петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Зоран Мартиновић: Током 2016. број незапослених смањен за шест одсто, тај тренд настављен и почетком 2017.
Хроника

Зоран Мартиновић: Током 2016. број незапослених смањен за шест одсто, тај тренд настављен и почетком 2017.

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 11. фебруар 2017.

 БЕОГРАД - Директор Националне службе за запошљавање (НСЗ) Зоран Мартиновић изјавио је данас да је током прошле године број незапослених смањен за шест одсто и да је тај тренд настављен и почетком ове године.

"У јануару смо имали за шест одсто мање незапослених него у истом периоду прошле године", рекао је Мартиновић гостујући на РТС, додајући да су подстицајне мере НСЗ само један од фактора који је донео смањењу незапослености.

Он је нагласио да је много важније оно што је држава учинила на поправљању укупног амбијента, на довођењу страних инвеститора, отварању нових радних места.

"Свакако не можемо занемарити да је кроз активне мере финансијског карактера прошле године активирано око 23.000 незапослених лица", навео је Мартиновић.

Он је додао да су све подстицајне мере НСЗ дале резултате, али да нису наишле на разумевање послодаваца мере које су биле усмерене према корисницима новчане социјалне помоћи и особе са инвалидитетом.

Како каже, шири се листа теже запошљивих категорија становништва и данас су то жртве трговине људима, жртве насиља, корисници социјалне помоћи, деца палих бораца, деца без родитељског старања, корисници социјалне помоћи.

"Ми ћемо настојати да се фокусирамо да средства добију послодавцу који запошљавају теже запошљиве категорије", рекао је Мартиновић и нагласио да се за стимулацију теже запошљивих категорији издвајање за послодавце иде до 300.000 динара по радном месту.

Он каже да је стопа од 13,8 одсто незапослених у овом моменту задовољавајућа, и да би добро било да се до краја године стопа незапослености одржи на том нивоу или да се смањи до 12 одсто.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер