Početna strana > Hronika > Večernje novosti: U septembru veliki miting opozicije u Beogradu za vanredne izbore
Hronika

Večernje novosti: U septembru veliki miting opozicije u Beogradu za vanredne izbore

PDF Štampa El. pošta
subota, 14. avgust 2010.

Opozicija polovinom septembra spremna da organizuje protest u centru Beograda. Nikolić: Strah me je od šireg narodnog bunta

Srpska napredna stranka i Nova Srbija organizovaće sredinom septembra veliki miting u centru Beograda i pozvati vlast da raspiše vanredne parlamentarne izbore - potvrđeno je ”Novostima”.

Prema našim informacijama, naprednjaci i NS pokušaće u narednim danima da privole i DSS da im se pridruži na bini, i time umire šumove koji su se nedavno javili u odnosima sa Koštuničinom partijom.

- Posle svega što se dešava u Srbiji i posle ovakve muke oko Kosova, bojim se da bi do serije mitinga moglo da dođe i bez naše organizacije - kaže za ”Novosti” Tomislav Nikolić, lider SNS. - Strah me je od šireg bunta koji ne bismo mogli da artikulišemo. Neko će izaći na ulicu zato što nema posla, neko zbog Kosova, a neko zato što nas sve lažu i kažu da živimo bolje nego prošle godine.

Na naše pitanje kome će da upute poziv za predstojeći skup, Nikolić odgovara:

- Zna se ko su stranke sa kojima sarađujemo, a dobrodošao je svako ko želi da učestvuje.

Lider NS Velimir Ilić pomiriteljski poručuje da SNS, DSS i njegova partija moraju zajednički da utvrde strategiju za naredni period.

- U septembru nas očekuju vrući dani - predviđa Ilić. - Siguran sam da će temperatura da se podigne kada nastupe najavljena poskupljenja i zato moramo da izađemo pred narod i pozovemo vlast da raspiše vanredne izbore. To im je sada jedini razuman potez.

U DSS nisu želeli da komentarišu najave o mitingu opozicije, jer o tome, kako tvrde, još nisu dobili nikakva obaveštenja. A, radikali su nam ponovili svoj tvrd stav da se protive akcijama sa SNS.

(Večernje novosti)