Хроника

Зоран Милановић: Милорад Додик је легитиман представник српског народа и Републике Српске у БиХ

Штампа
уторак, 18. јануар 2022.

Српски члан Председништва Милорад Додик хрватски је партнер у Босни и Херцеговини, а проблем прегласавања Хрвата од бројнијих Бошњака не може се решити без босанско-херцеговачких Срба, изјавио је данас председник Хрватске Зоран Милановић.

"Нама је Република Српска, односно Додик партнер у овим превирањима. Ко то не разуме, или не разуме или је покварен", одговорио је Милановић на питање новинара о учешћу Милорада Пуповца, члана парламентарне већине и Српског народног већа, на прослави Дана Републике Српске.

"То је небитно јер Пуповац не представља никога осим шачице својих пајдаша, иако је део власти у Хрватској", рекао је Милановић на Пантовчаку, где је одликовао сарајевског надбискупа, кардинала Винка Пуљића, за изузетан допринос очувању хрватског идентитета, преноси Хина.

Додик, "који није окрвавио руке у рату", с друге је стране "легитиман представник српског народа и РС у држави Босни и Херцеговини коју поштујемо и коју ћемо поштовати", рекао је Милановић.

"Не видимо да српска политика ради проблеме Хрватима. Без Срба у БиХ ми овај проблем нећемо решити, ако нам је до њега стало, а мени је стало. Некима очито није (стало) довољно", рекао је Милановић

Oсврћући се на захтев представника Хрвата у БиХ и Загреба за изменом Изборног закона БиХ како би се онемогућило бошњачко прегласавање Хрвата на изборима за хрватског члана Председништва и чланове Дома народа.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]