Početna strana > Hronika > Željko Komšić: Dodik ima pravo da se ljuti, ali pre svega na sebe
Hronika

Željko Komšić: Dodik ima pravo da se ljuti, ali pre svega na sebe

PDF Štampa El. pošta
sreda, 22. maj 2019.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ima pravo da se ljuti, ali pre svega na sebe.

Komentarišući Dodikovu izjavu da je "lično i politički" završio s njim (Komšićem), hrvatski član Predsedništva BiH je rekao da "ne zna da je nešto i započeo s njim (Dodikom)".

Komšić je kazao da "Dodik ima pravo da se ljuti" i da nastoji da se "nepristojno i nasilno nametne" kao arbitar stvari koje se tiču pravosuđa BiH.

"To je nedopustivo. Ne može član Predsedništva sebi dopuštati da on presuđuje u skladu sa svojim političkim stavovima. Što se tiče krivične prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prevashodno na sebe", rekao je Komšić za N1.

On je dodao da nije on podstrekivao Dodika "da radi i govori to što je radio i govorio".

"Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja", kazao je Komšić.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Željkom Komšićem "završio lično i politički".

"Komšić i ja smo završili", rekao je Dodik za N1, komentarišući to što je Komšić podneo krivičnu prijavu protiv njega zbog, kako je naveo, izazivanja pobune u Oružanim snagama BiH.

Dodik je 12. maja, na obeležavanju Dana Vojske RS i Dana Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, zatražio da više od polovine pripadnika ovog puka sledeće godine na obeležavanju Dana vojske bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS.

(Beta, N1)

Videti još: Milorad Dodik: Željko Komšić i ja smo završili, lično i politički