Početna strana > Prenosimo > Goniču elite
Prenosimo

Goniču elite

PDF Štampa El. pošta
Žarko Jokanović   
subota, 20. jul 2019.

GONIČU ELITE,

Bilo bi čudo kada bi jedan dan preskočio, a da ne opljuneš intelektualce koji te ne smatraju božanstvom, što ti daje za pravo da im svakodnevno crtaš mete na čelo – kojima će se već pozabaviti neko od onih iz horde tvojih klimoglavaca, poslušnika, jurišnika i bezumnika. Nema veće opasnosti za tebe i tvoju vlast od kritičke misli koju pokušavaš da sravniš sa zemljom, misleći da se sve može rešiti kao u Savamali – bagerima i kriminalcima, sa fantomkama na licu. Kojima ćeš ti obezbediti i motivaciju i sredstva za rad. Zato si pravu elitu proglasio lažnom, jer ne pristaju da tvoje „živo blato“ nazovu „suvo zlato“. A kupce i nakupce diploma i doktorata proglasio si moralnim gromadama, jer samo u tvom poretku lopovluk i kriminal svake vrste su društveno poželjno dostignuće – ali samo ako imaju sertifikat tvoje strankomafije ili tvoje lično pokroviteljstvo.

Zato za tebe nema nikakvog značaja pitanje kako je potpredsednik tvoje stranke u Srbiji nostrifikovao diplomu, koju je stekao u firmi u Londonu, koja nije registrovana za obrazovnu delatnost, pri čemu je predavanja, po sopstvenom priznanju – pohađao u Sava centru. U zgradi u sred Beograda – koja je, kao što je svima dobro poznato, već vekovima teritorija Velike Britanije.

Zato si ti u jednim dnevnim novinama, u autorsko-autokratskom tekstu, koji nije plagiran, nego autentično agresivan i pogromaški, objasnio da poštena inteligencija treba da podrži krađu diploma - za razliku od „lažne elite“, koja se protiv toga buni. Velika nužda te je naterala da borbu protiv kradljivaca diploma nazoveš - fašizmom, umesto da pozoveš nadležne državne organe da se pozabave i tom vrstom lopova. Ali, tvoji autorski tekstovi, najbolje se čitaju kada se pročita ono između redova. Što pravi intelektualci umeju da rade – za razliku od tvojih diplomo-falsifikovanih. I njima je jasno da tvoj tekst, kojim napadaš prave vrednosti, srčano braneći društvenu patologiju i kriminalce svih profila – znači samo jedno. Vođa koji to radi - na samom je kraju svoje trule vlasti. Što i ti sam znaš – jer osećaš zapanjujući zadah truleži oko sebe, pa u strahu smrad proglašavaš za luksuzni parfem, u pokušaju da anesteziraš sve oko sebe. I dok će istorija neke s prezirom i gnušanjem pamtiti po poslednjoj odbrani Berlina, neke druge će, po zlu pamtiti - po poslednjoj odbrani moralnih nakaza.

Jer, kako reče profesor Vladeta Janković (koji je kriv, jer nije kupio diplomu i plagirao doktorat) ovo što si napisao je „jedna besramna, podla i ozbiljno opasna orgija radikalskog populizma“. To i jeste traktat jednog besramnog radikalskog ratnog huškača, koji je karijeru započeo pretnjom „ubićemo sto za jednog“ Muslimana, sada angažovanog na promociji kupovine lažnih diploma, u novoradikalskoj akciji: „Obrazovaćemo sto za jednog“. U britanskom Sava centru – koji je naprasno postao naprednjački Kembridž.

Ostaje samo da Ministarstvo prosvete javno obznani koliko filmova odgledanih u Sava centru se priznaje kao završeni fakultet. Pa da sve bude legalno. Za to vreme će najbesramniji primerak makete premijerke – besprizorno, odurno i bezobrazno pljuvati u lice javnosti nemoćnom izjavom da nju ne interesuje šta se dešavalo pre 15 godina. Jer za nju je lopovluk oročen, a ne trajan.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:

Živele nam lažne diplome – od dičnog ministra, do master Tome!

Zauvek vaš 
poslušni građanin,
Srba

P. S. 
U enciklopediji tvoje trule države na posebnom mestu će biti jedna odrednica: SAVAČKI KLAN – naprednjačka mafijaška organizacija onih koji su „diplomirali“ na teritoriji britanskog Sava centra - u sred Beograda, gde su potom i nostrifikovali diplomu, izdatu u stranoj državi Srbiji.

(Blic)