Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM


Hronika

Sergej Lavrov: Zapadnjaci ozbiljno razgovaraju o tome da nas dekolonizuju, ili na ruskom, da nas raskomadaju

  
nedelja, 26. maj 2024.

 Zapadnjaci su shvatili da je njihov cilj da se ne dopusti jačanje Rusije i oni ozbiljno razgovaraju o tome da nas dekolonizuju, ili na ruskom, da nas raskomadaju, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa ruskim novinarom Pavlom Zarubinom.

Na konstataciju Zarubina da Amerikanci i Zapad direktno udaraju po iskonsko ruskim nacionalnim interesima i da nije moguće da to ne razumeju, kao i da se sada spominju mogući napadi američkim oružjem po ciljevima u Rusiji, Lavrov odgovara: 

"To je za njih strateški zadatak. Kada smo mi pokazali da se sa tim nećemo pomiriti i da nećemo dozvoliti da se Ukrajina koristi kao direktna pretnja po našu bezbednost, kao instrument za uništavanje svega što je rusko na istorijski ruskoj zemlji – kada su to shvatili, oni su počeli da donose takve odluke." 

"Ja smatram da takvi razgovori i shvatanje da na običan, častan način, koji se koristi u međunarodnom pravu za vreme borbi, neće postići svoj cilj. To pokazuje u neku ruku njihovu bezizlaznost. U suštini, to vrlo liči na agoniju", ocenio je ruski ministar spoljnih poslova. 

(RT)

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 26977

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner