Хроника

Владимир Ђукановић: Молим организаторе Европрајда да одустану од тог скупа. Ако већ ова господа неће то да откажу, замолио бих државу да размисли да ли она то да откаже

Штампа
понедељак, 15. август 2022.

Члан Председништава Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић позвао је организаторе Европрајда у Београду да откажу ту манифестацију, или да, у супротном, држава размисли да је забрани јер је то периферна тема у ситуацији кад, како је рекао, имамо озбиљну ситауацију на Косову.

„Ако већ ова господа из Европрајда неће то да откажу замолио бих државу да размисли да ли она то да откаже, јер бесмислено је да се овде прави таква тензија око периферне, идиотске теме. Молим организаторе да одустану од тог скупа. Ајде да се не лажемо, 90 одсто људи и више је против и немојте да правимо нешто што заиста нема никакву подршку и неће никад имати никакву у овом друштву“, рекао је Ђукановић за ТВ Хепи.

Он је истакао да је против Европрајда, али му „не пада на памет да отежава својој држави и да прави додатну муку тако што ће то да истиче као најважнију тему“, наводећи и да неки, помињући Двери и Заветнике, желе да уберу политичке поене на њој.

„Молим ове лицемере из Европске уније (ЕУ) који нам то намећу – пробајте то у Варшави да направите. Него знате колико је страшан утицај Римокатоличке цркве која никад то неће допустити, а Пољска је чланица ЕУ. Идите тамо да направите“, рекао је Ђукановић.

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]