Početna strana > Rubrike > Komentar dana > „Totalni idiot“ ili „1.800 dana na mom srcu leži rana“
Komentar dana

„Totalni idiot“ ili „1.800 dana na mom srcu leži rana“

PDF Štampa El. pošta
Milanko Šekler   
četvrtak, 05. april 2018.

"Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija", istakao je predsednik.

"Gospodin Arifi je ovde rekao da je njihov ustavni sud ocenio da su 22 od 23 principa Briselskog sporazuma suprotna njihovom ustavu, što znači da neće implementirati ZSO nikada. Oni će izaći i reći da će to uraditi. Ovo gledam već dugo vremena i svaki put je isto", podvukao je Vučić.

Delovi izjave predsednika Vučića RTS-u,

23. marta 2018. godine

Kakva „iskrena“ izjava našeg poštovanog predsednika Republike Srbije! Ali, dragi predsedniče, kako to da se uopšte ne sećamo da ste ikada javnost Srbije ranije upozorili da je prošlo „gotovo 100 dana od potpisivanja Briselskog sporazuzma, a da šest glavnih tačaka nisu ni dirnute“!?

Ali, da stvar bude još gora, mi se uopšte ne sećamo ni da ste upozorili da je „prošlo 100 dana, od potpisivanja Briselskog sporazuma, a da šest tačaka nisu ni dirnute“.

Ili, da budem potpuno iskren, ja se nikako ne sećam ni da ste ikada Srbiju upozorili, da je prošlo „gotovo 200 dana... ni gotovo 300 dana... ni gotovo 400 dana... ni gotovo 500 dana... ni gotovo 600 dana... ni gotovo 700 dana... ni gotovo 800 dana... ni gotovo 900 dana... ni gotovo 1000 dana... ni gotovo 1100 dana... ni gotovo 1200 dana... ni gotovo 1300 dana... ni gotovo 1400 dana... ni gotovo 1500 dana... ni gotovo 1600 dana... pa ni 1700 dana... od potpisivanja Briselskog sporazuma, a da šest tačaka nisu ni dirnute“.

Čudim se, kada ste već toliko čekali, da niste sačekali još malo, pa da nas na ovo upozorite tek onda kada prođe 2000 dana!!! Nekako je lepa i okrugla brojka, kao stvorena za proslave i jubileje. A naš pokojni veliki istoričar Milorad Ekmečić uvek je upozoravao da nema ništa gore i lažnije u istoriji od okruglih cifara. Ja mislim, da vi takve cifre volite, samo zato jer su propagandno vrlo efikasne, jer se lako pamte. Kao kada vi kažete da je prosečna plata 500 evra - a više se niko i ne seća da li je ona već bila toliko ili je sada ili će nekada biti. To je manje važno od činjenice, da je nešto „okruglo“ 500 evra.

Čudim se, i pitam se, zašto ste uopšte i sada izabrali da nas, posle svih ovih 1800 prošlih dana, upozoravate na potpuno neispunjavanje Briselskog sporazuma od strane Albanaca.

Pa kada ste ćutali 1.800 dana od dana potpisivanja Briselskog sporazuma, i niste nas upozorili ni jedan jedini put da se tog sporazuma druga strana uopšte ne pridržava, zašto ste smatrali da uopšte i sada treba da to podelite sa nama i da nas to više uopšte i zanima?

Pa kada ste ćutali 1.800 dana od dana potpisivanja Briselskog sporazuma, i niste nas upozorili ni jedan jedini put da se tog sporazuma druga strana uopšte ne pridržava, zašto ste smatrali da uopšte i sada treba da to podelite sa nama i da nas to više uopšte i zanima?

Zanima me, na primer, dragi predsedniče, da ste kojim slučajem Vi potpisali pravno-obavezujući Ugovor o kupovini stana za sebe (a ne Briselski sporazum!) i da ste uredno ispunili sve svoje obaveze oko uplate svih ugovorom predviđenih novčanih rata, a da vam prodavac stana za sve to vreme uporno ne daje ključeve od „kupljenog stana“, da li bi ste vi sve vreme ćutali i čekali da prođe čak 1800 dana pre nego što bi ste se prvi put požalili nekome, pa makar taj neko bila i javnost Srbije? Ja sam nekako mišljenja da bi ste Vi, u tom slučaju kada je vaš lični interes u pitanju, da izvinite na izrazu “vrištali kao Damjanov zelenko“ i to već posle nekoliko nedelja ili njaviše mesec dana. Jer, iskreno rečeno, svako normalan bi tako reagovao, a ne samo vi. Dakle, svako bi u tom slučaju bio „Vučić“, odnosno „Damjanov zelenko“. I ja bih bio Vučić, odnosno „Damjanov zelenko“ u tom slučaju.

Uzimajući sve te okolnosti u obzir, zanima me još nešto dragi predsedniče. Šta bi ste vi, kao vrsni i najbolji student prava u istoriji Pravnog Fakulteta u Beogradu, i kasnije i najbolji diplomirani pravnik u Srbiji (najbolji nezaposleni pravnik naravno), i to od kada pravo kao nauka postoji u našoj zemlji, rekli nekom svom potencijalnom klijentu koji bi vam se hipotetički obratio za pravnu pomoć, kada bi ste vi, hipotetički, bili sposobni da radite u privatnoj advokatskoj kancelariji, a koji bi vam rekao da je potpisao Ugovor o kupovini stana na kredit i da je sve svoje obaveze uredno ispunio i sve platio, ali mu prodavac stana već 1800 dana ne da da uđe u njegov tako kupljeni stan?

Poznavajući vaš karakter i vašu impulsivnost, dajem sebi za pravo da samo pretpostavim, pa makar to bilo i potpuno pogrešno, da bi ste mu vi rekli sledeće: „Pa vi ste gospodine totalni idiot! Šta ste čekali do sada!? Zašto niste došli ranije, pobogu, čoveče?“

Ako grešim, ako mi je pretpostavka pogrešna, ja vam se najdublje i najiskrenije izvinjavam, i ponizno klečim pred vama i molim za oprost, zbog ovih mojih izrečenih grešnih misli o vašim hipotetičkim rečima. Izvinite molim vas, i nemojte to shvatiti kao bilo kakav pokušaj da vas uvredim ili omalovažim. Izvinite dragi predsedniče, ja sam samo bio iskren i otvoren. I molim vas, kao sluga vaš ponizni, i građanin (na vašu žalost ne spadam u potrošače, već građane) da zbog mojih pretpostavki ne budem osuđen, procesuiran i zatvoren.

Dragi predsedniče, ja sam samo pošao od sebe samog, jer čovek o kome i o čemu god da piše, piše uvek i pre svega o sebi. Dakle, neka bude i da sam ličan, samo mi oprostite. I da znate, to isto bih i ja rekao takvom čoveku. U potpunosti se slažem sa vašom ocenom, da to može da uradio samo „totalni idiot“!

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner