Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Demokratski „Goli otok"
Samo smeh Srbina spasava

Demokratski „Goli otok"

PDF Štampa El. pošta
Milan Damjanac   
sreda, 25. avgust 2010.
Braćo građani i sestre građanke!

 

Čast mi je da vas obavestim da je otvoreno elitno odmaralište „Goli otok“. Odmaralište se nalazi na periferiji Požarevca, a dobilo je ime po mnogo poznatijoj instituciji koja je služila za rehabilitaciju i oporavak onih građana koji nisu verovali u bratstvo i jedinstvo. Novi kompleks ima preko hiljadu potpuno opremljenih soba. U svakoj sobi nalazi se betonski krevet, ćebe i kućni ljubimci. Usled nedostatka prostora u sobama je dozvoljeno držati isključivo pacove koji vremenom nekima postanu i jedini prijatelji.

Odmaralište u svom sastavu ima i sportske terene, koji se sastoje od kamena i šljunka, zatim rekreativnu salu za intimne ispovesti, takozvanu „buvaru“, zatim sobu u kojoj se posmatraju aktuelni obrazovno-dokumentarni filmovi i upis za redovno učešće u zabavnim tv emisijama – „Izdajnik“. Ovaj kompleks je namenjen svima za koje je dokazano da pate od „slobodnogmišljenikutisa“, opasne i teško izlečive bolesti.

Najveći broj naših gostiju dolazi iz redova pisaca, umetnika svake vrste, analitičara i rep pevača. Nakon utvrđivanja dijagnoze , dobićete uput za ovaj božanstveni centar. Na prijemu će Vas sačekati upravnik, drug Joca koji će Vas uputiti u svakodnevne obaveze, dužnosti i pravila ponašanja. Nakon što potpišete pisanu izjavu da doista bolujete od „slobodnogmišljenikutisa“, uputiće Vas pred komisiju. Komisija je tu da utvrdi pod kojim uslovima i zašto ste odlučili da učinite prekršaj verbalnog delikta, u narodu poznatog pod kodnim imenom „govor mržnje“. Predsednik komisije, dr Autonomija će Vas obavestiti da su i on i mnogi drugi članovi komisije svojevremeno pozivali na nasilje. On sam je svojevremeno pozivao na vešanje tadašnjeg predsednika, a ostali su vređali jedan deo građanki i građana. Zato oni i znaju koliko je to teška i opaka bolest kad uzme maha i zato su oni su tu da pomognu Vama da ne učinite istovetnu grešku. Ne dao Bog da stvari koje su oni govorili o svojim političkim protivnicima Vi govorite o njima. Zato se svaka slobodna misao treba saseći u začetku!

Nakon što uspešno prođete prvu fazu, biće Vam uručen nedeljni raspored aktivnosti. Doručak počinje u petnaest do pet izjutra, a završava u deset do pet, nakon čega započinju vežbe oblikovanja tela i duha. Imaćete priliku da iz prve ruke saznate šta su to i kolike su bile Sizifove muke. Cilj je prebaciti gomilu kamenja sa jednog mesta na drugo i obratno. Ovo ćete raditi svakoga dana po osam sati. Nakon toga, očekuje Vas kulturno umetničko društvo „Priznaj“, koje će Vam pomoći da razvijete fizičku i psihičku izdržljivost. Zatim ćete učestvovati u igri „Trenutak istine“ i „Najslabija karika“. Ukoliko date odgovor koji ne zadovoljava voditelje programa, provešćete noć u elitnom apartmanu za jednu osobu pod imenom „buvara“.

Tu ćete imati priliku da iskušate sebe i svoje sposobnosti. Nakon par noći u ovom apartmanu, poželećete da ste učesnik tv šou-a „Survivor“.

Osnovno je da shvatite na vreme – drugovi evropejci su tu da Vam pomognu. Oni su tu radi Vas. Poštovanje svih pravila i evropskih vrednosti se neće dogoditi samo od sebe. Nisu oni krivi što ste Vi stavljali svakakve statuse pune mržnje na Fejsbuku i Majspejsu!

Pre nego što odete na spavanje, imaćete priliku da na jedinom tv kanalu gledate kulturno obrazovne emisije poput: „Zašto se morate stideti samih sebe“, „Zaboravljanje istorije – put u bolje sutra“, „Odgovornost – sva je naša“, „DA – I JA SE STIDIM!“, „ Puls pravovernog naroda“, „Stanje nedovoljno isfrustrirane nacije“, „Šund parada“i td. Nakon toga, uslediće emitovanje nekih od poučnih velemajstorskih dela domaće i svetske kinematografije: „Mi smo krivi“, „Zaslužili smo bombardovanje“, „Agresori zaslužuju da umru – i ja želim da me nema!“, „Kosovo – zemlja tolerancije“, „Lepa i unitarna Bosna“ i „Hrvatski lijepi Jadran“.

Nakon prvih mesec dana, počinje sa radom škola koja deluje u okviru odmarališta – „Prevaspitavanje“. Slušaćete kurs iz oblasti politike. Kurs je podeljen u nekoliko oblasti. U delu o spoljnoj politici, učićete o neizbežnosti puta u carstvo zemaljsko, Evropsku Uniju i to kroz neupitno savezništvo sa Sjedinjenim Američkim Državama. U delu o regionalnoj politici učićete o poštovanju tuđih i zanemarivanju sopstvenih žrtava a najveći deo ove oblasti biće posvećen pravilnom i iskrenom izgovaranju „izvinjenja u ime naroda“ kao najvažnijeg segmenta srpske regionalne politike. Izvinjenje ima više slojeva od kojih je vredno istaći kolektivno žaljenje kao poželjnu komponentu. Unutrašnja politika se temelji na zaštiti svih interesa spoljnopolitičkih partnera i saveznika i to po svaku cenu. Ukoliko budemo dovoljno dugo i istrajno sprovodili ovakvu politiku, naši i neprijateljski ciljevi će se poklopiti. Svako suprotno mišljenje ne sme dobiti medijski prostor za delovanje.

Gosti odmarališta bi zatim bili učesnici političke radionice u kojima će biti podeljeni u grupe. Cilj je dati što više pozitivnih odgovora na postavljena pitanja. Ekskluzivno prenosimo neke od pravilnih odgovora:

1. Ko je kriv za raspad SFRJ? – Megalomanska velikosrpska politika!

2. Koji je narod pretnja stabilnosti na Balkanu? – Srbi!

3. Navedite koja su to ljudska prava Albanaca sistematski kršena na Kosovu? – Sva!

4. Koji je po Vama najveći problem za mir na Kosovu? – Opstrukcija srpske manjine koja ne želi da učestvuje u vlasti!

5. Republika Srpska je...? – Genocidna tvorevina!

6. Vojvodina je...? – Najnapredniji evropski deo Srbije koji će se odvojiti ukoliko za tim bude postojala potreba.

7. Pripadnici koje nacionalnosti čine najveći procenat u Vojvodini? – Vojvođani i Mađari!

8. SPC je...? – Leglo velikosrpske politike!

9. SPC se meša u politiku zemlje a to je...? – apsolutno nedopustivo i ugrožava sekularni karakter našega društva!

10. Muftija ima pravo da se direktno meša u politiku zato što...? – Zato što želi da oslabi uticaj velikosrpskog šovinizma i stoga mu je to dopušteno. I u sekularnom društvu je ponekad dobro saslušati verske lidere!

11. Bosna i Hercegovina treba da bude centralizovana država radi...? – Radi bolje funkcionalnosti.

12. Srbija treba da bude decentralizovana država sa mnoštvom regiona i AP Vojvodinom sa izvršnom, zakonodavnom i sudskom vlašću radi...? – Radi bolje funkcionalnosti.

13. Prodaja NIS–a Rusima je dokaz...? – Velikoruske politike i želje Srbije da postane ruska gubernija. NIS smo im poklonili a ne prodali!

14. Ideja o prodaji Telekoma Nemcima je...? – Dobra ideja koja će pospešiti našu saradnju sa Nemačkom. Cena nije važna, važno je partnerstvo!

15. Kada neko u Vašem prisustvu kaže da je Mađar ili Mađarica, Englez ili Engleskinja, Vi to...? – Glasno podržavate. Nacionalna pripadnost i izjašnjavanje je normalno i važno!

16. Kada neko kaže da je Srbin ili Srpkinja, Vi...? – Nečuveno je pominjati te gnusne nazive koji podsećaju na rat, stradanja, zaostalost i neofašizam. Svako ko to kaže piše ćirilicom, obožava Ratka Mladića i saučesnik je u ubistvu Brisa Tatona. Sve to nakon što je spalio ambasade. Budimo moderni– budimo građani i građanke, nemojmo se opterećivati nacionalnom pripadnošću u 21 veku.

17. Kada posmatrate fudbalski meč između Italije i Francuske, Vi ste...? – Oduševljeni kako komentator sve reprezentativce Francuske naziva Francuzima bez obzira na njihovo poreklo!

18. Kada posmatrate meč srpske reprezentacije...? – Uplašite se kada komentator spomene da su „Srbi u napadu“. Ružno je vređati pripadnike manjina koji igraju za Srbiju, tolerantnije je reći da su „naši u napadu“!

19. Onaj ko zna i voli da igra kolo, zna srpske pesme i mitove je...? – Najveći problem Srbije. On je zreo za prevaspitavanje. Takvi zaostali građani kao on su i upropastili ovu zemlju!

20. Evropa je...? – Jedini put!

Vaš reporter je bio gost ovog odmarališta i već se oseća kao druga osoba!

Evropa nema alternativu!

 

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner