Početna strana > Hronika > Završena antiteroristička vežba bezbednosnih službi Srbije "Štit 2015"
Hronika

Završena antiteroristička vežba bezbednosnih službi Srbije "Štit 2015"

PDF Štampa El. pošta
subota, 21. novembar 2015.

Velika antiteroristička vežba svih bezbednosnih službi u Srbiji "Štit 2015", koja je izvedena na više lokacija u Beogradu, uspešno je danas završena, a premijer Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je sposobnosti bezbednosnih službi.

Vučić je sa ministrima u vladi, načelnikom Generalštaba VS Ljubišom Dikovićem, predsednikom RS Miloradom Dodikom i drugim funkcionerima, posmatrao vežbu, nakon čega je razgovarao sa predstavnicima službi bezbednosti i upoznao se sa opremom kojom raspolažu i koju su koristili tokom vežbe.

Raport Vučiću, pored koga su bili i ministri unutrašnjih poslova i obrane Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić, predao je komandant Žandarmerije Goran Dragović.

Vučić je pripadnicima bezbednosnih snaga čestitao na uspešno obavljenom poslu i izvedenoj vežbi "Štit 2015"."Živela Srbija", rekao je premijer.

U vežbi je učestvovalo oko 700 pripadnika Bataljona za protivteroristicka dejstva "Sokolovi", Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije, Bezbednosno-informativne agencije.

Bezbednosne službe pokazale su visok stepen obučenosti u rešavanju talačkih kriza na aerodromu "Nikola Tesla" i Železnickoj stanici, kao i prilikom centralne pokazne vežbe održane u i pored Palate Srbija. Kapaciteti srpskih snaga pokazani su i na reci, gde su na jednom od splavova savladani teroristi.

Cilj vežbe bio je prikazivanje zajedničkog delovanja svih službi u eventualnom pokušaju ugrožavanja bezbednosti.Saobraćaj za automobile, autobuse i motocikle danas je izmenjen tako što je od 8 do 15 sati zatvoren Bulevar Nikole Tesle, od Ušća do Ulice trešnjinog cveta.

(Tanjug) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner