петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Владимир Путин: Русија у 2019. продала оружје у вредности од 13 милијарди долара, за две милијарде више у односу на 2018.
Хроника

Владимир Путин: Русија у 2019. продала оружје у вредности од 13 милијарди долара, за две милијарде више у односу на 2018.

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 16. децембар 2019.

 Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је позиција те земље на међународном тржишту оружја све јача, без обзира на санкције које трпи.

Путин је на састанку Комисије за међународну војну техничку сарадњу у Москви казао да је Русија ове године повећала извоз оружја.

"Ове године смо продали оружје у вредности од 13 милијарди долара. То је више од две милијарде више у односу на продају у истом периоду прошле године. Без обзира на санкције и нелојалну конкуренцију, позиција Русије на међународном тржишту оружја је све јача“, казао је Путин.

Он је казао да су на различитим сајмовима страни партнери ове године могли поближе упознати успешну руску одбрамбену индустрију. 

Посебно је указао на позитивне реакције на новопредстављени руски војни авион Су-57, теретни војни хеликоптер Ми-38Т и ракетни систем средњег домета Викинг. 

Путин је најавио да ће Русија и даље блиско сарађивати с традиционалним партнерима те је најавио повољније и флексибилније услове плаћања за афричке земље.

(Н1)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер