Početna strana > Hronika > Zoran Milanović: Milorad Dodik je legitiman predstavnik srpskog naroda i Republike Srpske u BiH
Hronika

Zoran Milanović: Milorad Dodik je legitiman predstavnik srpskog naroda i Republike Srpske u BiH

PDF Štampa El. pošta
utorak, 18. januar 2022.

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik hrvatski je partner u Bosni i Hercegovini, a problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka ne može se rešiti bez bosansko-hercegovačkih Srba, izjavio je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

"Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Ko to ne razume, ili ne razume ili je pokvaren", odgovorio je Milanović na pitanje novinara o učešću Milorada Pupovca, člana parlamentarne većine i Srpskog narodnog veća, na proslavi Dana Republike Srpske.

"To je nebitno jer Pupovac ne predstavlja nikoga osim šačice svojih pajdaša, iako je deo vlasti u Hrvatskoj", rekao je Milanović na Pantovčaku, gde je odlikovao sarajevskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića, za izuzetan doprinos očuvanju hrvatskog identiteta, prenosi Hina.

Dodik, "koji nije okrvavio ruke u ratu", s druge je strane "legitiman predstavnik srpskog naroda i RS u državi Bosni i Hercegovini koju poštujemo i koju ćemo poštovati", rekao je Milanović.

"Ne vidimo da srpska politika radi probleme Hrvatima. Bez Srba u BiH mi ovaj problem nećemo rešiti, ako nam je do njega stalo, a meni je stalo. Nekima očito nije (stalo) dovoljno", rekao je Milanović

Osvrćući se na zahtev predstavnika Hrvata u BiH i Zagreba za izmenom Izbornog zakona BiH kako bi se onemogućilo bošnjačko preglasavanje Hrvata na izborima za hrvatskog člana Predsedništva i članove Doma naroda.

(Sputnjik)