Хроника

Жељко Комшић: Додик има право да се љути, али пре свега на себе

Штампа
среда, 22. мај 2019.

Хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да председавајући Председништва БиХ Милорад Додик има право да се љути, али пре свега на себе.

Коментаришући Додикову изјаву да је "лично и политички" завршио с њим (Комшићем), хрватски члан Председништва БиХ је рекао да "не зна да је нешто и започео с њим (Додиком)".

Комшић је казао да "Додик има право да се љути" и да настоји да се "непристојно и насилно наметне" као арбитар ствари које се тичу правосуђа БиХ.

"То је недопустиво. Не може члан Председништва себи допуштати да он пресуђује у складу са својим политичким ставовима. Што се тиче кривичне пријаве, Додик има право да се љути, али превасходно на себе", рекао је Комшић за Н1.

Он је додао да није он подстрекивао Додика "да ради и говори то што је радио и говорио".

"Препоручио бих му да смири нерве, то је боље и за њега, и за оне које представља", казао је Комшић.

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да је са хрватским чланом Председништва БиХ Жељком Комшићем "завршио лично и политички".

"Комшић и ја смо завршили", рекао је Додик за Н1, коментаришући то што је Комшић поднео кривичну пријаву против њега због, како је навео, изазивања побуне у Оружаним снагама БиХ.

Додик је 12. маја, на обележавању Дана Војске РС и Дана Трећег пешадијског (РС) пука Оружаних снага БиХ, затражио да више од половине припадника овог пука следеће године на обележавању Дана војске буде обучено у униформе бивше Војске РС.

(Бета, Н1)

Видети још: Милорад Додик: Жељко Комшић и ја смо завршили, лично и политички

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]