Početna strana > Hronika > Slobodan Vuksanović: Statut Vojvodine isti kao Ustav 1974.
Hronika

Slobodan Vuksanović: Statut Vojvodine isti kao Ustav 1974.

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 27. septembar 2009.

Direktor Informativne službe DSS Slobodan Vuksanović ocenio je da predloženi Statut Vojvodine nije ništa drugo nego Ustav iz 1974. godine, koji je predstavljao početak raspada bivše Jugoslavije.

"Ukoliko skupštinska većina prihvati takav Statut, neće izbrojati više od 100 dana svoje vlasti, a političar koji ga potpiše ostaće upamćen kao neko ko je dokrajčio državnost Srbije", rekao je Vuksanović Beti.

Prema rečima Vuksanovića, u slučaju da takav predlog Statuta Vojvodine bude usvojen, uslediće dramatične i predvidive posledice u čitavoj centralnoj Evropi i zbog posledica koje će proisteći, to više nije nacionalno, već međudržavno pitanje.

"Priče o navodnom ekonomskom napretku samo su jeftin alibi za preskupu cenu koju će Srbija platiti. Zar je moguće da nismo ništa naučili iz sopstvene nesreće u poslednjih 30 godina", rekao je Vuksanović. 

Nenad Popović, predsednik Ekonomskog saveta Demokratske stranke Srbije ocenio je da "Vlada, koja sa svim ministrima, pomoćnicima i savetnicima broji više od 300 članova, zaslužuje da bude prva u redu za otpuštanje, jer pravi ogromne troškove, a ne čini ništa da bi građani Srbije živeli bolje".

Popović je ocenio da "Vlada pokušava da odgovornost za katastrofalno vođenje ekonomije, propadanje srpske privrede i zaduživanje zemlje u inostranstvu prebaci na obične državne službenike, predstavljajući ih u javnosti kao glavni razlog zbog kojeg građani Srbije danas loše žive", prenosi Tanjug.

On tvrdi da "izdvajanja iz budžeta za plate i troškove 300 ljudi koji čine vladu jednako je izdvajanju za plate 3.000 običnih državnih službenika".

"Ova vlada je na vlast došla obećanjem da će otvoriti stotine hiljada novih radnih mesta, a danas otpušta građane Srbije. To je još jedan dokaz politike laži i obmana koju vodi aktuelna vlast i zato Demokratska stranka Srbije zahteva hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora kako bi se takvoj politici konačno stalo na put", zaključio je Popović.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner