Početna strana > Rubrike > Politički život > Da li su strah i sumnja u sebe naveli Vučića na ovaj autogol?
Politički život

Da li su strah i sumnja u sebe naveli Vučića na ovaj autogol?

PDF Štampa El. pošta
Aleksandar Mihailović   
ponedeljak, 20. februar 2017.

Srbiji trebaju rad i odgovornost, investicije i drugo,.. pa, ako je za sve to najodgovorniji Predsednik, da li to znači da Toma nije dobro radio, a ako je već tako kojim se onda to i čijim rezultatima Premijer hvali i da li nije ni bitno ko je na premijerskoj funkciji?

„Hteli su moju glavu na crti, i evo, ja im na crtu izlazim,” poručio je Vučić članovima GO SNS i istakao da kandidaturu prihvata „zato što prošlost sada maljevima kuca i hoće da provali u našu kuću, takvima mora da se stane na put”.

Ko je hteo glavu Premijera, alfa i omege apsolutne većine Srbije, i na koji način će biti nadmudreni i pobeđeni samouklanjanjem istog sa najuticajnije dužnosti u Srbiji, i ko to ima maljeve, da li oni koji su već ušli u Srbiju kroz vrata na KiM?

„Naprednjaci su poslednjih meseci pokazali svima kako da odbrane zemlju i budućnost”.

Na koji način će dalje da je brane ako se najjači i najuticajniji čovek SNS sklanja sa najuticajnije pozicije na kojoj drži skoro sve poluge vlasti, i od koga će Srbiju da brane i sa kojom vojskom, da li sa sendvič „borcima“ i beskućnicima kojima daju za bukačenje 33h veće dnevnice nego što su službene dnevnice prave Vojske i Policije? Da li su kontramitinzi ljubitelja sendviča demonstracija odbrane zemlje i budućnosti?

„Vi ste jedina stranka koja nije dobijala glasove na populizmu i lakim merama, već ste pobeđivali jer ste radili najteže zadatke.”

Velika istina, najteže je bilo pokrenuti punjenje budžeta reketiranjem penzionera a ne tamo nekim proganjanjima utajivača poreza, akciza, carina, kradljivaca u javnim nabavkama i u JP, a bilo bi mizerno spustiti se na nivo sive ekonomije, rada na crno i lopova u robnim rezervama te se sa njima juriti oko plotova i sudova, kao i sa poslodavcima koji ne uplaćuju doprinose radnicima za penzioni i druge fondove.

„Ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili. Odlučio sam da prihvatim kandidaturu zato što čvrsto verujem da su ovoj zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije, nove bolnice i zato što neko mora da stane na vrata kad na njih kuca prošlost. Oni koji su nam tolike godine pojeli, u prošlosti treba i da ostanu. I pored bezbroj problema i saveta, odlučio sam da prihvatim kandidaturu za predsednika Srbije, jer Srbija nema mnogo vremena i na vlast ne smeju da se vrate oni koji su uništili zemlju.”

„Ne dam im Srbiju“, „ne dam im nazad penzije“,... Čija je Srbija, čije su penzije i ko je zadužen da Srbiju i penzije nekome daje ili ne? Kome se i čije daje direktorima JP, gubitašima, gde neki imaju primanja veća od čitavog GŠ i vlade u celini, i da li su to kao najbolje plaćena mesta odgovornija od Predsednika i Premijera, i to za minus rezultate? U čemu je štos?

Srbiji trebaju rad i odgovornost, investicije i drugo,.. pa, ako je za sve to najodgovorniji Predsednik, da li to znači da Toma nije dobro radio, a ako je već tako, kojim se onda to i čijim rezultatima Premijer hvali i da li nije ni bitno ko je na premijerskoj funkciji?

Kako će kao Predsednik države da poboljša rad Vlade i ko će biti na njenom čelu, podrazumeva se da je to neko ko ima veću snagu i autoritet od dosadašnjeg Premijera.

Ostaje nejasno, na koji način se preko Predsednika države koji ima samo protokolarne dužnosti vraćaju na vlast oni koji su uništili zemlju, i ko su oni u likovima predsedničkih kandidata, da li tu spadaju i Nikolić i Šešelj?

„Ponosan sam jer ste napravili razliku između nas i njih, nas kojima je Srbija važnija od svega, i njih, kojima su jedino njihovi džepovi bili važni. Već ste pobeđivali tako što ste radili najteže stvari, bili ste uz svoju stranku i rukovodstvo, i uz predsednika republike, vladu i skupštinu”.

Opet je najasno ko su to oni a ko mi, na koji način su bili uz Predsednika republike ako ga sada pljuju i govore da zabija nož u leđa stranci, Premijeru i budućem Predsedniku? Oni neki drugi su puzali ka EU, i ovi puze ka EU, oni nisu reketirali penzionere, ovi reketiraju, što se tiče Vojske i Policije i jedni i drugi su topili tenkove i vodili iste ka socijalnoj ugroženosti.

„Ne smemo da izgubimo bitku protiv onih koji bi zemlju da vrate u prošlost”.       

O kakvoj bitki i boju se ovde govori, da li onoj na Kosovu iz 1389, i na koji način se pobeđuju svi ti iz prošlosti preko protokolarnog Predsednika i prepuštanja premijerske fotelje amateru? Da li se to nastavlja trend da nam nekompetentni i nestručni vode određene resore, kao Vojsku psiholozi, pravnici, patolozi, keramičari, vozači, a poljoprivredu opet pravnici, urbanizam ortopedi,...?

„ Ne zaboravite da je s druge strane mnogo moćnih, da imaju silne saveznike i na sve su spremni. Neki su već u kampanji, mnogo su novca potrošili i niko ih ništa ne pita. To je cena demokratije, oblika političkog režima od kojeg ne postoji bolji, i mi smo tu cenu spremni da platimo. Udružili su se svi koji za sebe hoće sladak život, a čemeran za sve ostale, koji hoće moju glavu, ali ih se ne plašim. Ne znam šta će Srbija da odluči, ali jedno sigurno znam – da se pred njima mi svi i ja zajedno s vama ne povlačimo.”

Ko su i gde ti saveznici, da li na Zapadu, a ako jestu, da li to znači da nam sa Zapada dolaze neprijatelji i koji su to onda „prijatelji“ kojima se hvalimo, a ako su na Istoku da li su to Rusija i Kina jer su doprinele usvajanju R1244 i sprečile postavljanje Tačija za čuvara srpskih svetinja ili proglašavanje Srbije genocidnom tvorevinom?

„Nemojte da birate premijere i predsednike ovoga ili onoga dok ne završimo posao. Nemojte da delite ministarske resore, jer su oni tu da bi narodu bilo bolje, a ne nama”.

Nećemo da delimo, ali nas zanima ko će sve to biti i da li će u rukama nekog pojedinca biti sve te funkcije?

Kakav je to poraz i za koga ako Nikolić bude ponovo izabran ili ne za Predsednika, ili Šešelj, koji nisu za puzanje ka Zapadu, a kakav ako pobedi bilo ko drugi koji su za puzanje ka Zapadu, i šta i ako pobede ako je izvršna vlast u rukama Vlade i njenog Premijera, a u parlamentu većinu ima koalicija na vlasti? Kako zaobići Dačića i stvarno koga odrediti za Premijera a da bude od autoriteta i poverenja čitave države, ne marioneta?

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner