Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Vuk Drašković iz stranke isključio poslednja tri člana
Samo smeh Srbina spasava

Vuk Drašković iz stranke isključio poslednja tri člana

PDF Štampa El. pošta
Njuz.net   
sreda, 18. januar 2012.

BEOGRAD, 18. januar 2012, (Njuz) – Dvočlano predsedništvo, u sastavu Vuk Drašković i Danica Drašković, doneli su na jučerašnjoj sednici u Učiteljskom naselju jednoglasnu odluku da iz Srpskog pokreta obnove budu isključena poslednja tri člana te stranke.

Time su se, kako je saopšteno iz predsedništva, stekli uslovi da stranka počne normalno da funkcioniše i počne sa pripremama se za sledeće izbore na kojima će, kako nezvanično saznajemo, nastupiti na sopstvenoj izbornoj listi „SPO-Danica Drašković-Vuk Drašković“.

Tri člana isključena su iz partije jer su zahtevali ostavku Vuka Draškovića.

- Njihovi zahtevi bili su potpuno legitimni, ali je bio pogrešan način na koji su ih izneli. Ostavku Vuka Draškovića članovi mogu da traže preko stranačkih organa, a ne od njega lično, kao što su ovaj put uradili – rekao je Vuk Drašković na vanrednoj konferenciji za štampu održanoj jutros.

On je dodao da poslednja tri, sada već bivša člana partije nisu imali nikakvu podršku za svoje zahteve unutar same stranke, čime su grubo prekršili njen statut.

Isključeni članovi, sa druge strane, u zajedničkom saopštenju tvrde da postoje indicije da njihovo isključenje nije posledica nediscipline i kršenja statuta već samovolje vrha stranke.

- U Srpskom pokretu obnove već duže vreme vlada prava diktatura, o čemu najbolje svedoči novi moto lidera Vuka Draškovića koji glasi "Svako ima pravo na moje mišljenje". Mislimo da naše isključenje nema veze sa kršenjem unutarstranačkih normi već isključivo sa željom Vuka i Danice Draškovića da u stranci uvedu potpuno jednoumlje, odnosno, da budemo precizniji-dvoumlje – stoji u zajedničkom saopštenju isključenih članova stranke, koji su najavili pokretanje svog lista „Srpska rečenica“.

(Nenad Milosavljević)