Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Otkriven novi srpski genije: Nova srpska politička analitičarka ima svega četiri godine!
Samo smeh Srbina spasava

Otkriven novi srpski genije: Nova srpska politička analitičarka ima svega četiri godine!

PDF Štampa El. pošta
Pavle Ćosić   
nedelja, 09. maj 2010.

Beograd, 8. maj, izvor Be92 - Na anonimnom konkursu za najbolji sastav na temu "Vizija Srbije i njena novija istorija" pobedila je Milica Pazikuća iz Kraljeva s radom pod nazivom "Ima li razlike između Vladete Jankovića i Staljina?", da bi se potom otkrilo da je reč o četvorogodišnjoj devojčici!

Ova devojčica na uručenju nagrade je pred svojim znatno starijim kolegama, među kojima su se nalazili i istaknuti i afirmisani analitičari, izjavila: "Ova nagrada je dokaz da za Srbiju još ima nade i da će mladost pobediti mračne snage prošlosti!".

Na konkurs je bilo prijavljeno preko 3.500 radova, uglavnom studenata, ali i srednjoškolaca. Kako navodi Milomir Jeftić, predsednik žirija, konkurs je bio anoniman pa još uvek nemamo tačan uvid u to ko se sve prijavio jer mnogi posle objavljivanja rezultata nisu hteli da otkriju svoj identitet.

U zvaničnom obrazloženju žirija se navodi: "Ovaj rad svojom zrelošću i hrabro izgovorenom reči protiv srpskog nacionalizma na alegoričan način praveći paralelu između istaknutog srpskog nacionaliste Vladete Jankovića i sovjetskog diktatora Josipa Visarionoviča Staljina, pruža fantastično jednostavnu i jasnu sliku o prosečnom srpskom glasaču danas. Milica Pazikuća uz snažne argumente objašnjava da se Srbija nikad neće osloboditi teškog bremena nacistoidnog fašizma, ukoliko se ne odrekne Kosova, Vojvodine i Sandžaka i ne ukine rad Srpske pravoslavne crkve." Na primedbu novinara Politike da se možda ne radi o malo radikalnim stavovima za ovako prestižnu nagradu, Jeftić je odgovorio da tu nema nikakve radikalnosti nego samo hrabrosti jednog pametnog deteta.

Ovom nagradom naša nova nada dobila je kolumnu u NIN-u.
Na samoj dodeli nagrade došlo je do sitnog incidenta kad je analitičar Đorđe Vukadinović, vidno pripit, izuo cipelu i bacio je u pravcu nezaštićene devojčice. Reagovala je policija i privela nalivenog i drogiranog Vukadinovića.

(Izvor Be92)

 

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner