Хроника

Вечерње новости: У септембру велики митинг опозиције у Београду за ванредне изборе

Штампа
субота, 14. август 2010.

Опозиција половином септембра спремна да организује протест у центру Београда. Николић: Страх ме је од ширег народног бунта

Српска напредна странка и Нова Србија организоваће средином септембра велики митинг у центру Београда и позвати власт да распише ванредне парламентарне изборе - потврђено је ”Новостима”.

Према нашим информацијама, напредњаци и НС покушаће у наредним данима да приволе и ДСС да им се придружи на бини, и тиме умире шумове који су се недавно јавили у односима са Коштуничином партијом.

- После свега што се дешава у Србији и после овакве муке око Косова, бојим се да би до серије митинга могло да дође и без наше организације - каже за ”Новости” Томислав Николић, лидер СНС. - Страх ме је од ширег бунта који не бисмо могли да артикулишемо. Неко ће изаћи на улицу зато што нема посла, неко због Косова, а неко зато што нас све лажу и кажу да живимо боље него прошле године.

На наше питање коме ће да упуте позив за предстојећи скуп, Николић одговара:

- Зна се ко су странке са којима сарађујемо, а добродошао је свако ко жели да учествује.

Лидер НС Велимир Илић помиритељски поручује да СНС, ДСС и његова партија морају заједнички да утврде стратегију за наредни период.

- У септембру нас очекују врући дани - предвиђа Илић. - Сигуран сам да ће температура да се подигне када наступе најављена поскупљења и зато морамо да изађемо пред народ и позовемо власт да распише ванредне изборе. То им је сада једини разуман потез.

У ДСС нису желели да коментаришу најаве о митингу опозиције, јер о томе, како тврде, још нису добили никаква обавештења. А, радикали су нам поновили свој тврд став да се противе акцијама са СНС.

(Вечерње новости)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]