петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Слободан Вуксановић: Статут Војводине исти као Устав 1974.
Хроника

Слободан Вуксановић: Статут Војводине исти као Устав 1974.

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 27. септембар 2009.

Директор Информативне службе ДСС Слободан Вуксановић оценио је да предложени Статут Војводине није ништа друго него Устав из 1974. године, који је представљао почетак распада бивше Југославије.

"Уколико скупштинска већина прихвати такав Статут, неће избројати више од 100 дана своје власти, а политичар који га потпише остаће упамћен као неко ко је докрајчио државност Србије", рекао је Вуксановић Бети.

Према речима Вуксановића, у случају да такав предлог Статута Војводине буде усвојен, уследиће драматичне и предвидиве последице у читавој централној Европи и због последица које ће проистећи, то више није национално, већ међудржавно питање.

"Приче о наводном економском напретку само су јефтин алиби за прескупу цену коју ће Србија платити. Зар је могуће да нисмо ништа научили из сопствене несреће у последњих 30 година", рекао је Вуксановић. 

Ненад Поповић, председник Економског савета Демократске странке Србије оценио је да "Влада, која са свим министрима, помоћницима и саветницима броји више од 300 чланова, заслужује да буде прва у реду за отпуштање, јер прави огромне трошкове, а не чини ништа да би грађани Србије живели боље".

Поповић је оценио да "Влада покушава да одговорност за катастрофално вођење економије, пропадање српске привреде и задуживање земље у иностранству пребаци на обичне државне службенике, представљајући их у јавности као главни разлог због којег грађани Србије данас лоше живе", преноси Танјуг.

Он тврди да "издвајања из буџета за плате и трошкове 300 људи који чине владу једнако је издвајању за плате 3.000 обичних државних службеника".

"Ова влада је на власт дошла обећањем да ће отворити стотине хиљада нових радних места, а данас отпушта грађане Србије. То је још један доказ политике лажи и обмана коју води актуелна власт и зато Демократска странка Србије захтева хитно расписивање ванредних парламентарних избора како би се таквој политици коначно стало на пут", закључио је Поповић.

(РТС)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер