Početna strana > Hronika > Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije pobedila "Kosovo" sa 40:12
Hronika

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije pobedila "Kosovo" sa 40:12

PDF Štampa El. pošta
petak, 17. april 2015.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kosova sa čak 40:12 (19:6), u prvom meču kvalifikacione grupe za plasman na Evropsko prvenstvo.

Naše rukometašice vodile su tokom celog meča, i sjajnom igrom sačuvale rezultat. Prvo poluvreme završile su sa 13 golova razlike, a na kraju pobedile sa čak 28 pogodaka prednosti. Najviše golova za naš tim postigla je Petrović Mina (8).

"Ovo je jako bitna utakmica za nas. Odigrali smo je pod malim pritiskom, znamo svi šta je ova utakmica nosila. Iskoristili smo je da bi pre svega probali nove varijante, koje ćemo da odigramo sa Slovačkom u nedelju. Pružio sam šansu svim igračicama, kako bi sve igrale i osetile atmosferu", rekao je za sajt RSS selektor Vlada Šimičić.

Utakmica je igrana bez državnih obeležja, sledeći meč juniorke igraju u subotu od 16 časova sa Rumunijom, u nedelju se sastaju sa Slovačkom (18.00).  Dve najbolje selekcije iz grupe ostvariće plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji koje se ove godine održava od 23. jula do 2. avgusta.

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner