уторак, 23. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Завршена антитерористичка вежба безбедносних служби Србије "Штит 2015"
Хроника

Завршена антитерористичка вежба безбедносних служби Србије "Штит 2015"

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 21. новембар 2015.

Велика антитерористичка вежба свих безбедносних служби у Србији "Штит 2015", која је изведена на више локација у Београду, успешно је данас завршена, а премијер Србије Александар Вучић похвалио је способности безбедносних служби.

Вучић је са министрима у влади, начелником Генералштаба ВС Љубишом Диковићем, председником РС Милорадом Додиком и другим функционерима, посматрао вежбу, након чега је разговарао са представницима служби безбедности и упознао се са опремом којом располажу и коју су користили током вежбе.

Рапорт Вучићу, поред кога су били и министри унутрашњих послова и обране Небојша Стефановић и Братислав Гашић, предао је командант Жандармерије Горан Драговић.

Вучић је припадницима безбедносних снага честитао на успешно обављеном послу и изведеној вежби "Штит 2015"."Живела Србија", рекао је премијер.

У вежби је учествовало око 700 припадника Батаљона за противтерористицка дејства "Соколови", Батаљона војне полиције специјалне намене "Кобре", 204. ваздухопловне бригаде, Гарде, Речне флотиле, Жандармерије, Безбедносно-информативне агенције.

Безбедносне службе показале су висок степен обучености у решавању талачких криза на аеродрому "Никола Тесла" и Железницкој станици, као и приликом централне показне вежбе одржане у и поред Палате Србија. Капацитети српских снага показани су и на реци, где су на једном од сплавова савладани терористи.

Циљ вежбе био је приказивање заједничког деловања свих служби у евентуалном покушају угрожавања безбедности.Саобраћај за аутомобиле, аутобусе и мотоцикле данас је измењен тако што је од 8 до 15 сати затворен Булевар Николе Тесле, од Ушћа до Улице трешњиног цвета.

(Танјуг) 

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер