субота, 27. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Бан Ки Мун: Сви међународни актери на Косову да се држе свог мандата у складу са Резолуцијом 1244
Хроника

Бан Ки Мун: Сви међународни актери на Косову да се држе свог мандата у складу са Резолуцијом 1244

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 27. септембар 2011.

Генерални секретар УН Бан Ки Мун остаје при свом ранијем позиву свим странама на Косову да се уздрже од једностраних акција, уз апел свим међународним актерима да се држе свог мандата у складу са Резолуцијом 1244, речено је данас Танјугу у седишту УН.

Генерални секретар је поводом раније ситуације на прелазима "позвао све стране да се уздрже од једностраних акција које би могле да доведу до ескалације ситуације," наводе у Бановој прес служби.

Бан је, како подсећају, позвао све стране да учине напор да избегну додатне тензије и компликације које би могле довести до насиља на Косову.

Замољени да прокоментаришу чињеницу да је КФОР применио силу на прелазу Јариње у Бановом кабинету подсећају да "КФОР није УН" а да је је "генерални секретар УН апеловао на све међународне актере да се држе свог мандата у складу са Резолуцијом 1244."

На административном прелазу Јариње на северу Косова данас је дошло до окршаја окупљених Срба и припадника Кфора, а повређених има на обе стране.

Више особа је повређено у нередима код прелаза Јариње када је Кфор данас око 13 сати пуцао на Србе који су протестовали, јер су те снаге блокирале алтернативни пут између севера Косова и централне Србије.

Припадници Кфора су на Србе бацили сузавац и шок бомбе и пуцали, како тврде, гуменим мецима.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер