Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija > Posle Dimitrija Tucovića, u Skupštini Srbije nije viđen takav proalbanski ekspoze kao što je bio ovaj Vučićev
Kosovo i Metohija

Posle Dimitrija Tucovića, u Skupštini Srbije nije viđen takav proalbanski ekspoze kao što je bio ovaj Vučićev

PDF Štampa El. pošta
"Otadžbina"   
sreda, 29. maj 2019.

Izveštaj koji je predsednik Republike izneo na sednici Skupštine Srbije posvećenoj Kosovu i Metohiji obiluje nebulozama, političkim glupostima, neverovatnim lažima, strašnim političkim licemerjem koje ima za cilj da u javnosti Srbije trasira put sveobuhvatnom mirovnom sporazumu koji Aleksandar Vučić misli da potpiše sa Prištinom.

Posle Dimitrija Tucovića u Skupštini Srbije takav proalbanski ekspoze do sada nije viđen. A činjenice su sledeće:

Predsednik kaže da će 2100. godine broj Albanaca na Balkanu biti osam miliona a broj Srba samo tri. Mora da je to predsedniku „dojavila zvezda Danica“. Još kaže da je Srba na Kosovu 94,582 iako nikada nijedan popis od `91. godine na KiM nije izvršen. Mora i to da su mu neke nebeske sile došapnule. Srpska narodna poslovica kaže „Niko krupno k`o Turčin ne laže“. Naš „Aco Srbin“ laže još više. Kada je u pitanju broj Albanaca predsednik kaže da ih ima milion i tristapedeset hiljada iako na izborima 2017. godine nije glasalo više od 400.000. Broj od 1.350.000 je ipak napredak jer je pre dva meseca u Savetu bezbednosti izjavio da ih ima 1.900.000. Predsednik namerno podiže broj Albanaca a smanjuje broj Srba ne bi li se tako lakše odrekao južne srpske pokrajine.

Da bi građanima Srbije prezentirao svoje znanje o istoriji on kaže da se na prostoru Balkana do 395. godine vodila borba između Rimljana sa jedne strane i Dalmata i Ilira sa druge strane. Opet budalaština i neznanje jer sa prostora Balkana vodi poreklo više od 27 rimskih careva, što znači da se nikakva borba nije vodila.

U svom izveštaju ni reči o političkoj platformi za pregovore sa albanskim separatistima. Kaže da neće da iznese platformu da im ne bi otkrivao detalje plana. Predsednik opet laže, jer istina je u sledećem. Ako postoji platforma ne može da manipuliše i trguje sa Kosovom i Metohijom i zato mu ona ne treba. Da je postojala platforma, kao što je postojala u periodu od 2006 do 2008. godine, Aleksandar Vučić nikada ne bi smeo da potpiše izdajnički Briselski sporazum.

Niko krupno k`o Turčin ne laže“. Naš „Aco Srbin“ laže još više. Kada je u pitanju broj Albanaca predsednik kaže da ih ima milion i tristapedeset hiljada iako na izborima 2017. godine nije glasalo više od 400.000

U svom izveštaju predsednik još govori da su Albanci jako nervozni i besni i da će stoga da vrše nasilje nad Srbima. Iz tog razloga predsednik mora da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom. Zadnjih godina predsednik Srbije vodi specijalni rat protiv Srba na severu Kosovu i Metohiji nagoveštavajući im nasilje od strane Prištine a koje on, kako kaže, ne može da spreči. Na ovaj način samo još više podstiče iseljavanje Srba iz južne srpske pokrajine. Predsednik smatra da ako je manje Srba na Kosovu i Metohiji lakše će da preda Kosovo i Metohiju.

Zadnjih godina predsednik Srbije vodi specijalni rat protiv Srba na severu Kosovu i Metohiji nagoveštavajući im nasilje od strane Prištine a koje on, kako kaže, ne može da spreči. Na ovaj način samo još više podstiče iseljavanje Srba iz južne srpske pokrajine

U današnjoj izjavi portparola KFOR-a ulazak ROSU policije na sever Kosova 28.05.2019. godine dogovoren je između Beograda i Prištine. Aleksandar Vučić to nije smeo da saopšti stanovnicima opštine u Zubin Potok koji su kao i 2011. godine postavili barikade da bi sprečili ulazak ROSU policije, i prošli su kao bosi po trnju. Pripadnici ROSU policije su pokazali neviđenu brutalnost, što iz straha a što iz osvete za neuspešan ulazak 2011. godine. Pucali su na sve strane, razbijali vozila, tukli nedužne građane, gušili ih u dimnim bombama i suzavcima... Stanovnici opštne Zubin Potok imali su prilike da se lično na svojoj koži uvere kako izgleda zaštita koju im pruža Aleksandar Vučić. Da bi ispeglao celu priču i građanima Srbije pokazao kako brine o Srbima na KiM on je po sedamdesetsedmi put održao hitnu sednicu saveta za nacionalnu bezbednost i podigao borbenu gotovost Vojske Srbije. I ništa više od toga. Jer za odlučnije korake predsednik nema hraborsti pošto je bedna kukavica.

Bez obzira na brutalnost ROSU policije on čak ne sme ni da savetuje Srbima da napuste skupštinu i vladu samoproglašene republike Kosovo. Ne sme jer je dogovorio njihov upad na sever Kosova i Metohije. Njegova „Srpska lista“ inače učestvuje u vlasti sa onima koji tiranišu i vrše nasilje nad Srbima. Primoravajući Srbe da izađu na lokalne separatističke izbore na severu Kosova i Metohije, on im je u miraz udelio i ROSU policiju koja je deo ustavno-pravnog poretka samoproglašene republike Kosovo a koji su Srbi izlaskom na izbore legitimisali.

U ovih sedam godina svoje vladavine Aleksandar Vučić je udaljio Kosovo i Metohiju od Srbije koracima od sedam milja i postavio temelje za stvaranje Velike Albanije. Čak i njegova navodna borba za sever Kosova i Metohije je neiskrena. Jer je neobično da se bori za sever Kosova i Metohije a institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji kao što su policija, sudstvo ustupa Prištini. Za krivično delo nacionalne veleizdaje u srpskom krivičnom zakonu na osnovu člana 306 i 307 predviđena je kazna do 20 godina zatvora. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina zalaže se da se kazna za delo nacionalne veleizdaje i gubitak teritorije podigne do nivoa doživotne robije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je siguran kandidat za ovako visoku kaznu.

Kosovska Mitrovica

29.05.2019. godine

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner