петак, 26. јул 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Влада Новог Зеланда намерава да поништи забрану за нова истраживања нафте и гаса донету 2018.
Хроника

Влада Новог Зеланда намерава да поништи забрану за нова истраживања нафте и гаса донету 2018.

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 09. јун 2024.

 Влада Новог Зеланда саопштила је да намерава да поништи забрану за нова истраживања нафте и гаса донету 2018. године, што је изазвало негодовање опозиционих и еколошких група.

„Природни гас је кључан за нас, да покренемо нашу економију, посебно због повећане потрошње“, рекао је новозеландски министар енергетике и природних ресурса Шејн Џоунс.

Министар такође планира да ублажи тендерске процедуре за издавање дозвола за истраживање налазишта нафте.

Он је прецизирао да је сектор нафте и рударства допринео за више од 1,1 милијарди евра у бруто домаћем производу (БДП), у периоду 2020-2021.

„Када је претходна влада забранила истраживање 2018. године, то је смањило и улагања у наставак развоја наших познатих налазишта гаса“, додао је министар.

Та најава долази само дан после протеста организованих у неколико вец́их градова на Новом Зеланду, због још једне владине иницијативе којом се наводно стимулише развој привреде.

Предлогом тог закона би се убрзало издавање дозвола за велике инфраструктурне пројекте, али би се при томе заобишло неколико еколошких прописа.

(Бета-АФП)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер