Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Korbinov uspeh i neki novi laburisti
Komentar dana

Korbinov uspeh i neki novi laburisti

PDF Štampa El. pošta
Vladimir Kršljanin   
subota, 10. jun 2017.

Komentar Vladimira Kršljanina, predsednika Pokreta za Srbiju i ranijeg pomoćnika Slobodana Miloševića.

Britanski narod je na jučerašnjim izborima lišio vladajuće torijevce većine neophodne da samostalno vladaju, dok je laburistima DŽeremi Korbina dodelio 30 mandata više.

Ovo se desilo uprkos ogromnoj antisocijalističkoj kampanji ne samo britanskih, već i kapitalističko-globalističkih krugova Brisela i čitavog Zapada. Stoga je i rezultat vanrednih izbora u Britaniji, posle Bregzita i Trampove pobede, još jedan u nizu krupnih potresa Zapada i krupnih dokaza da je zapadni kapitalizam ušao u svoju terminalnu fazu.

Vidimo takođe da se politička ofanziva za spas naroda može uspešno voditi i sa „desna“ i sa „leva“, pod uslovom da je usmerena na rušenje oligarhijske diktature.

Mi Srbi ne smemo zaboraviti da narod u Britaniji ovog puta nije glasao za Blerove kapitalističke laburiste, već za Korbinove socijalističke laburiste. Korbin je ličnost od integriteta, čovek koji je 1999. u parlamentu oštro kritikovao Bler-Klintonovu agresiju na Jugoslaviju.

Sa druge strane, upravo naše iskustvo vladavine Miloševićevih socijalista, pokazalo je da su principi socijalne pravde i nacionalnog suvereniteta i dostojanstva neodvojivi i da su jedini mogući temelj svake uspešne politike u 21. veku.

(Autor je predsednik Pokreta za Srbiju i bivši savetnik Slobodana Miloševića)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner