понедељак, 15. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Само смех Србина спасава

Марс напада!

PDF Штампа Ел. пошта
Милан Дамјанац   
четвртак, 28. октобар 2010.

 

Добро Вече. Ја сам Сугестивна Мала Зелена а ви слушате најновије вести:

Обележен дан планетарности Марса. Том приликом, на „Тргу Умируће Планете“ окупљеним грађанима се обратио председник Марса:

„Драги грађани, светла историјо, браћо и сестре!

Данас, док поносито стојим на овом кратеру Марса и гледам Вас, тако усхићене и одушевљене, не могу а да не кажем- вредело је! Налазимо се у предворју Млечне Уније. Наши преци би били веома поносни на нас. Ова планета има будућност!

Злонамерници ће рећи да је некада на Марсу све врвело од живота, да су некада овуда трчкарале животиње а ливаде биле пуне цвећа и дрвећа, али драги моји- то тврде они који су нас и довели у ову ситуацију! Пре чувених октобарских отровних киша Марс су погодили и деведесетовски токсични пљускови од којих се наш екосистем није успео опоравити. Имали смо ми, уистину, моји драги грађани Марса, раздобље весеља и лепога суживота са свим становницима Млечнога пута! Но, те срећне тренутке у време постојања наше лепе, заједничке СФПМ (Социјалистичке Федеративне Планете Марс) су нам одузели зли М90 Слоба роботи који су на силу и без нашега знања и подршке окупирали ову земљу и народ и користећи његове ретроградно-фашистичке елементе напали суседне планете. Срећом, драги наши грађани, иако нас је све мање и мање и иако нам је планета пред даљим смањивањем, налазимо се врло близу бољега живота!“

Примећена је велика агресивност ове групе хулигана, пошто је маса узвикивала погрдне речи које представљају говор мржње и позив на насиље према члановима владе, а један је са собом носио и транспарент.

Председник је у даљем излагању истакао да ће Марс бити „престоница Млечнога пута“, и да је за време његове владавине Марс направио „миленијумске кораке“.

Скупу су присуствовали гости из иностранства и интерпланетарне уније. Након скупа, делегација Млечнога пута наставила је разговоре са председником и владом Марса у „Палати Марс“, у специјалном вештачком кратеру Г17 који представља најновију инвестицију владе изграђену новцем од продаје „Мелекома“, марсовских телекомуникација. Испред Палате се нажалост окупио известан број хулигана протествујући због, како они кажу „нерезонске продаје Мелекома“, и „малих плата и све већих рачуна“. Примећена је велика агресивност ове групе хулигана, пошто је маса узвикивала погрдне речи које представљају говор мржње и позив на насиље према члановима владе, а један је са собом носио и транспарент. Министар полиције је за нашу телевизију ексклузивно изјавио да је полиција дошла до поузданих информација да је споменути хулиган имао намеру да транспарент у погодном тренутку искористи као хладно оружје, и нападом на министарске главе трајно оштети оно највредније што као грађани овог толерантног и демократског друштва имамо. На срећу, ревносном акцијом органа реда, специјалних ласерско-тенковских једининица и светлећим зрацима летећих тањира хилигани су потпуно дезинтегрисани. Ову перфектну акцију органа реда похвалио је и сам Савет Млечнога пута.

Скуп је завршен уз узвик председника- „за Млечни Марс“, која је била и изборна парола владајуће партије. Након завршетка скупа, министри су свемирским летелицама уз војно обезбеђење пребачени на Месец, који је седиште наше владе. У међувремену, министарски комплекс је проширен, тако да сада сви планетарни функционери живе на Месецу, док само повремено посећују Марс, посебно јужни део централних кратера.

За то време, у средишту вулканског кратера 256. Господин Ужарени, вођа плутонске планетарне мањине, одржао је запаљиви говор својим обожаваоцима који су га поздрављали уз поруке „Ово је Венера“ и „Бог ће спржити непријатеље“. Господин Ужарени је између осталог поручио да поново долази време када ће „Венера сијати над нама“ а сви знамо да то „траје не мање од 500 година“. Подсетимо, последњи пут су јаки ужарени таласи са Венере девастирали Марс на период од преко 500 година. Са нама у студију је социолог Острашћени Мали Зелени који ће нам објаснити ове повике са кратера 256. : „Видите, реч је о спонтаном бунту младе плутонске омладине која је незадовољна економском ситуацијом у кратеру. Они призивају своје наводне претке са Венере и идентификују се са њима, зато што имају проблем да доживе Марс као своју домовину. Овде нема речи о национално-планетарном заносу, већ о лошој економској ситуацији тих младих Плутонаца“. У телефонском укључењу у наш ТВ програм, Господин Ужарени је објаснио да млада плутонска омладина има проблем да доживи Марс као своју планету због марсовских обележја и марсовске химне. У химни „Нека нам живи Марс“ и црвеној застави, Господин Ужарени види повод за неслагање и сукоб: „Нигде се у химни Марса не спомињу Плутон и Венера. А шта тек рећи за заставу? То је нечувено и представља кршење ванземаљских права!“. Комисија за придруживање Млечнога Пута примиће Господина Ужареног и са њим разговарати о будућности Марса. Истовремено, комисија је позвала владу Марса на кооперативност и сарадњу са отцепљеним јужним Марсом.

Вести из региона: председници околних планета сагласили су се да је обавеза владе Марса и свих Марсоваца да учине све како би се марсовска омладина упознала са својом злочиначком и мрачном прошлошћу, као и са крволочношћу својих дедова и очева.

Комесар за придруживање је поздравио напоре председника Марса и његову „разумну владавину над неразумним Марсовцима“. Такође, истакао је да грађани Марса морају признати реалност. Парламентарна скупштина савета Млечнога Пута, данас је, након што је прегледала извештај о стању ванземаљских права у северној провинцији Марса и делу југоисточног млечног пута, „Вој-Во Дини“, дала позитиван сигнал Марсу да може наставити своје интерпланетарне интеграције. Узгред, Савет Млечнога Пута поновио је свој захтев да влада Марса учини све како би и преостали оптуженици који су оптужени пред интерпланетарним трибуналом били изведени пред лице правде.

Вести из региона: председници околних планета сагласили су се да је обавеза владе Марса и свих Марсоваца да учине све како би се марсовска омладина упознала са својом злочиначком и мрачном прошлошћу, као и са крволочношћу својих дедова и очева. У том циљу, одбијени су приговори да је у протеклим сукобима „страдало највише Марсоваца и да многи од њих не могу да се врате својим домовима“ као неосновани и злонамерни. Такви покушаји прекрајања историје неће бити дозвољени. Председници су објаснили да није било ни речи о етнопланетарном чишћењу, већ о мирној дислокацији марсовских побуњеника на пожељније локације по највишим Млечним стандардима. Свака смрт је трагична, али је трагичније када Марс као агресор не жели да призна своју кривицу у избијању ратних сукоба. Подсетимо, пре двадесет година, Марс је извршио инвазију на своје јужне, западне и северне делове у жељи да покуша да контролише сопствену планету. Овај покушај стварања злочиначког великомарсовског пројекта брзо је препознат од стране интергалактичке војне алијансе која је брзо реаговала како би заштитила ванземаљска права. Чак и толико година након сукоба, грађани Марса се још увек нису одрекли претензија на све своје крајеве. Зато се, када се тадашња влада Марса супротставила покушају одузимања јужног Марса, прибегло савезничком бомбардовању марсовске престонице и преосталих места. Након бомбардовања, остали су само кратери, понешто зелених површина и нешто народа. Након демократских промена и строгих савета интергалактичке заједнице, влада Марса успешно је и преостала настањива подручја претворила у кратере.

Певачица се захвалила стручном жирију који су чинили угледни колумнисти истакнутих новина „Бреме“ и након пар суза радосница, отпевала нови хит „Глупа мала“.

Вести из света: Портпарол Беле Куће на Алфа Кентаурију осудио је данас најаву марсовских сепаратиста на југу Марса, који су затражили право на слободно кретање. Бела Кућа је спремна да у случају покушаја Марсоваца да изађу из кућа на југу Марса употреби разарајуће „хуманитарне гама зраке“ којим ће се проблем Марсоваца ефективно решити. Овакву најаву Беле Куће Алфа Кентаурија поздравили су високи званичници Млечне Уније и лидери планета из региона.

Председник Зорис се у телефонском разговору извинио свима које је икада игде, можда, случајно, срео или који су икада игде ишта рекли, а да се тицало Марса.

Култура: Министарство културе Марса данас је доделило награду за најискренију особу у протеклој години истакнутој марсовској певачици Зелени Марлеуши. Она је ову награду заслужила изјавама: „ако се то зове диктатура, и ја сам диктатор“ и „ваш је проблем што сте културни, лепо васпитани и имате мамутско образовање“. Певачица се захвалила стручном жирију који су чинили угледни колумнисти истакнутих новина „Бреме“ и након пар суза радосница, отпевала нови хит „Глупа мала“. Одушевљена публика јој је отпоздрављала неким неразумљивим речима које, пошто су неразумљиве, нису ни вредне спомињања.

А у српске биоскопе стигао је још један домаћи хит филм „Језа“ који је финансиран од стране министарства, а који говори о злочинима Марсоваца над немарсовским становништвом и иживљавање над Плутонцима који су покушали да протерају западне Марсовце. На фестивалу на Плутону, овај филм добио је прву награду, чиме су потврђени високи домети наше филмографије, и дубоки домети џепова марсовских режисера.

Спорт: У квалификацијама за Млечно Првенство, наша репрезентација доживела је пораз на врућем гостовању једном од Јупитерових месеца. Селектор наше репрезентације истакао је да је „трава била зелена, а ваздух се могао удисати“, те је зато нашим прекаљеним звездама било тешко за игру. Марсовски хулигани су се још једном извинули јавности – овога пута нису стигли да на време прекину утакмицу. Председник Зорис се извинио председнику једног од Јупитерових месеца на гостовању марсовске репрезентације и обећао да се таква ситуација више никада неће поновити, пошто „мир и млечна перспектива Марса немају алтернативу“.

Време: Вечерас облачно са кишама. Сутра се предвиђа отцепљење северних и западноисточних кратера, зато позивамо све који желе да остану уз наш програм да приђу ближе главноме граду.

Лаку ноћ.

 

Од истог аутора

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер