Početna strana > Hronika > Vuk Jeremić: Ne dozvoliti udbaškim provokatorima da zamute vodu u opoziciji
Hronika

Vuk Jeremić: Ne dozvoliti udbaškim provokatorima da zamute vodu u opoziciji

PDF Štampa El. pošta
petak, 30. jul 2021.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je „ovo poslednji mandat vlasti“ SNS-a i SPS-a i da će promena uslediti iz dva koraka, od kojih će prvi biti izbori na kojima će opozicija ostvariti rezultat koji će „nepovratno uzdrmati režim“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Dogovor unutar opozicije je moguć, ali ne smemo da dozvolimo provokatorima i udbašima da poremete stvari i zamute vodu. Spoljni i unutrašnji pritisci na vlast će toliko rasti da će pokušati da ih ublaže time što će prihvatiti neke od naših zahteva. Videćemo da li će to biti dovoljno da na njima i učestvujemo, ali se spremamo kao da ćemo izaći na izbore“, rekao je Jeremić u Mladenovcu, gde je razgovarao sa građanima.

Važno je da posle promene vlasti lustracija bude obavljena do kraja i da budu zabranjeni i SNS i SPS

Jeremić je pozvao građane da „ne nasedaju na nove prevare oličene u navodnim pokretima iza kojih stoji Udba“.

Jeremić je istakao da je važno da posle promene vlasti lustracija bude obavljena do kraja i da budu zabranjeni i SNS i SPS, koji je „interesno preduzeće čiji je smisao postojanja ostvarivanje lične koristi svojih članova“.

„Ono što je komplikuje situaciju je to što su čelnici režima i ljudi bliski njima u međuvremenu postali evro milijarderi, poput vlasnika Milenijum tima Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, Vučićevog kuma Nikole Petrovića, Zvonka Veselinovića, porodice Ane Brnabić i Zorane Mihajlović…“, rekao je Jeremić.

„Ako im ostane opljačkan novac, vratiće se posle godinu, dve i zato je revanšizam važan, jer to nije osveta, frustracija ili želja za ličnom ludačkom osvetom, nego nasušna potreba da bismo mogli da u budućnosti promenimo Srbiju nabolje“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Srbija voz koji ide u pogrešnom pravcu i da “nije dovoljno samo iz njega izbaciti ludog mašinovođu“, nego je neophodno i premestiti voz na pravi kolosek, a to je nemoguće ako u prvoj klasi kompozicije ostanu mafijaši puni para i sa pištoljima u džepovima.

(Narodna stranka)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner