Хроника

Вук Јеремић: Не дозволити удбашким провокаторима да замуте воду у опозицији

Штампа
петак, 30. јул 2021.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је „ово последњи мандат власти“ СНС-а и СПС-а и да ће промена уследити из два корака, од којих ће први бити избори на којима ће опозиција остварити резултат који ће „неповратно уздрмати режим“ председника Србије Александра Вучића.

„Договор унутар опозиције је могућ, али не смемо да дозволимо провокаторима и удбашима да поремете ствари и замуте воду. Спољни и унутрашњи притисци на власт ће толико расти да ће покушати да их ублаже тиме што ће прихватити неке од наших захтева. Видећемо да ли ће то бити довољно да на њима и учествујемо, али се спремамо као да ћемо изаћи на изборе“, рекао је Јеремић у Младеновцу, где је разговарао са грађанима.

Важно је да после промене власти лустрација буде обављена до краја и да буду забрањени и СНС и СПС

Јеремић је позвао грађане да „не наседају на нове преваре оличене у наводним покретима иза којих стоји Удба“.

Јеремић је истакао да је важно да после промене власти лустрација буде обављена до краја и да буду забрањени и СНС и СПС, који је „интересно предузеће чији је смисао постојања остваривање личне користи својих чланова“.

„Оно што је компликује ситуацију је то што су челници режима и људи блиски њима у међувремену постали евро милијардери, попут власника Миленијум тима Ивана Бошњака и Стојана Вујка, Вучићевог кума Николе Петровића, Звонка Веселиновића, породице Ане Брнабић и Зоране Михајловић…“, рекао је Јеремић.

„Ако им остане опљачкан новац, вратиће се после годину, две и зато је реваншизам важан, јер то није освета, фрустрација или жеља за личном лудачком осветом, него насушна потреба да бисмо могли да у будућности променимо Србију набоље“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Србија воз који иде у погрешном правцу и да “није довољно само из њега избацити лудог машиновођу“, него је неопходно и преместити воз на прави колосек, а то је немогуће ако у првој класи композиције остану мафијаши пуни пара и са пиштољима у џеповима.

(Народна странка)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]