Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Srđa Popović zatražio od CIA da otvori arhive kako bi dokazao da nije američki špijun
Samo smeh Srbina spasava

Srđa Popović zatražio od CIA da otvori arhive kako bi dokazao da nije američki špijun

PDF Štampa El. pošta
NSPM   
sreda, 01. april 2015.

Srđa Popović traži da se otvore arhive CIA kako bi dokazao da nije američki špijun.

Zgrožen vestima koje se pojavljuju poslednjih dana, a prema kojima je dobio mnogo novca američkih poreskih obveznika da za račun NATO pakta sruši legalno izabranu prorusku vlast u Ukrajini, poznati borac za ljudska prava pripadnika istočnoslovenskih naroda Srđa Popović se sastao sa Vukom Draškovićem i od njega tražio savet kako da se reši ovih kleveta.

Nako razgovora sa doajenom srpske političke scene koji se u zasluženoj penziji posvetio pisanju knjiga i savetovanju, samouvereni Popović je izdao saopštenje kojim ultimativno traži od CIA-e da otvori sve arhive kako bi se pokazalo da on nije američki špijun. U saopštenju između ostaloga stoji da „...u SAD neće biti demokratije dok god se sva dokumentacija obaveštajnih službi najveće države slobodnog sveta ne učini javnom“.

Nakon što se uvidom u arhive dokaže ko sve nije američki špijun Popović najavljuje tužbe za klevetu, a novac koji će dobiti namerava da podeli na ravne časti Soroš fondu i Kolu srpskih sestara.

Popović je najavio da će prvim slobodnim prekookeanskim letom koji CIA nije predvidela za rušenje otputovati u Lengli kako bi na pisarnici zvanično predao zahtev.

Kako zvanično saznajemo, prestižni američki univerzitet Harvard je nakon ovog zahteva Popovića rešio da ga pozove, kako bi ga promovisali u počasnog doktora nauka.

Kako nezvanično saznajemo, ovu odluku pozdravio je predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Ukrajine Hanter Bajden.

(Branislav Ristivojević)

 

Od istog autora

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner