtak, 02. novembar 2017.

Moguće je da nisam pobrojao ni sve najvažnije teme u kojima Vučić nema sposbnosti da ih razume, ali se negde ipak mora staviti tačka. Naravno, sasvim je moguće da Vučić sve to radi namerno, ali u politici to nije neka velika razlika.

 
Politički život

Metod psihopate

Ana Stevanović   
ponedeljak, 16. oktobar 2017.

Da se razumemo još na početku, ne mislim da su predstavnici SNS i njihovih koalicionih satelita psihopate.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 93
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner