Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Ne dolazi Putin zbog ulizica na vlasti, već zbog srpskog naroda i zajedničkih žrtava
Komentar dana

Ne dolazi Putin zbog ulizica na vlasti, već zbog srpskog naroda i zajedničkih žrtava

PDF Štampa El. pošta
Vladimir Kršljanin   
petak, 03. oktobar 2014.

Nema i ne može biti dobra ni za Srbiju, ni za Evropu, ni za svet, u prilagođavanju i ulizivanju tvorcima i sponzorima savremenog fašizma. Ustaše, banderovci, UČK, vehabije, haški „tribunal“, trgovci drogom i ljudskim organima – sve su to saveznici NATO pakta i finansijske oligarhije koja mu zapoveda i koja ugrožava svetski mir i sva pozitivna dostignuća čovečanstva.

Rusija i zemlje Evrope, Azije i sveta koje su uz nju, danas prednjače u ekonomiji, demokratiji, društvenoj pravdi, stvaralaštvu. Evropska unija u najvećoj meri sledi diktat evroatlantske oligarhije, nauštrb i sopstvenog stanovništva, a u drastičnoj formi nauštrb zemalja koje teže da joj se priključe. Evroatlantska građevina je u strašnoj sistemskoj i moralnoj krizi. Mogućnost da po njenim pravilima mala zemlja dođe do boljitka i ekonomskog razvoja potpuno je isključena.

U vreme kad obeležavamo godišnjice svetskih ratova, a ovih dana i 70-godišnjicu srpsko-ruskog oslobođenja Beograda i Srbije od fašizma, moramo biti dostojni naših slavnih predaka, koji su za slobodu svog i čitavog ljudskog roda, položili živote. Njihova svest, vera i podvig daleko su iznad svesti o podaništvu evroatlantskoj oligarhiji. Tu svest i veru ne smemo i nećemo nikada promeniti – ili nas neće biti.

Totalno je nedostojno dočekivati ove slavne godišnjice sa oružano blokiranim Beogradom da bi se Kirbi i Devenport prošetali sa šačicom izopačenih egzibicionista. Još je nedostojnije u senci tog neoprostivog šamara našoj vekovnoj kulturi i istorijskom dostojanstvu, ulizički, i mimo Ustava, uvlačiti zemlju u nelegalnu američku ratnu koaliciju za navodnu borbu protiv kvaziislamskih monstruma koje su sami stvorili i dogovarati najviši stepen individualne saradnje sa NATO, u trenutku kada ova kriminalna alijansa zbog koje već četvrt veka prolazimo najstrašnija stradanja i patnje, upućuje nove pretnje i izazove Rusiji i svetskom miru. A da pritom zapadni agenti u Srbiji neprestano otežavaju i usporavaju puni uzlet ekonomske i humanitarne saradnje dve zemlje.

Vladimir Putin uprkos svemu tome, dolazi u Srbiju. Dolazi, ne zbog nedostojnih evroatlantskih ulizica, nego dolazi jer zna da srpska svest i vera žive, i da se narodu i njegovim junacima koji su ugradili sebe, jednako u oba svetska rata i devedesetih, u slobodu Srbije, Rusije i sveta, valja pokloniti. Dolazi i jer zna da će ono živo, časno i dostojno u nama, njegovim dolaskom biti ojačano i ohrabreno.

U obavezi smo da masovno izađemo i pozdravimo ga, čak i ako nas u tome budu ometali. U obavezi smo i da se saberemo u opštenarodni front rodoljublja i čovekoljublja.

Samo tako ćemo proslavu zajedničke pobede pretvoriti u početak novog i trajnog, bratskog pobedničkog jedinstva, jer se Srbija i Rusija, a i Evropa i svet suočavaju sa poslednjim udarom degenerisane fašizoidne oligarhije, i treba im naša konačna pobeda. Za koju, ako budemo dostojni i sačuvamo snagu, svest i veru naših predaka, neće biti potrebne velike žrtve.

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner