Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Prorok na krovu "Beograđanke"
Samo smeh Srbina spasava

Prorok na krovu "Beograđanke"

PDF Štampa El. pošta
Emil Vlajki   
sreda, 05. april 2017.

 

  Kao nekad Isus na 'Maslinskoj gori', stajao je Prorok na krovu 'Beograđanke'. Do nogu mu je sjedio sijaset njegovih apostola. Ispod, na prepunim Terazijama, stajao je narod slušajući njegove riječi preko moćnih razglasa i video bima.

   Evo ono što je živalj upamtio kao bitno za nauk.

   „Blago progonjenim migrantima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko, odnosno zapadna Evropa! A dok do toga dođe, ili ako ne dođe uopće, mogu ostati kod nas".

   "Ne mislite da sam došao ukinuti Ustav i Zakone, pa bili oni iz meni mrske međunarodne zajednice. Nisam ih došao ukinuti, nego adaptirati ih i ispuniti sve ono što se od mene očekuje. Posebno Briselski sporazum."

  "Čuli ste da je rečeno: Ne ubij one koji te na tanane ubijaju preko MMF-a, Svjetske banke i dužničkog ropstva! Tko ih ubije, čak i ako je samo nepokoran,suprotstavlja se ine sluša njihova naređenja, bit će podvrgnut i mom i njihovom sudu i, sasvim sigurno, osuđen.

   "Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se zlomu Albancu, Crnogorcu, Bošnjaku i sličnima! Naprotiv, pljusne li te netko od njih po desnom obrazu, pa čak i ako izvrši atentat na tebe, okreni mu i drugi, daj mu priliku za drugi napad".

   "Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite sve odreda, prijatelje i neprijatelje jer su svi oni suštinski isti. Ljubite dakle i Merkelovu, i Trampa i Putina i Blera, molite za njih čak ikad vas bombama gađaju i progone preko Tribunala."

 "Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Kada dakle dijeliš milostinju penzionerima i prosvjetarima, ne trubi pred sobom, kako to u opoziciji i na ulicama čine licemjeri da bi ih ljudi hvalili. Kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti čak i od onih koji će tu milostinju, možda, jednog dana primiti."

   "Tako i kad me molite, ili se molite za mene, ne budite kao licemjeri kao preletači, tadičevci, obradovičevci, jeremičevci i ini. Oni vole, kao lukavi Latini,dvolično moliti stojeći preko javnih tribina da se pokažu ljudima. Vi znate, da sam ja njihova suprotnost, skroman do sramežljivosti. Ti, dakle, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se meni, svomu Ocu, koji sam, kao pustinjak, u skrovitosti od medija i publiciteta i koje duboko prezirem."

   "Nitko ne može služiti dvojici gospodara, predsjednika i predsjednika vlade. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga prianjati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu. Neka Bog bude jedan, a i bogat"

   "Ne sudite miolako, posebno ne preko medija, da ne budete suđeni! Jer sudom kojim sudite bit ćete višestruko suđeni. I mjerom kojom se zamjerate mjerit ce vam se, budite uvjereni. "

   "Ištite i dat će vam se, možda, mada je malo vjerojatno! Tražite i naći ćete, doduše jedino u snovima i to samo ako budete ispravno glasali! Kucajte se po glavi sve dok me ne vidite kao jedinu mogućnost!"

"Sve, dakle, što želite da vlasti vama čine, možete se uvijek nadati, činite i vi njima, ali odmah, konkretno i stostruko."

   "Uđimo na uska evropska NATO vrata, mada ne znam da li i to možemo! Jer široka su putinova vrata prostran put koji, po mišljenju onih koji nama upravljaju, vodi u pakao!"

   "Čuvajte se lažnih opozicionih proroka, mada opozicije u stvari i nema, koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi jer vas žele odvratiti od mene.“

 

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner