Početna strana > Reči i misli > Reči i misli 116
Reči i misli

Reči i misli 116

PDF Štampa El. pošta
Aleksandar Lazić   
nedelja, 31. januar 2010.

(1– 31. januar 2010)

Umeren i u postu

"Nisam ja neki tip za post. Jedne godine sam probao i to je bilo to." (Dragan Marković Palma, predsednik JS-a i gradonačelnik Jagodine, 4. januar 2010, "Alo!")

Branioci sela Račak oslobodili Knin?

"Hrvatski narod nikad neće zaboraviti doprinos građana Kosova tokom rata u Hrvatskoj." (Stjepan Mesić, odlazeći predsednik Hrvatske, u Prištini, 8. januar 2010, "Beta")

Tomijanski kalendar

"Tomislav Nikolić bi najviše voleo da se ponovi protekla godina u kojoj nije bilo izbora i nije došao Šešelj." (Đorđe Vukadinović, 10. januar 2010, "Politika")

I tužba i kontratužba protiv nas

"Mi smo ovom tužbom praktično sebi uskratili pravo da postavimo pitanje zašto nam se to u Hrvatskoj desilo." (Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a, o kontratužbi protiv Hrvatske, 10. januar 2010, "Beta")

U blato ko nije za NATO

"NATO da, referendum ne. Politička elita mora da zna sve što narod ne zna, jer mu nije ni kazano, i dužna je da preuzme odgovornost." (Vuk Drašković, predsednik SPO-a, 13. januar 2010, "Večernje novosti")

Menjajte žene (ili stranke)

"Za pola parlamenta rođene žene ne bi glasale." (Goran Ješić, predsednik opštine Inđija i član GO DS-a, 14. januar 2010, "Pres")

Pandorin čamac

"Povećanje zarada dovelo do otvaranja Pandorine kutije, jer bismo imali plimu takvih zahteva." (Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku, 19. januar 2010, "Šta radite, bre" RTS-a)

Izveštaj o (stomačnim) problemima

"Sve sam precizno sakupio i spremio za predaju, ali sam zbog stomačnih problema ostao kod kuće." (Slobodan Milosavljević, ministar trgovine, o razlozima koji su ga sprečili da preda izveštaj o imovini, 19. januar 2010, "Pres")

Verujemo da vam ništa ne verujemo

"Ovde političarima manje veruju nego NATO paktu i Haškom tribunalu zajedno." (Rasim Ljajić, kao predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, 20. januar 2010, RTS)

Imidž je ništa, lobi je sve

"Iako Mesić deluje žovijalno i šarlatanski, on je ozbiljan albanski i NATO lobista u regionu." (Đorđe Vukadinović, 20. januar 2010, "Pres")

Zavetovan na ćutanje (posleizborna tišina)

"Mogu da budem nezadovoljan izborom novog patrijarha, ali od mene to nikada nećete čuti. Mogu da budem zadovoljan, a i to nikada od mene nećete čuti." (Tomislav Nikolić, kao "hrišćanin i pravoslavac", 22. januar 2010, "Tanjug")

Antipandemijski lobi

"Antivakcinalni lobi je jak, bilo je mnogo neosnovanog otpora, lekari su pali na ispitu, ali sada je došlo vreme da podvučemo crtu i da nastavimo sa vakcinacijom, ako možemo i da je omasovimo." (Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, 26. januar 2010, "Večernje novosti")

"Mi imamo pandemijsku situaciju, bez obzira što sad imamo potpuno miran period, i u takvoj situaciji čovek ne može da se povuče iako možda u tom trenutku to želi." (Predrag Kon, nakon što mu je odbijena ostavka na mesto predsednika Radne grupe za praćenje pandemije, 29. januar 2010, "Dojče vele")

Jelek, anterija i traka oko ruke

"SNS će uvesti Srbiju u EU, a ja sam ubeđen da jednog dana možemo da budemo u društvu sa svim evropskim narodima, a da nas onda, kao i sada, na ulici poznaju da smo Srbi." (Tomislav Nikolić, predsednik SNS-a, 26. januar 2010, RTS)

"Ja sam sada jedini političar u Srbiji koji napismeno ima da nije špijun." (Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SRS-a, 28. januar 2010, "Tanjug")

"Nisam prešao u SNS da bih se svetio bilo kome u Demokratskoj stranci, niti da bih se zaštitio od suđenja. Pošto sebe smatram ozbiljnim, a ne likom iz kaubojskog filma, kroz život me ne vodi želja za osvetom bilo kome." (Goran Knežević, bivši gradonačelnik Zrenjanina, o prelasku iz DS-a u SNS, 29. januar 2010, "Pres")

Ninoslav srpski

O 75 godina "NIN"-a, 27. januar 2010, "NIN":

"Zašto bi izbor patrijarha bio važniji od činjenice da u Srbiji postoji nedeljnik koji je preživeo jedan svetski i dva balkanska rata?" (Srđan Radulović, glavni i odgovorni urednik "NIN"-a)

"Nisam neki Ninoslav, ali ga pratim." (Zoran Kostić Cane, vođa "Partibrejkersa")

VREMEPLOV

"Vlade se menjaju, ali ja ne ostajem – ja odem pa se vratim." (Tomica Milosavljević, maj 2007, "Šta radite, bre?" RTS-a)

"Srbija, spremna za rat, najveća je zaloga mira." (Vuk Drašković, na mitingu, 9. jun 1991)