петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Уз спектакуларне ватромете и концерте становници Аустралије, Новог Зеланда, Јапана и острва Самоа и Кирибати дочекали Нову 2018.
Хроника

Уз спектакуларне ватромете и концерте становници Аустралије, Новог Зеланда, Јапана и острва Самоа и Кирибати дочекали Нову 2018.

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 31. децембар 2017.

 У нову 2018. већ су ушли становници острва Самоа,Кирибати и Нови Зеланд. Нова година стигла је и у Сиднеј. Традиционално, на небу изнад Опере виђен је спектакуларан ватромет.

Последњи на планети ће у Нову годину ући становници Америчке Самое и на острву Нијуе у јужном делу Пацифичког океана, пошто ће код њих 2018, по средњоевропском времену, стићи тек сутра.

У већини великих градова организована је свечана прослава уз ватромет и концерте.

У 16.00 сати најлепше жеље упутиће становници Јапана и Кореје, а сат времена касније Кине. У 18.00 сати 2018. годину дочекаће Индонежани и Тајланђани, у 21.00 сви они који су одлучили да дочекају новогодишње празнике у Дубајиу. Руси ће новогодишње честитке упутити у 22.00 сата, баш као и Саудијци.

Британци ће за одбројавање бити спремни у 01.00 сат по нашем времену, док ће Канађани и Американци новогодишње честитке упутити у пет, односно шест сати, за нас, већ првог јануара 2018. године. 

(Данас)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер