Početna strana > Hronika > Vuk Jeremić: Pošto sam obelodanio detalje tajnih sastanaka Vučića i Tačija u Parizu, Njujorku i Rimu, dogovorili su se da me Tači, za osvetu, spomene tokom svog govora u Savetu bezbednosti UN
Hronika

Vuk Jeremić: Pošto sam obelodanio detalje tajnih sastanaka Vučića i Tačija u Parizu, Njujorku i Rimu, dogovorili su se da me Tači, za osvetu, spomene tokom svog govora u Savetu bezbednosti UN

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 20. decembar 2018.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači dogovorili da ga tači “za osvetu” spomene u svom govoru u Savetu bezbednosti ujedinjenih nacija.

Jeremić je na Tviteru ocenio da pismo američkog predsednika Donalda Trampa upućeno Tačiju nedvosmisleno dokazuje da se sve vreme iza kulisa vodi tajna diplomatija koja vodi ka rešenju kosovskog problema, prenosi list Danas.

Bivši ministar spoljnih poslovao dodao je i da "predsednik Amerike ne bi pisao zvanično pismo na memorandumu Bele kuće u kome kaže da su pregovori nadomak okončanja da to nije tako".

"Ako je neko imao dileme oko toga da li je istina da se stvari iza kulisa ubrzano privode kraju, ovim pismom su sumnje otklonjene", napisao je Jeremić na Tviteru, a preneo list Danas u sutrašnjem broju. 

Podsetio je da je u javnosti iznosio informacije o tajnim sastancima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kosova Hašima Tačija u Parizu, Njujorku i Rimu, kao i da je govorio o ulozi bivšeg britanskog premijera Tonija Blera u lobiranju za prihvatanje kocepta razgraničenja.

Napisao je da ga ni Vučić ni Tači nisu demantovali kada je objavljivao gde su se tajno sastajali i da su se njih dvojica za osvetu dogovorili da ga Tači spomene u Savetu bezbednosti UN.

Jeremić je za list to ocenio kao "vrlo providan" potez i upitao "otkud u SB UN priča o Kosovu, ako je pitanje izmešteno u EU".

Tači je govoreći o formiranju oružanih snaga Kosova u UN u ponedeljak u jednom trenutku kazao da "odluka Međunarodnog suda pravde, na osnovu zahteva tadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, jasno kao suza podvlači da proglašavanjem nezavisnosti Kosovo nije pogazilo međunarodno pravo. Shodno tome neprikosnoveno je pravo Kosova da ima svoju vojsku".

(Beta) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner