Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

„Sindikat“ i naše naravi

Nenad Dukić   
sreda, 11. mart 2009.

Da li neko iz opštine Kosovska Mitrovica oseća odgovornost prema porodicama nastradalih, da li će se bar neko u ime opštine izvinuti, ako već ne mogu da im daju materijalnu satisfakciju? Dokle će ljudi stradati dok se mi smislimo i odlučimo da im pomognemo?

 
Komentar dana

„Škola bez kazne“

Jovana Papan   
subota, 07. mart 2009.

Kada roditelji konačno shvate da im protesti i slikanje po novinama neće pomoći da reše problem, neki od njih krenu da ga rešavaju sami. Recimo, na najbližem kursu dečjih borilačkih veština.

 
Komentar dana

Žig se žigom potire

Dragomir Anđelković   
četvrtak, 05. mart 2009.

O tome da su Nemci, makar u sferi duševnog rasterećenja, među najvećim profiterima medijske satanizacije Srba, podsetila me je jedna knjiga. U pitanju je „Istorija Srbije od 19. do 21. veka“, nemačkog istoričara, profesora na Berlinskom univerzitetu, Holma Zundhausena.

 
Komentar dana

LDP i njegova polubraća

Dragomir Anđelković   
sreda, 25. februar 2009.

Ne glasaju za Čedu samo oni koji su antisrpski isprogramirani, koji žive u kominternovskom uverenju, preobučenom u novo mondijalističko ruho, da su Srbi „zao“, „hegemonistički narod“, dok „napaćeni narodi“ oko njega, šta god da rade, apriori postupaju ispravno! Za LDP iz inata glasaju i mnogi kojima se sve smučilo.

 
Komentar dana

Mala bara

Jovana Papan   
sreda, 18. februar 2009.

Svako ko je naručivao taksi, zna da ga iz centrale prvo preslišaju o tome gde bi on to da ide. Ne pitaju oni divana radi, već da vide da li im se sviđa ono što imate da kažete. „Od Slavije do Kalemegdana? Žao nam je, nema slobodnih vozila, nazovite kasnije“, saopštiće vam.

 
Komentar dana

Zavrtanje ruke

Nikola Ivanović   
utorak, 10. februar 2009.

Njujork tajms je konstatovao da Rusija dobija diplomatske bitke, a u centralnoj Aziji počela je i „zavrtanje ruke“ Amerikancima i to u najosjetljivoj geografskoj tački – u Kirgistanu, jedinom pouzdanom putu snabdijevanja savezničkih trupa u Avganistanu.

 
Komentar dana

Dve rezolucije Evropskog parlamenta: a šta ćemo sad?!

Nikola Tanasić   
subota, 07. februar 2009.

Evropski parlament, čiju nadležnost nad našim životima mnogi politički činioci već priznaju, kiteći partijska sedišta i revere sakoa zastavama EU, jasno nam je stavio na znanje koje nam je mesto u Evropi pripremljeno.

 
Komentar dana

NUNS i govor mržnje

Mladen Đorđević   
utorak, 03. februar 2009.

Teško je odrediti granicu između slobode iznošenja misli i ideja i govora mržnje, ali je u svakom slučaju vrlo problematično zbog toga zatražiti zabranu direktnih prenosa skupštinskih sednica, i to u situaciji kada prenosi postaju važno političko pitanje.

 
Komentar dana

Nikolić kao žrtva

Đorđe Vukadinović   
sreda, 28. januar 2009.

Uostalom, ako puko odustajanje od amandmana vredi ogromnih dva miliona evra, zapitajte se samo koliko bi onda moralo da košta razbijanje najjače opozicione stranke!? Zato je možda Nikoliću i Vučiću pametnije da, barem neko vreme, ne govore o parama.

 
Komentar dana

Duvanske akcize, lobisti i državni interes

Nikola Malbaški   
utorak, 27. januar 2009.

A na nama je da procenjujemo šta je od toga korisnije za zemlju, a ne da emotivno stajemo na jednu ili drugu stranu. Šta nas briga da li vetar duva u leđa Peconiju ili Filipu Morisu? Važno je da naš brod, po mogućstvu, zaplovi brže.

 
Komentar dana

Klerofobija zasenjuje homofobiju

Dragomir Anđelković   
nedelja, 08. mart 2009.

Problem je i neskriveno ispoljavanje klerofobije – odbojnosti prema sveštenstvu i crkvi. Oni koji pričaju o pravima seksualnih i drugih manjina, dopuštaju sebi da o crkvi, sveštenstvu, vernicima, kažu bilo šta.

 
Komentar dana

Okupacija Zemuna

Zoran Grbić   
petak, 06. mart 2009.

Kao što opstrukcije nema u republičkom parlamentu, kao što je nije bilo u voždovačkoj Skupštini, tako je nema ni u gradskom parlamentu. Radi se o ukazivanju na sistematsko kršenje zakona koje se odvija od strane predstavnika vlasti, i koje je počelo odmah nakon izbora.

 
Komentar dana

Presuda u Hagu – krah ili kruna DOS-ovske politike?

Aleksandar Pavić   
petak, 27. februar 2009.

Naš problem kao nacije leži u tome što oni, „pragmatični reformatori“, deca titoizma presvučena u „demokrate“ (sa malim i velikim „d“), srpske interese jednostavno ne shvataju kao svoje. Ili ih tumače tako nakaradno da se oni ne mogu ni prepoznati. Što se svodi na isto.

 
Komentar dana

Destilacija u bosanskom loncu

Nikola Tanasić   
ponedeljak, 23. februar 2009.

Ako je istina da dolazi do teritorijalne reorganizacije cele BiH, zašto bi se Srpska odrekla svog teško stečenog teritorijalnog integriteta sada, kada su pritisci na nju smanjeni i kada, prema muslimanskoj verziji, ništa ne dobija zauzvrat?

 
Komentar dana

Obmana veka

Nikola Turajlić   
utorak, 17. februar 2009.

Nema teoretske, ni praktične šanse da „Fiat“, koji traži višebilionsku pomoć od italijanske vlade, investira u proizvodnju novog modela u Srbiji stotine miliona evra, dok njegovi pogoni u Italiji, zbog pada prodaje, sada šalju radnike na prinudne odmore, a potom će ih otpuštati.

 
Komentar dana

Medijski mrak nad Srbijom

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 09. februar 2009.

Činjenica je da u „demokratskom sistemu“ vlada umanji svoje neposredno prisustvo na medijskom prostoru, ali privatizovana sredstva masovnog informisanja, pogotovo elektronska, uglavnom dospevaju u ruke mondijalistički nastrojenih stranih medijskih magnata ili domaćih krugova.

 
Komentar dana

Narode britanski!

Jovana Papan   
petak, 06. februar 2009.

Lojd Veber je shvatio da je nacionalna čast u pitanju, te da je zemlji potreban kvalitetan ljudski materijal spreman da na podijumu ostavi krv, suze i znoj. Sa čuvenim propagandnim sloganom iz Prvog svetskog rata „Potreban si svojoj zemlji!“ pozvao je britanske muzičare da „poginu“ na sceni za svoju domovinu.

 
Komentar dana

Pravda za Milenka

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 02. februar 2009.

 Iako formalno pred zakonom jednaki, moćniji i bogatiji imaju veće šanse kad se nađu pred sudom. Od toga da mogu da plate boljeg advokata, preko činjenice da se na njih povoljnije gleda. Na to nas je podsetila presuda krivcu za smrt Milenka Zablaćanskog.

 
Komentar dana

Ranjeni jastrebovi

Jovana Papan   
sreda, 28. januar 2009.

Ranjeni orao je pokazao da smo kadri da stvorimo još jedan dobar domaći pop-kulturni proizvod i u tome sasvim uspeo, ne manje nego što uspevaju svetski popularni filmovi i serije po romanima DŽejn Ostin, sestara Bronte, Danijele Stil. 

 
Komentar dana

„Srbijagas“ u gubitku – „Mol“ na dobitku

Mladen Đorđević   
ponedeljak, 26. januar 2009.

Za tranzit gasa preko Mađarske Srbija mađarskoj kompaniji „Mol“ plaća takse koje su gotovo četiri puta veće od realnih. Ugovor o tranzitu, sklopljen je inače još 1998. „Mol“ je očigledno iskoristio svoj monopolski položaj da nametne visoke cene.

 
<< Prva < Prethodna 61 62 63 Sledeća > Poslednja >>

Strana 62 od 63
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner