Početna strana > Hronika > Vladimir Đukanović: Molim organizatore Evroprajda da odustanu od tog skupa. Ako već ova gospoda neće to da otkažu, zamolio bih državu da razmisli da li ona to da otkaže
Hronika

Vladimir Đukanović: Molim organizatore Evroprajda da odustanu od tog skupa. Ako već ova gospoda neće to da otkažu, zamolio bih državu da razmisli da li ona to da otkaže

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 15. avgust 2022.

Član Predsedništava Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović pozvao je organizatore Evroprajda u Beogradu da otkažu tu manifestaciju, ili da, u suprotnom, država razmisli da je zabrani jer je to periferna tema u situaciji kad, kako je rekao, imamo ozbiljnu sitauaciju na Kosovu.

„Ako već ova gospoda iz Evroprajda neće to da otkažu zamolio bih državu da razmisli da li ona to da otkaže, jer besmisleno je da se ovde pravi takva tenzija oko periferne, idiotske teme. Molim organizatore da odustanu od tog skupa. Ajde da se ne lažemo, 90 odsto ljudi i više je protiv i nemojte da pravimo nešto što zaista nema nikakvu podršku i neće nikad imati nikakvu u ovom društvu“, rekao je Đukanović za TV Hepi.

On je istakao da je protiv Evroprajda, ali mu „ne pada na pamet da otežava svojoj državi i da pravi dodatnu muku tako što će to da ističe kao najvažniju temu“, navodeći i da neki, pominjući Dveri i Zavetnike, žele da uberu političke poene na njoj.

„Molim ove licemere iz Evropske unije (EU) koji nam to nameću – probajte to u Varšavi da napravite. Nego znate koliko je strašan uticaj Rimokatoličke crkve koja nikad to neće dopustiti, a Poljska je članica EU. Idite tamo da napravite“, rekao je Đukanović.

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner