Само смех Србина спасава

Вук Драшковић из странке искључио последња три члана

Штампа
Njuz.net   
среда, 18. јануар 2012.

БЕОГРАД, 18. јануар 2012, (Њуз) – Двочлано председништво, у саставу Вук Драшковић и Даница Драшковић, донели су на јучерашњој седници у Учитељском насељу једногласну одлуку да из Српског покрета обнове буду искључена последња три члана те странке.

Тиме су се, како је саопштено из председништва, стекли услови да странка почне нормално да функционише и почне са припремама се за следеће изборе на којима ће, како незванично сазнајемо, наступити на сопственој изборној листи „СПО-Даница Драшковић-Вук Драшковић“.

Три члана искључена су из партије јер су захтевали оставку Вука Драшковића.

- Њихови захтеви били су потпуно легитимни, али је био погрешан начин на који су их изнели. Оставку Вука Драшковића чланови могу да траже преко страначких органа, а не од њега лично, као што су овај пут урадили – рекао је Вук Драшковић на ванредној конференцији за штампу одржаној јутрос.

Он је додао да последња три, сада већ бивша члана партије нису имали никакву подршку за своје захтеве унутар саме странке, чиме су грубо прекршили њен статут.

Искључени чланови, са друге стране, у заједничком саопштењу тврде да постоје индиције да њихово искључење није последица недисциплине и кршења статута већ самовоље врха странке.

- У Српском покрету обнове већ дуже време влада права диктатура, о чему најбоље сведочи нови мото лидера Вука Драшковића који гласи "Свако има право на моје мишљење". Мислимо да наше искључење нема везе са кршењем унутарстраначких норми већ искључиво са жељом Вука и Данице Драшковића да у странци уведу потпуно једноумље, односно, да будемо прецизнији-двоумље – стоји у заједничком саопштењу искључених чланова странке, који су најавили покретање свог листа „Српска реченица“.

(Ненад Милосављевић)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]